Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Lehet olyat, hogy eltiltani a...

Lehet olyat, hogy eltiltani a nagyszülőket a gyerektől mert nagyon rosszban vagyunk?

Figyelt kérdés
Okom csak az rá, hogy gyűlöljük egymást, mindennek lehordanak, a gyereknek is tömik a fülét hülyeségekkel, minket szidalmaznak, telebeszélik mindennel szegény gyereket. A gyerek kicsi még, szóval nem tudja mondani hogy nem akar velük találkozni.

2013. júl. 25. 15:35
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Mi nem tartjuk a kapcsolatot egyáltalán velük.
2013. júl. 25. 15:36
 2/16 anonim ***** válasza:
80%
Nem.
2013. júl. 25. 15:39
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
de lehet.az én nagyanyám is ilyen volt sajnos, majd ha nem értettem egyet a szüleim (főleg édesanyám , később édesapám) szidalmazásával bezárt a sötét fürdőbe, nem akart hazaengedni stb.próbáltam később kapcsolatot tartani vele, de még 22-3 évesen is csak ordította nekem h mekkora szemetek a szüleim, és egy ilyen vita után magamtól nem mentem oda soha többet.
2013. júl. 25. 15:43
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha nálunk ilyen állna fent, akkor számukra megszünnénk létezni.

Persze, a gyerekeknek elsőre lehet furcsa lenne, de ilyen kapcsolatban amúgy sem találkoznának a nagyszülőkkel olyan sűrűn. Nyilván a szülő óvja az ilyen emberektől a gyerekeit. Már csak a rossz példa miatt is, amit eltanulhatnak. (hazugság, kétszínűség, gyűlöletkeltés, stb)

Szakíts meg velük minden kapcsolatot és ennyi. Ha pedig erősködnek, akkor hajtsátok el őket.

Mivel ti vagytok anevelők, nem tehetnek semmit. Feljelentést sem, kiröhögik őket.. ilyen ügyekkel senki se foglalkozik.

A saját házad tájáról meg jogod van elküldeni. Oda azt engedsz be/az tartózkodhat ott, akinek te engedélyt adsz vagy aki oda van bejelentve.

Gondolom nálatok nem ez a szitu.. ha pedig nem távoznak, akkor kihívhatod a rendőrséget is.

2013. júl. 25. 15:44
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

22 évesen persze, hogy dönthetsz, úgy hogy nem mész oda felnőtt emberként az csinálsz amit akarsz.

Kiskorú unokára a nagyszülő kérhet láthatást, a gyámügyön.

2013. júl. 25. 15:47
 6/16 anonim ***** válasza:
Nem lehet! Magánügyed, hogy szereted-e őket, vagy sem, de ők a gyerek nagyszülei, és vannak jogaik nekik is meg a gyereknek is.
2013. júl. 25. 15:55
 7/16 A kérdező kommentje:
Elég szomorú, hogy vannak jogaik...az oké hogy nem vagyunk jóban, attól még ő lehetne jóban velük, viszont az ócsárlás, ellenünk uszítás az már igazán aggaszt és dühít.
2013. júl. 25. 16:05
 8/16 anonim ***** válasza:

Sajnos mi is rossz viszonyban vagyunk férjem szüleivel, jobban mondva inkább csak apósommal, (anyósom jó fej, csak megkeseredett a férje mellett) aki egy goromba,beképzelt, tapintatlan férfi. Soha senki más véleményét nem fogadja el, csak az a jó, amit ő mond. Egy okostojás. Szóval.... :) A lényeg, hogy mi attól függetlenül, hogy köztünk felnőttek között rossz a viszony, az unokát eszünkbe sem jutott eltiltani tőlük, mert szeretik, imádják.

Próbáljátok megbeszélni velük, hogy a köztetek lévő gyűlölködésből a gyereket zárják ki, ne vonják bele, hisz neki nincs hozzá köze, kicsi még ehhez. Ha szeretik őt, akkor vidd, de kössetek kompromisszumot.

2013. júl. 25. 16:08
 9/16 A kérdező kommentje:
Mi is pont így vagyunk anyósommal. De ne akarja már átnevelni a gyereket. Ahhoz semmi köze hogy hogy nevelem és joga sincs. Azért szomorú ez nekem, sosem voltam jóban anyósommal, kezdetektől fogva utál, a férjem is utálja a saját anyját. És a gyereket joga van látni akit én szültem és mi neveljük. Nekem az lenne a természetes, ha minden szülőnek joga lenne eldönteni hogy a gyereke hol van jó helyen, nem a gyámügynek...nem ők szülték. Ha a gyerek már önálló véleményt képes kialakítani, akkor dönthet. De így, nagyon félek hogy rossz hatással vannak rá.
2013. júl. 25. 16:14
 10/16 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. Maximálisan megértelek. Nálunk sem volt egyszerű közös nevezőre jutni. Mi apósommal már nem is foglalkozunk, a sok hülyeséget ráhagyjuk. Az viszont nagyon zavart, hogy ha például egy kicsit hosszabb időre otthagytuk a 26 hós kisfiút kezelhetetlen volt. Ők megengedték neki, hogy a szennyes tartó kosár tartalmát kiszórja, és abba beletették, mondván onnan kukucskál, kapcsolgatja a villanyt stb... Nem volt egyszerű megértetni velük, hogy bizony vannak szabályok, amiket ott is be kell tartani, de sikerült. Muszáj, mert várandós vagyok, és sajnos sokszor vagyok kórházban.
2013. júl. 25. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!