Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit mondjunk a lányunknak ha...

Mit mondjunk a lányunknak ha találkozunk ki a "bácsi"?

Figyelt kérdés
Szóval a helyzet röviden: 2008ban elváltak aszüleim. 2010ben beszéltem utoljára apummal(nem akartam balhét anyum és apum között) meg nem volt olyan a viszony h tartsuk a kapcsolatot. De most jelentkezett,felvette velem a kapcsolatot.Irt emailt és majd találkozni akar velünk.Lányunk 2010ben született 3.5 éves. Páromnak is csak nevelő apukája van,nem hivja papának őt, az igazi apja nem is találkozott párommal 4 éves kora óta(elváltak a szülei).Én szeretném ha legalább 1 normális nagyapja lenne akivel tud játszani,szeretné meg stb.. Párom nevelő apjától fél,nem tud vele játszani. (Egyszer voltak lent játszani,de akkor is csak a mamával.)Ha találkozunk a közrljövőben akkor mit mondjuk hogy ki a bácsi? Nagyon barátkozós kislány szereti az embereket,nem is félős.EGyedül a párom nevelőapjától fél,de neki ilyen nagy parasztbajusza van,s azért meg kisebb korában se játszott vele soha. Dédpapája is csak 1 van,mert most halt meg az apum apukája.S szeretném ha lenne elötte férfi példakép is.Apukáját imádja, de más férfi is illik hhogy legyen a családban. Gondolom.Ezután szerintem rendszeresen találkozunk a "bácsival".
2013. okt. 14. 11:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Úgy mutasd be, hogy Ő a Te apukád.

Nem kell a kicsit belevonni azzal, hogy neki kije. 3,5 évesen nem fog gondolkodni rajta, egyszerűen elfogadja, hiszen neki is van apukája, neked miért ne lehetne. Aztán meg ha komolyabban összemelegedik újra a család, lehet papának szólítani. Addig felesleges.

Így nem is hazudsz, és érzelmileg se vonod be a kicsit.

2013. okt. 14. 12:37
 12/23 anonim ***** válasza:
ez marha jó, csak azért mert elváltak 4 évig feléd se nézett?
2013. okt. 14. 12:37
 13/23 anonim ***** válasza:

Ha biztos vagy benne, h tartja a kapcsolatot majd veletek mostmár rendszeresen, akkor az nagyon jó. Mindenképp megmondanám neki, hogy ő a papa. Sajnos az én kisfiam nem ismerheti már az övét..:( De képet mindig mutatok neki róla, és tudja, h ő a papája. Ha később megkérdezi miért nem találkozhatnak, megmondom neki, hogy ő már fentről vigyáz ránk.

Egy gyermeknek nem szabad hazudni sosem, jól írták. Ha a keresztnevén ismeri meg, lehet, hogy azután is úgy fogja majd hívni. Igazán nem kell cifrázni, papa és kész, akár 40 évig nem látta volna, akkor is..:)

2013. okt. 14. 12:40
 14/23 anonim válasza:

A gyerekek őszinték, velük is annak kell lenni. Később akkor a szülő hogy várja el, hogy a gyerek ne hazudjon?

Én elmagyaráznám neki leegyszerűsítve, hogy mi a helyzet, hogy megértse. Biztos kicsit össze lesz zavarodva, de ha későbbre marad az igazság, csak nehezebb lesz neki. Egy ekkora gyerek ezt még könnyedén kiheveri.

Hogy mondjak példát is: Van ismerősöm, aki nem tudja, hogy van egy féltestvére, méghozzá pontosan azért, mert kicsi korában nem úgy nevelték, mondván: majd ha nagyobb lesz, elmondjuk az igazat és könnyebb lesz neki megérteni... A srác már 15 éves, még mindig nem tudja, pedig kiskorában együtt is játszott a testvérével.

Egy kamasz vagy egy felnőtt nehezebben birkózik meg ezekkel, mert úgy érzi, hogy eddig hazugságban tartották - ami igaz is.

Szóval nem kell a picit félteni, tíz év múlva úgysem fog emlékezni a találkozás körülményeire, mert a kisgyermekkori emlékek mindenkiben elhalványulnak. Egyébként sem kell a szél minden apró fuvallatától megóvni a gyereket, mert akkor mit tapasztal? Semmit.

Csak a színtiszta igazság! Nem lesz baj. :)

2013. okt. 14. 12:45
 15/23 anonim ***** válasza:
Én mondjuk tuti előre felkészíteném a kicsit, hogy találkozni fogunk a papával, és lelkes lennék. Nem magyarázkodnék semmit feleslegesen, csak ha kérdez. De nem hinném, hogy egy 3,5 éves gyerek agyalna azon, hogy hol volt eddig, miért nem látta még a papát. Ha mégis, megmondanám az igazat, hogy papa elutazott, mikor úgy döntöttek a mamával, hogy már nem fognak együtt lakni. Az óvodában úgyis fog találkozni gyerekekkel, akiknek elváltak a szülei, hamar találkozik úgyis a válás fogalmával. Szerintem... de lehet, hogy nincs igazam :)
2013. okt. 14. 13:38
 16/23 anonim ***** válasza:
A logikát nem értem. Ha most felmerült benned az, hogy hazudsz neki, aztán, ha mégis úgy alakul hogy tartod apukáddal a kapcsolatot, na akkor mit mondanál neki? Hogy bocs hazudtam, ő itt a nagyapád? Mond meg neki az igazat.
2013. okt. 14. 15:17
 17/23 anonim ***** válasza:
én nem értem, mindenki mondja hogy persze mondd meg neki az igazat,csak nekem tűnik fel hogy vagy 4 éve nem beszéltek egymással? ha az apád lennék válás ide vagy oda de legalább felhívnálak rendszeresen!
2013. okt. 14. 15:29
 18/23 anonim ***** válasza:
előző vagyok: és mi lesz ha egy konfliktus miatt az unokáddal sem fogja egy idő után tartani a kapcsolatot? Bocsi ő a nagyapád de most nem ér rád?
2013. okt. 14. 15:30
 19/23 anonim ***** válasza:

"Nagyon barátkozós kislány" - "Párom nevelő apjától fél"

hát mégis mit csinál az az öregember, hogy fél tőle egy alapból "nem félős" gyerek?

2013. okt. 14. 15:31
 20/23 A kérdező kommentje:

A válaszokat köszönöm:) Jókat irtok. Barátkozós,de a párom nevelőapjának ősz haja vaja van ezáltal a bajsza is az.S ijesztő számára. Meg ugye jó 2 évig nem játszott vele,meg nem jöttt be hozzá amikor kicsi volt.De most tudnak együtt enni,meg már ott ül ő is az asztalnál,meg mesél neki.. Egyébként a nagyszülein(mi szüleink 52-53 évesek,párom szülei meg 45) szóval fiatalok..

Nem hazudni akarok a kicsi lánynak.

Lehet hogy hivott volna az édesapám de ugye időközben azt a számomat megszüntettük amit ő tudott.De tudta a mostanit is. De iwiwen fent voltam neki bármikor irhatott volna.. Anyum száma se változott,rajta keresztül is üzenhetett volna hogy mi a számom.Tudta hol lakok még lánykoromban de nem irt semmi üzenetet..

17es köszönöm:) Jól esik! Egyébként ma kiirta facén hogy örül hogy megtalált!:)

2013. okt. 14. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!