Páromnak van egy hét éves keresztlánya aki a volt felesége nővérének a gyereke. A kislány szeretne jönni hozzánk de én nem tudom megengedjem e neki. Ti mit tanácsoltok?
Párod csúnyán kidobta a feleségét, és most azt várod dobja ki a keresztlányát is?
Nem értem a kérdést, a keresztszülőség nem attól függ elvben épp ki kinek a párja, főleg egy 7 évesnél..
Miért kéne ehhez a te engedélyed?
Mit tehet szerencsétlen gyerek a körülményekről? Szereti a keresztapját.
Talán nem neked kéne eldöntened, hogy a párod (gondolom, nem is a férjed) tartja-e a kapcsolatot a keresztlányával.
Én téged is csúnyán kivágnálak, ha ez benned felmerül, pedig nő vagyok.
Látom rendesen elkapták a kérdezőt.
Miért ne jöhetne?
Viszont van egy ellenpéldám. Barátnőm férjének szintén van egy keresztlánya. Arra lett "betanítva" a keresztanyja, alias exnő által, hogy romboldázzon a lakásban. A 7 éves gyerek elkottyintotta a barátnőmnek, hogy ő azért töri el a poharat, burít mindent a szőnyegre, mert a keresztanyja fizet neki érte. A kiscsajt sem kellett félteni, megmondta barátnőmnek, a fülem hallatára, hogy Ötezer forintért abbahagyja. Hát csak lestem.
Mikor barátnőm elmesélte a férjének, akkor az hitte is meg nem is. Aztán trükköztünk. Férj a fürdőbe hallgatózott én meg megkérdeztem a csajszit olyan mellékesen: Mennyit kapsz a keresztanyudtól poharanként.
Csaj rávágta, hogy elmeséli mit csinált és olyan ezres körül. De erről a keresztapa nem tudhat.
Na azóta csak nagyon néha van találka a városban, meg szülinap névnap stb valami apróság. De a lakásba nem engedik a gyereket.
Te készen kaptad a párod keresztgyerekét.
Nem lehet kérdés, hogy vendégül látod, mint bárki más rokont.
Ne tiltsd meg, mi közöd hozzá?
Az a kisgyerek nem tehet róla, hogy a keresztszülei szétmentek, se arról ki kinek rokona…
Neki ő keteszapa és az kell
Ne fájjon az se ha évente párezret rákölt, mert igenis megérdemlik
Legyél normális keresztanya, ezzel igenis tisztelt meg a párod!
Fordított esetben, ha neked lenne egy ilyen kisgyerek, akkor kész a válással kukáznád?
Nem így müködik, a keresztségnek is vannak hagyományai, feladatai, kötelezettségei, ez nem úgy van hogy ja más párom van akkor lesz más keresztgyerek is…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!