Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Most én vagyok itt a hibás...

Most én vagyok itt a hibás vagy kicsoda?

Figyelt kérdés

Van egy unokatestvérem 8 éves, fiú. De borzalmas természete van, az 5 éves öcsémet ellenem uszítja, ahol tud belém köt. Ha meg merek szólni az anyjának (nagynénimnek), azt mondja hogy én egy sz...keverő hazug vagyok. Ma is fent voltunk náluk a mamámmal valamelyik nap, a unokatesóm meg az ágyról nézett és morgott rám. Közben az anyja meg kiabált, azt sem tudom min, és a mamám kérdezte nem vagyok-e éhes erre, a nagynénim meg elkezdi hogy "evett otthon, akkor?" Mindenben én vagyok a hibás, a mamám meg még nekik falaz, mert én mennyire piszkálódós, kötekedős vagyok, és nekem ez nagyon rosszul esik, sírtam is már miatta. A múltkori veszekedés onnan indult hogy átjöttek hozzánk, és az unokatesóm kiborította a játékokat, szétpakolt, szétbombázta a házat, én meg odamentem szépen megkértem hogyha már nem játszik pakoljon el maga után, erre megsértődik ezen, és elkezd nekem pattogni, hogy én mit képzelek magamról, meg lehü....lyéz, a kisöcsémet majdnem megverte, elkezdte kergetni majdnem elkapta, de odaálltam hogy most állítsa le magát. Nem értem miért ilyen. És aztán összegyűlt az egész család, mamám, nagynénim, unokatesóm, öcsém, én, anya. És mondta anya a nagynénimnek hogy az a gyereke elég rosszul viselkedik, hazudozik stb. és akkor a nagynénim meg rám kente az egészet, hogy mindig én kezdem, és kötök a Petibe (így hívják az unokatesómat), és hogy milyen vagyok. Aztán elmentek. Ott volt a Peti is és mondta neki anya hogy miért ilyen a Peti nem mondott semmit, csak lehajtotta a fejét, és nézett a földre. Még aznap este felhívta nagynénim anyukámat telefonon, hogy a Peti otthon elmesélte otthon náluk, a veszekedést, teljesen átszínezve, átköltve, amiben persze megint én voltam a hibás.

Aztán valamelyik nap, lent voltunk a játszón és nagynénim meg anya beszélgettek, és anya mondta a Szilvinek(így hívják a nagynénimet), hogy ő azért nagyon sokat segít nekik, és neki nem kéne így viselkednie, és mindig engem hibáztatni, szóljon rá a gyerekére is. Ezt mind szépen, nyugodtan mondta, de erre a Szilvi felállt és elkezdett kiabálni hogy k...anyád, r...hadék meg ilyeneket, a játszótér kellős közepén. És még a mamám őket védi, és mondta hogy az egészet mi kezdtük. Átment a Szilvihez meg Petihez, és mire visszajött hozzánk, addigra teljesen más volt. Össze-vissza hazudott neki a Szilvi hogy anya kezdte és ő kezdett el szitkozódni.

Észrevette a mama hogy valami bajom van és megkérdezte, én pedig elkezdtem sírni, és mondtam hogy az a bajom, hogy mindig én vagyok beállítva hibásnak, és hazudok, mindenről én tehetek, egyedül anya áll mellettem mert az 5 éves öcsémet is ellenem uszította a Peti. És kimentem sírva.

És akkor a Szilvi siránkozik hogy miért nem segít neki Isten soha, és az angyalok miért nem állnak mellette. Jó, én is elhiszem hogy létezik Isten meg az angyalok csak én nem hülyülök bele úgy mint ő. Gondolom azért nem segít neki Isten, mert a Szilvi állandóan hazudik, keveri a sz*rt, és az egyedülin dolog, amit Isten ki nem állhat, az a hazugság.Nem tudják nyíltan, becsületesen felvállalni magukat, nem vallják be mit csináltak, mindig másra fogják, mert szerintük ez így egyszerűbb, és ők megússzák. A mamámnak 2 gyereke van Szilvi meg anyukám. De ő mindig jobban szerette a Szilvit.

De én ezt már nem bírom, nem értem miért ilyenek, de borzalmas a viselkedésük. Ne haragudjatok ha valamit nem érthetően írtam, csak siettem ha kérdésetek van, vagy valamit nem értetek az nyugodtan kérdezzétek meg. De kérlek segítsetek.

11/L

2013. júl. 3. 13:13
1 2
 11/16 anonim válasza:
Szia! Először is: nagyon sajnállak! :( igazából elkerülni nem nagyon tudod őket, főleg hogy a rokonaid. Esetleg azt lehetne, hogy leültök mindannyian, és meghallgatjátok egymást. Azért az szerintem durva, hogy így kiabált egy játszótéren (!) a nagynénid. Biztos, hogy valahogy helyre lehet hozni az egészet. Vagy! Ez egy rosszabbik verzió: szakítsátok meg a kapcsolatot, csak ebben az a baj, hogy akkor talán a nagymamáddal is megkéne, mert azt írtad, hogy a nagynénidet jobban szerette mindig is, mint az anyukádat. Ebből jön az, hogy titeket ( téged, és az öcsédet ) sem annyira szereti, mint a nagynénid gyerekét.
2013. júl. 8. 11:09
 12/16 anonim válasza:
Jaa, és 13/L, utolsó voltam.
2013. júl. 8. 11:09
 13/16 A kérdező kommentje:

köszönöm a tanácsodat, és együttérzésedet.

igen, sajnos azt veszem észre őket jobban szereti. már kibékült anya a velük, bár a unokatesóm még mindig elég hüly*. mindegy ez úgysem fog változni, mindig ilyen marad.

:( köszönöm, megfogadom a tanácsodat, próbálok békülni, de ha egyszer a Petivel nem lehet. hiába kicsit nagyon rossz természete van.

2013. júl. 8. 12:10
 14/16 A kérdező kommentje:
döntöttünk anyukámmal. tegnap megint nagy balhé volt, inkább el sem mesélem, és végleg megszabadulunk tőlük, teljesen kizárjuk őket az életünkből, mert nekünk erre nincs szükségünk.
2013. júl. 12. 11:49
 15/16 anonim válasza:
neis akarj nekik megfelelni. .... ja es elso. nem segitseget kert csak kerdzte h o e a hibas 14/l
2013. júl. 18. 01:02
 16/16 A kérdező kommentje:

már rég nem beszélünk.... :(

nem baj megleszek nélkülük is

2013. júl. 20. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!