Nehéz anyagi helyzet, de ez az utolsó évem. Mindent a családért, és mondjak le róla?
Végzős vagyok a középiskolában.
Hatalmas összegeket kellene kifizetnem az utolsó évben (kb. 80-100ezer ft-ot 3 hónap alatt) Ugyan dolgozok diákként havi 40ezer ft-ért, DE
Édesanyámnak minimális bevétele van, amit a tanfolyamon kap (munkaügyin keresztül). Decemberig nem tud vállalni bejelentett munkát, mert akkor vissza kellene fizetnie a tanfolyam árát (ha esetleg közben felvennék valahova).
Elvagyunk maradva pár csekkel, és hitelkártyáját is használja. Többször kérdeztem, hogy mi legyen, részt vegyek-e a szalagavatón, táncoljak-e, mire elkezdte sorolni h ő nekem nem tud segíteni, mert nincs pénze.
Azt mondta, ha akarok, táncoljak...majd lesz valahogy!
Mit javasoltok? Életemben egy ilyen van, a többiek arra buzdítanak, én is szeretnék táncolni, de hát a pénz....
most lesz 3 éve, hogy a saját szalagavatóm volt.
A keringőruhám bérlése 25 helyett 20 volt, mert nővérem ismerőse ott dolgozott, pedig abszolút nem volt extra ruha, egy sima A vonalú, pánt nélküli, legkisebb abroncsos ruha volt minimális díszítéssel.
Kosztüm -hála a szülőknek, akik megszavazták- egyenkosztüm volt, 23ezer forintért. Keringőcipőmet 3000ért vettük. Fekete cipőm már volt. Osztálytáncolni nem voltam hajlandó, idióta egy táncot találtak ki. A keringőre már nem is emlékszem mennyi volt, talán 10körül. Sminkemet, hajamat egy nagyon régi barátnőm csinálta meg tök ingyen. A családnak a meghívók (mert 3-at kaptam ingyen, ebből egy a SAJÁTOM volt, mert az iskola nem normális és a saját szalagavatómra magamnak is kell jegy..) fejenként 1800 forint (5 darab), bankettet nem tartottunk. Palotáshoz ingyen adták a ruhát, meg a próbák is ingyen voltak, de a tanárnak mégiscsak "kell" venni ajándékot. Azt hiszem más nem is volt, de bőven volt még kifizetni való abban az évben az érettségin kívül.
Nekem is idén lesz a szalagavatóm. Minden osztálypénzből megy (állófogadás, éttermi étel, stb.) Több, mint 700.000 Ft-ja van az osztálynak a bankban.
Amit nekünk, saját pénzből kell kifizetni az a keringős ruha (10 + 10.000 Ft az enyém, de nagyon gyönyörű) + a második táncra a ruha (ebben nem veszek részt), a fiúknak öltöny, stb. Szalagtűzőre a lányoknak egyen szoknya (790 Ft) + bankettra ruha (13.000 Ft + 3000 Ft hozzá a táska). Ez eddig 36.790 Ft. Cipőt nem veszek. Egy egyszerű, fekete, 3000 Ft-os, már meglévő New Yorker-es balerina cipőben leszek a banketton és a szalagtűzőn is, mert nem tudok magas sarkúban menni, lenni. Pár 1000 Ft-ot lehet, hogy még beszednek tőlünk, de ennek kicsi az esélye. Más különben mire szedték azt a sok osztálypénzt?!
Igen... A hajamat fodrász fogja csinálni (kevesebb, mint 5000 Ft) és a sminkemet magamnak készítem el. Kb. 40.000 Ft-ból meg van szalagavató, ami mégsem 100 (ha nem számolom bele az osztálypénzt, bár azzal sem lenne 100.000)
Nagyon sokan elvannak tévedve... ill. le vannak ragadva 2009-2010-nél.
Tehát, akkor leírom kicsiny listámat, hogy mi, mennyibe kerül:
Keringőruha alapesetben 20.000 a kölcsönzés, olyan h 10 ezer, csak csoportos (10 fő felett van!), de mivel a többiek már lefoglalták itt-ott, így lehetetlen!
Néztem 1000 féle helyen, egy anyukánál találtam, 6.000ft-ért, de ki tudja, mire megtudjuk a SZA időpontját, lehet h lefoglalják azokat, amiket kinéztem.
Keringőruha: 20.000 (cipő benne van)
Tánctanár: 7.000
Tabló: 4.000
Osztálytáncruha: 5.000ft-tól
Meghívók a szalagavatóra: 2000/fő (gyereknek is!!)
Szalagtűzős ruha:Itt is 10.000 felett egy szoknya+ing, ezt kb 5.000ft-ból tudom kihozni ha pl. kínaiban veszem.
Ezen kívül, mivel nincs még párom, alsóbb évfolyamról kell keresnem srácot, akinek fizetnem kell:
Frakk 6.000 (ha szerencsém van)
Tánctanár: 3500
És akkor még jönnek közben a múzeum meg ilyen olyan látogatások...
Így hát bőven 70.000 ft felett járok, ha csak a szalagavatót veszem!
Ha magát a keringőt kihagyod, akkor is a többi összeget állnod kell, nem? Terembérlés, tabló, kosztüm, ilyesmik.
Ha jól emlékszem pesti vagy. Kisebb városokban, községekben, falukban, olcsóbban is lehet kapni keringőruhákat. Pontos városokat, meg címeket nem tudok, csak vidéki oszt. társaim onnan bérlik 10-12 ezerért, csak kérdéses, hogy így is megéri -e, hogy 3x le kell utazni oda-vissza.
Mondd meg anyukádnak, hogy úgy döntöttél, hogy saját pénzből állod az utolsó évedet.
Ha ő nem fogad el pénzt, és csak zsarol, hagyd... Nem tudsz mit tenni. Ez az álmod, hát érezd jól magad! :))
L17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!