Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Titeket nem frusztrálnak a...

Titeket nem frusztrálnak a gazdag rokonok?

Figyelt kérdés

Elég nagy család vagyunk és sokat össze is járunk. Nagyrészt átlagos anyagi körülmények között él mindenki, kivéve egy családot. Ők piszkosul gazdagok!

Igazából nincs velük különösebb baj. Pláne a pasival, a nő egy kicsit fennhordja az orrát. Egyszerűen csak valahogy idegesít a jelenlétük meg az, hogy mennyi pénzük van. Nem tudom ki, hogy van vele, de elég frusztráló, hogy a pasinak mondjuk a karórája nagyságrendileg annyit ér mint a panel lakásunk, amire még 10 évig nyögjük a hitelt. Neki meg az csak egy óra. És nem csak egy van neki.

Ti éreztetek már hasonlót?

2013. jún. 29. 20:11
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
A 17-es válaszolóval értek egyet. A szüleim és nagyszüleim vagyona 1 millió euró felett mozog, mégsem dobáljuk ki a pénzt hülyeségekre. És nem frusztrál senki gazdagsága. Engem sokkal inkább az frusztrál, hogy sok olyan ember, aki szegényebb, támad azzal, hogy én csak ne beszéljek, meg nekem könnyű, mert van pénzünk. Igen, nagyon könnyű az, amikor olyan is előfordul nagyon sűrűn, hogy egy nap 16 órán át robotolunk akár a tűző napon is. Igen, vannak drága holmijaim, mert a minőséget szeretem és meg is fizetem, de ettől még nem leszek több másoknál. Akkor érzem magam többnek, ha valaki buta és műveletlen, mert én az ellenkezője vagyok. Sosem kérkedek a dolgaimmal, mert azokat csupán a saját kényelmem érdekében szerzem be. De pl. nekem is egy régi kocsim van, mert sajnálnám azt a rengeteg pénzt, amit egy Mercedesbe bele kellene ölni. Én inkább utazgatom és jótékony célokra is fordítok pénzt is, illetve más adományokat is. Az irigység pedig elég csúnya dolog, kérdező.
2013. jún. 30. 20:42
 22/33 Lázár Villő válasza:

A haragod a legjobb barátod! Használd! :-)

A flusztráció meg a nyugtalanság megadhatja pont azt a plusz energiát, hogy elkezdd, elolvasd, megtedd, belevágj abba amit olyan régen akarsz, csak... Ha gazdag rokonok miatti dühből leszel energikusabb, életrevalóbb cselekvőbb, kitartóbb az csak haszon a számodra! :-)

(A válasz röviden: DE. Én voltam a "szegényrokon" és a házfalat ki tudtam volna rúgni dühömben. Most már komoly befektetéseim vannak. Még nem elég, de biztató... :-)

"A düh, a hiúság és az éhség hozza ki belőled a legtöbbet. Most mit para? Abból mindig lesz bőven!" (Anonim kocsmáros)

2013. júl. 9. 16:16
 23/33 anonim ***** válasza:
Engem csak az aggaszt, hogy miből...
2013. júl. 22. 11:13
 24/33 anonim ***** válasza:
Nem, mert nem vagyok egy irigy kutya.
2013. júl. 22. 11:53
 25/33 anonim ***** válasza:
39%

magyar és német állampolgár vagyok, vendéglátó és szórakozóhelyeket működtetek németben.

csak viszonyításképp írom!

aki itthon gazdagnak hiszi magát, azt kinn megeszik reggelire.

az h vki s mercivel mászkál, inkább középosztálynak mondanám, semmi gazdagság nincs benne.

ha már helikoptered vagy repülőd van, esetleg saját leszállópályád a birtokodon, na ott kezdődik egy európai viszonylatban is gazdagnak számító vonal átlépése.

nem ritka h egy vacsorát párizsban elfogyasztunk, v hétvégére barcelonába kiugrunk bulizni....repülővel.

ezek a gazdagok!

2013. júl. 22. 13:59
 26/33 anonim ***** válasza:
Minden nézőpont kérdése.
2013. júl. 23. 15:14
 27/33 anonim ***** válasza:
Gazdag, aki elégedett az életével és nem függ szinte semmitől, valamint egészséges.
2013. júl. 23. 15:15
 28/33 anonim ***** válasza:

Ez picit elcsépelten fog hangzani,de én örülnék ha valaki gazdag lenne a családomból és büszke lennék rájuk,hogy odaáig eljutottak. A szüleimre is nagyon büszke vagyok ,hogy egy egy szobás,félig összedőlt házból ,amibe még fürdőszoba se volt mikor megszülettem idáig eljutottak ahol ma tartanak!

