Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit mondjunk a lányunknak ha...

Mit mondjunk a lányunknak ha találkozunk ki a "bácsi"?

Figyelt kérdés
Szóval a helyzet röviden: 2008ban elváltak aszüleim. 2010ben beszéltem utoljára apummal(nem akartam balhét anyum és apum között) meg nem volt olyan a viszony h tartsuk a kapcsolatot. De most jelentkezett,felvette velem a kapcsolatot.Irt emailt és majd találkozni akar velünk.Lányunk 2010ben született 3.5 éves. Páromnak is csak nevelő apukája van,nem hivja papának őt, az igazi apja nem is találkozott párommal 4 éves kora óta(elváltak a szülei).Én szeretném ha legalább 1 normális nagyapja lenne akivel tud játszani,szeretné meg stb.. Párom nevelő apjától fél,nem tud vele játszani. (Egyszer voltak lent játszani,de akkor is csak a mamával.)Ha találkozunk a közrljövőben akkor mit mondjuk hogy ki a bácsi? Nagyon barátkozós kislány szereti az embereket,nem is félős.EGyedül a párom nevelőapjától fél,de neki ilyen nagy parasztbajusza van,s azért meg kisebb korában se játszott vele soha. Dédpapája is csak 1 van,mert most halt meg az apum apukája.S szeretném ha lenne elötte férfi példakép is.Apukáját imádja, de más férfi is illik hhogy legyen a családban. Gondolom.Ezután szerintem rendszeresen találkozunk a "bácsival".
2013. okt. 14. 11:47
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
69%

Elsőre szerintem ne mondd meg neki, hogy a nagyapja! Azért egy 4 éves gyerekben is felvet az kérdéseket, hogy eddig miért nem találkozott vele?!

Ha a jövőben tényleg rendszeresen tartjátok majd a kapcsolatot, és jó a viszony, akkor kellene inkább megmondani. Addigmeg Bélabá.

Egyébként azt hogy csináltátok, hogy 3.5 éves a lányod és 4 éves kora óta nem látta az apja?:D

2013. okt. 14. 11:50
 2/23 anonim ***** válasza:
34%

Ez az "apoum", és "anyum" megnevezés úgy elterjedt, mint a vírus.

Miért nehéz kimondani, hogy: anyukám, apukám, vagy édesanyám, édesapám?

Az igazat!

A gyereknek mindig csak az igazat szabad mondani!

Bemutatod neki az apukádat, és azt mondod neki, hogy: ő az én apukám. A te nagypapád. Szólítsd nagypapának.

Bemutatod neki a férjed nevelőpapáját és azt mondod neki: Ő az apukádnak a nevelő papája. Ő nevelte évekig. Nyugodtan mondd neki is, hogy "nagypapa".

Ennyi.

2013. okt. 14. 11:53
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondanám, hogy a nagypapája. Végül is ez az igazság. Én például életemben 1-szer találkoztam az igazi nagyapámmal, világ életemben a nagymamám 2. férjét tekintettem nagypapának. Ugyanakkor mindig is tudtam, hogy nem ő az "igazi" papám.
2013. okt. 14. 11:55
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Eddig mit mondtatok neki, hogy az apukád hol van? Az enyémet tudja mindkét fiam, hogy meghalt, az anyjukét pedig ismerik. Szerintem mond meg neki, hogy a nagyapja, mert az hogy néz már ki, hogy Bélabázza aztán meg hirtelen ő a nagypapa. Egy 4 éves gyerek a sajátomból kiindulva van annyira értelmes, hogy megérti, hogyha elmondjátok neki, hogy Ő anyának az apukája, akivel régóta nem találkoztak, de most fognak. Ő a nagypapa. Kész ennyi. Sokkal nagyobb hülyeség, ha előbb titkoljátok, mert az nagyobb árulás felé, ha átveritek a fejét.
2013. okt. 14. 11:55
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszerűen megmondanám neki, hogy ő a nagypapa. Nem kell ezt cifrázni.
2013. okt. 14. 12:00
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Mégis mi a lótüdőt kell ezen problémázni: a nagypapa és kész. Miért lenne jobb, ha azt hinné, egy földönkívüli lény? A másik is nagypapa. A 4-5 évesek tudják két nagypapa és két nagymama van a családban. Hogy kivel fog jól eljátszani, beszélgetni azt nem ti döntitek el, hanem Ő!
2013. okt. 14. 12:01
 7/23 A kérdező kommentje:

3.5 éves, 4 éve nem találkoztunk.

Én mindig anyu és apunak hivtam őket. Igy itt is az esik kézre hogy anyum,apum.

Férjem nevelőapukáját ismeri születése óta,most hogy már nagyobb ismeri,ad is neki puszit...

Eddig nem mondtunk neki semmit,mert fel sem merült mint kérdés hogy hol van az apukám. Most látom hogy rosszul irtam, a párom nagyapja halt meg.. (Dédapja a lánynak).

Csak félek hogy összezavarja hogy vele normálisan lehet beszélni a másik nagyapával meg nem..

2013. okt. 14. 12:05
 8/23 anonim ***** válasza:
Én először egyedül találkoznék a nagypapával a kislány nélkül. Ha meggyőződtem róla, hogy ezt tényleg komolyan gondolja, és működni fognak ezek a találkozók, akkor legközelebb elvinném a kislányt is. És megmondanám neki, hogy ő a nagypapa. Persze azért előtte mesélnék a papáról ezt-azt, csak úgy, hogy nem legyen történjen olyan váratlanul az egész. Úgy értem, eddig nem volt szó papáról, most meg csak ott van.
2013. okt. 14. 12:07
 9/23 anonim ***** válasza:
az én esetem olyan hogy apukám a vége felé lelkileg terrorizált stb. ezért már most elhatároztam inkább ne legyen nagyapja minthogy ránk telepedjen és megint galibát csináljon.Ha azért nem találkoztatok, mert rossz volt vele akkor nem érdemes csak azért összehozni őket hogy legyen még egy nagyapja.Vagy rendes nagypapája legyen vagy semmilyen.
2013. okt. 14. 12:33
 10/23 A kérdező kommentje:
Csak abban a helyzetben van hogy most szinte nincs nagyapja... Velem rendes volt mindig,csak a szüleim nem jó viszonya miatt nem találkoztunk az elmult 4 évben..
2013. okt. 14. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!