Nehéz anyagi helyzet, de ez az utolsó évem. Mindent a családért, és mondjak le róla?
Végzős vagyok a középiskolában.
Hatalmas összegeket kellene kifizetnem az utolsó évben (kb. 80-100ezer ft-ot 3 hónap alatt) Ugyan dolgozok diákként havi 40ezer ft-ért, DE
Édesanyámnak minimális bevétele van, amit a tanfolyamon kap (munkaügyin keresztül). Decemberig nem tud vállalni bejelentett munkát, mert akkor vissza kellene fizetnie a tanfolyam árát (ha esetleg közben felvennék valahova).
Elvagyunk maradva pár csekkel, és hitelkártyáját is használja. Többször kérdeztem, hogy mi legyen, részt vegyek-e a szalagavatón, táncoljak-e, mire elkezdte sorolni h ő nekem nem tud segíteni, mert nincs pénze.
Azt mondta, ha akarok, táncoljak...majd lesz valahogy!
Mit javasoltok? Életemben egy ilyen van, a többiek arra buzdítanak, én is szeretnék táncolni, de hát a pénz....
Azt, hogy ebben a helyzetben maradj ki belőle.Önként. Szólva az édesanyádnak.
Egyébként ilyen helyzetekben derül ki, hogy mi fontos: család, vagy a te dolgod.
A lányom még csak elsős gimis, és tavaly számunkra gond volt előteremteni a kirándulást, és ő maga jött, hogy nem szeretne menni, mert...
Nekem mint szülő, végtelenül jó esett, hogy látta és mélyen átérezte ezt a helyzetet.
* átérezte ezt a helyzetet és döntött-jól.
Az már egy más kérdés, hogy egy váratlan csoda fojtán mégis csak eljutott az utolsó pillanatban:DD
A középiskolát abba ne hagyd! Tanulj, érettségizz.
De! Táncolni nem muszáj. Nem ezen múlik, hogy érettségizhetsz-e.
Szóval én a helyedben maradnék a suliban, és törekednék a minél jobb eredményre, hogy kitörhessek ebből a helyzetből. De mindenféle olyasmit, ami extra kiadásokkal jár, hanyagolnék. Amúgy szó szerint ezt is tettem, én sem táncoltam. A szalagtűzésen persze részt vettem egy sima fekete nadrágban és matrózblúzban (ezek úgyis voltak a kötelező ünnepélyek miatt), és kész.
Nem kellett keringőruha, nem kellett külön osztálytánc ruha, nem mentem utána a buliba, nem kellett fizetnem a meghívott tánctanároknak...
Látszik, hogy jóanyád nem tanította meg az inteligens viselkedést, meg van némi EQ hiányod is, hogy itt igy ennek a srácnak előadod a nagy ürességedet.
Hát az már kristálytisztán mutatkozik, hogy a pénzhez sokaknak nem jár ész is.
8 kieg.
5-nek szólt a mndandóm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!