Szerintem ne azt nézzd,hogy neki mennyit ér az órája,hanem azt,hogy például nektek is van saját lakásotok,lehet,hogy hitel van rajta,de majd lefog járni egyszer és megdolgoztok rendesen azért,hogy ott élhessetek. Hidd el van rosszabb is,mint ahogy ti éltek.

És még csak egy példát mondanék:

Egy nagyon jó barátnőmék nagyon gazdagok,a szüleim is jóban voltak az ő szüleikkel. Tényleg gazdagok. A gyerekeiknek már saját házuk van (az egyik 13 a másik 17 éves) a nagyobbnak már saját kocsija is. Szóval érted. És esténként én is sokat gondolkoztam,hogy azért jó lehet,hogy mondjuk ő annyival megy el vásárolgatni,amennyit a szüleim 1 hónap alatt keresnek,de aztán a felszín alá nézve már nem lennék a helyükben. Az apjuk iszik,elég rendesen, volt már,hogy megverte az anyjukat (a gyerekek szeme előtt), ordíbál az apjuk folyamatosan velük minden apróságért. Szóval hiába mennek egy évben négyszer nyaralni,ha mégis boldogtalanok,mert senki ne mondja nekem,hogy jó egy olyan családban élni ahol folyamatos a feszülrség és ahol a szemed előtt verik az édesányádat. Nem beszélve,hogy nem titok az se ,hogy prostizik az apjuk és még van egy halom piszkos dolga az embernek. Hiába a sok pénz..

Azért néha nézz mélyebbre is,mint,hogy csak azt nézzd,hogy hű de jó,hogy nem kell számolgatni a pénzt vásárlásnál meg azon gondolkoznia,hogy vehet-e a gyereknek túrórudit.

2013. júl. 23. 18:55
 29/33 anonim ***** válasza:
44%

Előző:

"Ez picit elcsépelten fog hangzani,de én örülnék ha valaki gazdag lenne a családomból és büszke lennék rájuk,hogy odaáig eljutottak."

Egy picit elcsépelten fog hangzani, de elmondom, hogyan lett gazdag a fehér ember:

A sok "okos" jenki puhap.öcs be is veszi a maszlagot, azt mondja az USA tananyag: angol emberek féltek a vallási reformtól, a protestantizmustól. Így félelmükben kihajóztak nyugatra, elvileg Indiát keresve, de a lényeg, értékes területekre leltek, na de megijedtek az amerikai indiánoktól! Így ijedtükben lemészárolták őket. Majd elkezdtek letelepedni, féltek attól, mi lesz ,ha odaeveznek az afrikaiak is, gondolták, megelőzik őket, és ők hajóztak Ny-Afrikába, az ottaniakat félelmükben bilincsre verték, és elhajóztak felük a már felfedezett Amerikába vissza, hogy rabszolgaként tartsák őket, rabláncon, mert féltek tőlük.

A tananyag nem szól a többiről, de a vak is látja, hogy evvel el is árulták magukat... na de mellékesen nézzük a folytatást:

...Majd a fehérek egymástól is elkezdtek félni, és akinek esze volt (meg marha nagy jó szándéka, ismerve a karma természeti mechanizmust), becsapta a többi fehér embert, és aki ügyesebben csapta be a többieket, tőkét halmozott fel, fedezet nélkül, a semmiből csinálva pénzt. Őket úgy hívták, hogy bankárok, pl Rotchscild dinasztia, amely a legnagyobb, vagy pl a Rockefellerék. Nah, ezek megvezették az USA kormányát is, ugyanis az egy ideig állam által kibocsátott bankjegyek kibocsátási jogát megvették az államtól. Így az USA állam elkezdett függeni ezen bankár dinasztiáktól. Így USA államát bábként mozgatták a bakár családok.

Noh, ezek a rendes, nagyon nagyon rendes bankár dinasztiák hitelt adva egyre több országnak eladósították azokat, más szóval láthatatlan rabszolgaságba taszították őket, mert így kevésbé feltűnő, és elrendelték a szembetűnő, szó szerinti rabszolgaságot, mert ők ilyen jó fiúk. :) Idővel, a XX.sz-ban Magyarországot is felvásárolták, majd itt is eljátszatták, mint az USAban, hogy mintha lenne hatása annak, hogy szavaz a polgár a pártokra, és mintha lenne különbség a pártok között, holott a bankár családok kezében van az összes politikus, akik által az "oszd meg a népet és uralkodj rajtuk" elv által egymás ellen fordították az embereket, hogy avval legyenek elfoglalva: "fúj Orbán, éljen Gyurcsány" versus "fúj Gyurcsány, éljen Orbán", avval is elterelik az emberek figyelmét a valóságról, és addig is tévhitben tartják őket, mint lenne bal és jobb, mintha léteznének politikai ellentétek, és mintha a politikusok nem mind báb volnának.

