Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A házasság szent kötelék?

A házasság szent kötelék?

Figyelt kérdés
Miért gondolják sokan,hogy a házasság komolyabb egy párkapcsolatnál? Csak jogilag komolyabb.
2013. márc. 1. 20:43
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
84%
Azt mondod, hogy csak jogilag komolyabb. