Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit csináljak anyámmal?

Mit csináljak anyámmal?

Figyelt kérdés
Most 60 éves,és 20 éves kora óta szenved kényszerbetegségben,ami abban nyílvánul meg,hogy állandóan takarít,fertőtlenít,nem lehet hozzájuk menni,mert örökké nagytakarítás közben van... Az egész családot elüldözte magától,még az unokáit sem látta 10-15 éve,mert ő nem megy sehová,mert neki takarítania kell,és őhozzá se menjen senki,mert pont most fertőtlenített stb. De még azt sem hajlandó belátni,h beteg. Hogy lehetne akarata ellenére orvosnak megmutatni????
2013. jún. 25. 10:25
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
hümmm,mikor adnátok fel??? gyakorlatilag 40 éve küzdök,meg a család is....
2013. jún. 25. 11:42
 12/17 anonim ***** válasza:

ahogy mondtam, beszélj pszichiáterrel.

és szerintem látogassad, ahogy eddig, de mikor nem vagy ott, ne gyötörd magad ezzel.

2013. jún. 25. 12:41
 13/17 anonim ***** válasza:
62%

Bár le leszek pontozva, de azt ajánlom, csináljatok egy "közbelépést" Mindenki odamegy, nincs apelláta, elmondjátok, hogy érint titeket az életvitele, és megkéritek, hogy menjen ezzel orvoshoz.

Egy beteg embert nem szokás magára hagyni, szégyeljétek magatokat!

Miért van az, hogy az elme betegségeit nem veszik komolyan? Ha szívrohama volna akkor is otthagynátok? Vagy ha eltörné a lábát?

2013. jún. 25. 16:32
 14/17 anonim ***** válasza:

szerintem meg ne szégyelljék magukat. látod, szegény szenved, te meg itt a piedesztálodról osztod az észt. biztos máshogy gondolnád, ha ilyen helyzetben lennél, és negyven éve erre menne rá az életed.

vannak gyerekei, stb. nem mehet rá örökké a családja élete, mindenki idegrendszere.

szerintem jogilag nincs lehetősége az anyját kényszeríteni, hogy orvoshoz menjen. de remélem, tévedek.

ne hagyja magára az anyját, látogassa rendszeresen, de ebbe ne őrüljön bele. és megjegyzem, arra semmi garancia sincs, hogy az orvos tud segíteni. csak reménykedhetnek.

2013. jún. 25. 17:07
 15/17 A kérdező kommentje:
kedves 13-as nem hagytuk magára,kismillió+1 szer beszéltem vele,menjünk el együtt,anyu nem jó ez így senkinek stb.... erre Ő "Gyöngyike én NEM vagyok beteg,hagyjál engem békén,nem megyek sehová". most akkor mi a fenét csináljak??? Ha erőszakkal betuszkolom egy taxiba,és odacipelem az orvoshoz,ő meg végigvisítja az utat,még a végén előzetesben találnám magamat. Pláne a hozzá állása olyan,hogy nem akarja,h segítsenek rajta,mert szerinte nem is beteg. Így nincs olyan orvos aki tudna segíteni.... sajnos. nem pontoztalak le,bárcsak igazad lenne,h rajtam múlik a dolog.. :(
2013. jún. 25. 18:43
 16/17 A kérdező kommentje:
mondjuk egy lábtörés,vagy egy infarktus az más tészta,mert ott a beteg is akarja a kezelést
2013. jún. 25. 18:44
 17/17 A kérdező kommentje:
És valóban szégyenlem magam,de olyankor,amikor a gyerekeim kérdeznek engem a mamájukról,meg hogy miért nem ismerik. Mit mondjak nekik? nem ért rá megnézni ahogy felnőtök,mert inkább takarított.. engem szoktak kiröhögni az emberek,ha ezt elmondom
2013. jún. 25. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!