Az USAban már kb 10 éve divat a bőr alá ültetett chip a gazdagok körében, mert drága. Mindenenl így ártak el, a szürakoztató elektronikai eszközötől kezdve a mobil telefonokig, először drágán adták, hogy vágyat ébresszenek ezekre a szegény rétegben, majd egyre olcsóbbé' adták, így elérve, hogy a Facebook-otól kedve -amelyen a sok birka paraszt tálcán kínálja az adatokat, kapcsolatrendszerét önmagáról- a mobiltelefonokon át -melyek alapvető rendeltetése a polgárok lehallgatása- a bőr alá ültetett chip-ekig, mely már feleslegessé teszi a készpénzhasználatot, és hamarosan annak is lemegy az ára, hogy a sok birka szó szerint is birkává, blombált fülű, műholdakról írányítható birkává váljon. :) Így ismét eljutnak oda, hogy nem kell rátukmálni embertömegekre semmit, a rabszolgaságot se, hanem vígan és dalolva teszi oda kis kacsójukat a láthatatlan, ám valódi rabláncra. :)

Milyen reális, igazságot, sőőőőt, milyen jó lelkű, elismerésre méltó dolog a gazdagság. :) Gondolkodjunk mi is rövidtávon, akkor felgyorsíthatjuk az amúgy is rabszolga mivoltunkat. :) Mert ugye , aki gazdag, annak csupán veszélyesebb az élete, de legalább több pénzzel bíró birkuci,és báb, akik a nálánál szegényebbek még inkább igába hajszolására kényszerítenek zsarolással.

Szép dolog a gazdagság. :)

"Méééé, akko micsinyááááj?? Legyél szegény vagy mi, höh?"

Hát kérem szépen, összefogással ki lehet vonni magunkat a rabláncból, csak ehhez tudatilag kicsit fel kéne ébredni, és nem kéne lustulni, ha gondolkodásról van szó, kedveseim. :) Ha emberek százmilliói nem engedik beoltatni magukat eltitkolt hatású és mennyiségű higannyal, vagy aluminiummal, melyek idegmérgek, ha nem vásárolnánk a szokásos fogkéremeket, melyekben Na-Fluorid van, ami a patkányméregben, de te elhiszed, hogy az jó neked, mert a tévében azt mondja a fehér ruhás szép és jó bácsi, szóval amíg gyerek vagy és klusta vagy felnőni, addig a normális ,gondolkodó embrek is rabláncon maradnak, mert egyedül még ők se mennek semmire.

De túúdom, túúdom, ha te hülye vagy, és ezért neked rossz, legyen rossz az okosnak is. De mivel hülye vagy, fogalmad sincs, hogy ha másnak ártasz akár passzívan avval, h kivonod magad abból, hogy másoknak, sőt, ezáltal magadon is segíts HOSSZÚTÁVON (amihez se eszed, de még azt hiszed, rövidtávon ha nyersz, akkor nyertes vagy), akár aktivan ártasz, avval elginkább önmagadnak ártasz, hosszú távon, de hogyan is foghatnád ezt fel, ha lusta vagy ÖNÁLLÓAN, BEFOLYÁSMENTESEN gondolkodni... Nekem se higgy.. hanem javaslom, vegyél erőllegalább gyík f.ingnyit gondolkodni, és akkor magadat is, és (ó jaj neked, te szegény f.asz) másokon is segítesz ezáltal, mert rájössz, h összefogással meg lehet jobbítan ia világot, ami NAGYON EGYSZERŰ DOLOG CSAK A GONDOLKODÁS MÓDODON, ÉS HOZZÁÁLÁSODON MÚLIK!

De te csak hidd el, hogy fúúj, hülye idealista! Lehetetlen az egész ;)

Olyan vagy, mint az éhes ember, aki előt ott a kondér, illatozik a kaja, de csak fújja a magáét: "már 8 napja nem ettem, de misztifikálj is te b.aromarc, hogy oylan könnyű ételhez jutni!"

A megoldás ott van az orrod előtt. Nehogy élj vele! Inkább köss bele, hogy a "tudom"-ot ne múg kell írni, hogy "túúdom".

Te már csak tudod. ;-)

2013. júl. 29. 21:07
 30/33 anonim ***** válasza:
44%

Pardon! Elírás történt az előbb, íme JAVÍTVA:

és ELTÖRÖLTÉK a szembetűnő, szó szerinti rabszolgaságot, mert ők ilyen jó fiúk. :)

2013. júl. 29. 21:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!