Általában a testvéri kötelék erősebb, vagy a házastársi? Miért?
azzal egyetértek hogy teljesen más. de hogy ne lenne már összehasonlítható?
egy ember életében igenis az A család, amelyet ő alapított. (házastárs, gyerekek). az a család, amelyikbe született, természetesen szintén nagyon fontos, de az már tágabb kör (szülők, testvérek). Szerintem nem kérdés, melyik kell, hogy fontosabb legyen.
Mondjuk látom, elég egyedül vagyok a véleményemmel, pedig (vagy épp ezért?) nyakamat tenném rá, hogy rengeteg család fuccsolt be már ezen... hogy úgy gondolkozott mint az előttem szólók, és nem tudta helyén kezelni a kapcsolatait.
(van egy rokonom, aki egy vita hevében a felesége arcába vágta, hogy neki ő meg a közös gyerekeik nem családja, hanem az anyja meg a húga. akárhányan írjátok az ellenkezőjét, ez undorító. legyek akkor én a helikopter)
"egy vita hevében a felesége arcába vágta, hogy neki ő meg a közös gyerekeik nem családja, hanem az anyja meg a húga"
Ez undorító, ebben tökéletesen egyetértünk.
Aki ilyet mond, az egy paraszt, és totál nem kezeli helyén a dolgokat.
De szerintem az ellenkezője sem korrekt: ha az anyánkat, apánkat, testvérünket tekintjük kevsébé a családunknak, mint a házastársat.
Szerintem tényleg nem lehet összevetni, melyik fontosabb. Napi szinten nyilván a házastárs élvez elsőséget, de abszolút igazságként ettől ő nem fontosabb ember.
Ráadásul annyira mást érez az ember a házastársa meg atestvére iránt, hogy számomra valóban nem hasonlítható össze.
Szerintem a házastársi. Mert öt te választottad, mert ugyan azt érzitek egymás iránt.
És a testvéri? Öt nem te választod, hiába a rokonod, ha pl ki nem állhatjátok egymást (mi folyton martuk egymást a tesómmal, és most se rajongumk egymásért. Max elviseljük a másikat.)
Legalábbis ez van nálunk.
Tárgyon kívül.
#12: "Aki ilyet mond, az egy paraszt..."
Alap: felháborító az ilyen általánosítgatás. A neveletlen és közösségbe illeszkedni képtelen AZ, aki ilyet mond.
Cifrázat: ismerek sok vidéki, falusi embert, és fővárosit is. Ha köteleznének egy ilyen undorító általánosításra, nos, akkor már inkább az a helytálló: "...az egy pesti...".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!