Titeket zavarna ez a helyzet? Párom gondolkodásával van gond vagy tényleg a magam lábára kellene álljak?
Örülj neki, hogy lenne egy lakásod! A párodéból majd vesztek egy másikat, amit ki tudtok adni. Hidd el, bárhogy is alakuljon az életetek, ekkora lehetőséget nem szabad kihagyni, hogy legyen egy 100%-os tulajdonjogú lakásod!
ha nagyon böki a párod csőrét, akkor vegyetek olyan arányban, amilyen arányban a pénzt beleteszitek, amit meg te kapsz az apádtól, azt kösd le. Különvagyonnak fog számítani akkor is, ha házasok lesztek.
Sajnos az embernek mindig kell hogy legyen B-terve is.
Ha a te érdekedet nézem, abszolút azt mondom, hogy legyen a lakás csak a tied. Ha megtehetik a szüleid, az nagyon jó. Ha boldogan éltek míg meg nem haltok, úgysincs jelentősége, aztán lehet ezt eladnátok és közösen vennétek később egy nagyobbat. Ha pedig mégsem alakul minden jól, legalább tiszta lesz a helyzet.
Ugyanakkor megértem a párodat is. De csak az önérzete miatt felesleges még éveket várni. Mondd azt neki, hogy tegyen félre továbbra is, aztán ha később úgy alakul, majd vesztek közösen egy nagyobbat. Vagy vesz majd belőle egy autót. Szóval minden pénznek meg van a maga helye.
Örülj neki, hogy kapsz csak úgy egy lakást... Én ha kapnék egyet nem osztanám meg törvényileg senkivel. Nem nem azért, mert egy irigy dög vagyok, de sajnos hiába vagyok csak 24 éves láttam már pár emberkét akivel leélt akárhány évet és az egyik kidobta a másikat. Ha a párodnak van pénze akkor vegyen egy másik lakást és azt adja ki, bármi megtörténhet sajna. És így mindenkinek van hová mennie.
24/N
Semmi de semmi esetre sem irasd közös névre ilyen esetbe az ingatalnt.
Mindenkinek annyi része legyen benne amennyit az üres ingatlanba bele tett. Teljesen mindegy hogy 50 éves vagy 5 napja vagytok együtt, az a te pénzed, az a te ingatlanod.
Elöttem csak olyan kapcsolatok vannak amik nagy szerelmek voltak és maradtak, de mindenhol külön anyagilag voltak a felek. Pl szüleim. mai napig nagy a szerelem, de apám soha nem akarná anyám ingatlanjait(pedig van neki pár). Persze közösen élvezik az albérletböl jövö pénzeket, de apám mindig is elismerte, hogy anyám egy jobb módú családból jött(egykeként), és így sok ingatlant örökölt. apámnak egyikhez sincs tulajdonosi köze.
Èn ezt tovább vittem ugyan így. Egyenlöre nekem nincs a nevemen ingatlan, de a férjemnek igen. 2 gyerekünk van de eszembe sem jutna hogy én abból részt akarok magamnak.
Hát, ahányan itt írják, hogy elváltak és a lakásmegosztási per zajlik én azt mondom, az a biztos, ami csak a tiéd.
3-4 év bizonytalan, sok idő! Addig bárki meg is halhat, sajnos az élet ilyen. Ami most van azzal kell tudni élni és a kell tudni élnin van a hangsúly.
Fogadd el a pénzt és hogy saját neveden lesz a lakás, és semmiképpen ne osztozz rajta, az meg aztán mindennek a teteje, hogy a párod nevére irass olyan részt, ami nem az pénze. Ha meghal és még nincs gyereketek, visszaöröklik a ráiratott részt a párod szülei. Ne légy bolond. Sok tragédiát láttam már, és sok ostoba nőt. A szerelem mulandó, még a legszebb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!