Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire tartod a kapcsolatot...

Mennyire tartod a kapcsolatot az unokatestvéreiddel?

Figyelt kérdés
Mi régen még ünnepekkor mindig összejöttünk a nagyszülőknél, sajnos ma már csak alig tartjuk a kapcsolatot, azt is csak fb-on.
2013. aug. 1. 13:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nem igazán, a szüleik miatt kerültünk mi is anyagi gondok közé, és ők maguk is szórják a pénzt, mintha nem lenne több milliós adósságuk... Másik ágról nem igazán ismerem az unokatestvéreimet.
2013. aug. 1. 14:22
 12/20 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot, ezekben az időkben is csak azért mert hivatalos ügyeket kell intézni faternak és keresztanyámnak, néha ha mentem vele akkor ne legyen az hogy kint állok a kapuba...

Nem a rendszer rossz kérdező, hanem itt nálunk a viselkedésük, a nem törődömség és a mocskos tulajdonságaik

Ráérnénk mi egész délután is délelőttös műszakból, akár beszélgetni, de elásták magukat nálunk.

Hugom unokatesójáékkal viszont jól kijövünk velük minden stimmel

22/f

2013. aug. 1. 14:22
 13/20 anonim ***** válasza:
Egyet látásból még ismerek. A másik hármat látából sem ismerem.
2013. aug. 1. 14:23
 14/20 anonim ***** válasza:
Két uncsitesóm van, egyikkel nem tartom, másikkal viszont nagyon. Ő a fodrászom, én voltam a koszorúslány az esküvőjén :) Meg régen mikor kicsivoltam nagyon sokat jártam hozzá játszani.
2013. aug. 1. 14:33
 15/20 anonim válasza:
Hát gyerekkoromban rengeteget együtt voltunk,nyáron,szünetekben,szilveszterkor..Ma már ez azonban nem így van.Mindig jön az ismert szöveg nyár előtt(ugyanis suli közben max.beszélünk és karácsonykor meg húsvétkor találkozunk)hogy na most jó lesz a nyár sokat együtt leszünk stb..bla bla..aztán hazajönnek,és mindenki el amerre lát,Campus fesztivál,kirándulás a hegyekben,minket meg fel se hívnak,aztán majd augusztus közepén egy együtt töltött délután,és ennyi volt a nyár.Sajnos így van ez,nem tudok mit csinálni.FB-on ha 4-5 hetente én nem írok,akkor ott se beszélünk.És ahogy látom az előttem szólók is így vannak ezzel...
2013. aug. 1. 14:33
 16/20 anonim ***** válasza:
Amerikaban elnek, de tartom veluk a kapcsolatot. Egyik evben mi latogatjuk meg oket 1 honapra, masikban ok jonnek hozzank 1 honapot nyaralni. Azon kivul kb 2 hetente skypeolunk de meg fb-n is szoktam veluk beszelgetni. A nagyobbikkal nagyon jol kijovok, o 21 eves. A kisebbel sincs bajom, o velem egyidos (15), van amikor jokat hulyeskedunk, de a nagyobb uncsimmal jobban egyezik az erdeklodesi korunk.
2013. aug. 1. 14:53
 17/20 anonim ***** válasza:
2 van, heti szinten beszélek velük, jó nem is 400 km-re laknak, hanem 10 percnyire tőlem, de ezek ellenére se sűrű a kapcsolat, mert sokan ingáznak, mennek az egyetemi évek, a napi 12 óra meló, a másik meg elment külföldre, néha skypolunk. Nem érzem, hogy ez kevés lenne, persze jobb lenne a meghitt, nagy családias beszélgetések este, de tényleg mindenki rohan, ezt meg kell érteni. Én már annak is örülök, ha beszélőviszonyba maradok velük, mert sokan nem tartják annyira a másikat, h pl megkérdezze hogy vagy, anyukádékkal mi ujság stb. Nekem ennyi is elég..
2013. aug. 1. 15:37
 18/20 anonim ***** válasza:

pár utcára laknak tőlünk.

nem kell protokoll szerűen egymáshoz átjárni hétvégén, hanem mindig összefutunk.

Ált. közös buli is van, jól elvagyunk.

2013. aug. 1. 15:43
 19/20 zabmester ***** válasza:

Sajnos már nem nagyon :( Pedig mind a négy unokatesóm közel velem egykorú, és gyerekkorunkban nagyon jóban voltunk. Anyai ágon van egy lány és egy fiú unokatesóm, a lány két hónappal fiatalabb csak nálam, gyerekként minden nyáron együtt nyaraltunk a nagymamámnál vele meg az öccsével, meg az én öcsémmel, meg év közben is legalább 2 havonta mentünk egymáshoz. Aztán ahogy idősebbek lettünk, úgy ezek megszűntek, meg egész más körökben mozgunk. Ő pl. mindig tipikus jótanuló, szófogadó lány volt, én meg az a bizonyos család feketebáránya, aki minden ellen lázad, akivel nem lehet bírni.

Apai ágon két fiú unokatestvérem van, onnan is az idősebbik unokatesómmal voltam nagyon jóban, ő egy évvel idősebb nálam, ráadásul nagyjából szomszédok is voltunk sokáig, gyerekkorunktól kezdve, egy lakótelepen laktunk, még nagyobb korunkban is sokat lógtunk együtt, meg eljártunk ide-oda közösen. Szóval ott nem csak rokoni kapcsolat volt, hanem barátság is. Sajnos ő meg már évek óta külföldön dolgozik, évente kb. egyszer jön haza, de már nagyon régóta nem találkoztunk, valahogy mindig "elfelejt" szólni, ha jön haza.

Mondjuk rajta kívül azért a másik hárommal mindig találkozom ünnepekkor, de nagyjából ennyi az összes találkozás.

2013. aug. 1. 17:37
 20/20 anonim ***** válasza:

Két első fokú uncsitesóm van, a fiatalabbal régen tartottuk a kapcsolatot, most is tartanánk, de elég messze dolgozik, és ritkán tudunk találkozni. Az idősebb nem messze lakik, és mindig örülök, ha találkozunk, kicsit olyan, mintha egy idősebb báty lenne. Sajnos külföldön dolgozik egy ideje, úgyhogy vele is ritkán tudunk találkozni.

van egy másod-unokatesóm, akivel kiskorunkban mindig egymásnál nyaraltunk, de elég sokat veszekedtünk:) Az utóbbi években szintén nem gyakran találkoztunk, talán tavaly volt utoljára, mindszentekkor.

Az apai ági uncsikkal sosem tartottuk a kapcsolatot, csak az anyaiakkal.

Sajnos a rokoni szálak gyengülni, mindenki szétszéled az országban-világban, és már ritka alkalmakkor (karácsony, húsvét, halottak napja) jövünk össze.

Mi hárman vagyunk édestestvérek, remélem, hogyha nekünk lesznek gyerekeink, akkor sikerül az, hogy összetartsuk a családot. Addig még meg kell tanulnom a családban ikonikus rakott tál és hamis dobos receptjét, amik nélkül nincs családi összejövetel:)

2013. aug. 7. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!