A család miatt mindent muszáj?
Nektek mi a véleményetek erről:
ha én nem kedvelem a sógornőmet meg a kedves férjét, akkor köteles vagyok elviselni őket, muszáj részt vennem a családi összejöveteleken. mindkettőnknél gyerekek is vannak. nincsenek beszólások meg ilyenek, feszültség az van, de azt érzem, hogy lenéznek és ők annyira egoisták, önzőek. több éve próbálkozom "megszeretni őket", de nem megy, teljesen mások vagyunk. csak azért muszáj találkoznom olyan emberekkel akiket nem kedvelek csak azért mert a férjem nővére? tudom, hogy nekem kéne ezt magamban rendbe tenni, de nekem egyszerűbb ha nem kell velük beszélgetnem. mielőtt találkozunk (pl. karácsonykor) előtte több napig nem alszom jól, meg utána se, ideges vagyok. voltak családi viták a férjem és a nővére között , persze anyagi jellegű. annyira leszarnak mindent, de ha meg már róluk van szó, az ő pénztárcájukról akkor rögtön mindenbe beleszólnának, addig meg azt se vennék észre ha meghalna mellettük valaki
Hát azért anyósodékra tekintettel kell lenned, és igen, az Ő békéjük miatt azt az évi egy-két alkalmat el kell tudnod viselni. Egy anyának nagyon rossz érzés lehet, ha a gyerekei nem találkoznak, vagy ha az egyik gyerekének a párja kivonja magát a családból.
A családot nem lehet megválasztani, viszont /a család azon tagjainak akiket szeretünk/ el kell tudni viselni.
"tudom, hogy nekem kéne ezt magamban rendbe tenni, de nekem egyszerűbb ha nem kell velük beszélgetnem. mielőtt találkozunk (pl. karácsonykor) előtte több napig nem alszom jól, meg utána se, ideges vagyok. "
Szerintem is rendbe kellene tenni magadban.
Persze jogos és jó megoldás hogy nem találkozol velük - szíved joga, a párodnak is el kell fogadnia ezt tőled.
De előbb utóbb (inkkább előbb) megint szembe fogja hozni az élet újra és újra míg meg nem oldod... ha nem a családban akkor majd a munkahelyen...
Mert ha valakiben valamit nem bírunk elfogadni az mindig a saját problémánk, a másik olyan amilyen, nincs rossz meg jó csak ilyen meg olyan. Mások vagyunk, különbözünk. El kell fogadni és megtanulni kicsit kívűlről is nézni a világot nem csak a saját sértettségünkből szemellenzővel.
Szeretned persze nem kell azért őket :) Csak érd el hogy ne zavarjon, más "hibája" miatt ne te érezd rosszul magad, ezzel magadnak ártassz.
Ha nem lennék hasonló helyzetben mint te akkor én is úgy válaszolnék mint a 2. Tekintettel az anyósra stb...
De sajnos nálunk is hasonló a helyzet, csak itt rólam és a bátyámról illetve az ő családjáról van szó és nem anyósról hanem anyukámról. Úgy érzem hogy nincs túl sok értelme karácsonykor megjelenni közösen enni és jó pofizni velük mikor nagyon nagyon az ellentétek köztünk. Már azt tervezem hogy mi máskor megyünk anyukámékhoz, mert kár jó pofiznom ha megvan a véleményem róluk.
6-os
próbálom én fogadni a jó tanácsokat mert hasonló helyzetben vagyok én is, de hogy lehetne ezekkel a dolgokkal nem törődni ha komolyan átvert, megbántott a testvérem. Neki fel sem tűntek a dolgok, csak azt látja haragszom, tudja miért de őt nem érdekli különösebben.
köszönöm a válaszokat
egyébként nálunk is ez van, mi vagyunk az érzékenyek, ők meg a leszarom nem számít, csak ami nekem fontos. én gyötrődöm, ők max egyszer gondolnak ránk.
legtöbbször azért haragszom magamra, mert ha vkit nem kedvelek, az azért van, mert van egy rossz érzés bennem, jó emberismerőnek tartom magam. igyekszem őt elfogadni (ha muszáj, mert a munkatársam, családtagom) és ha már majdnem sikerül, akkor egyszer csak megmutatkozik miért is tartottam tőle és beigazolódik az amit gondoltam róla és ilyenkor olyan rossz, hogy igazam van. és úgy érzem majdnem sikerült becsapnia. most a sógornőmmel is ugyanez van, 14 éve próbálom elfogadni, tudom milyen önző és hogy lenézi a saját testvérét és most besértődött és eltiltott minket a gyerekeitől és az anyukáját is. ez azért durva, mert az anyukája nem ezt érdemli. ez szerintem szemétség. ő ebből nem fog fel semmit éli tovább az életét.és emiatt nekem van lelkiismeretfurdalásom és nekem is fáj, mert tudom milyen rossz lehet anyósomnak most, hogy nem láthatja az unokáit meg a lányát, aki olyan amilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!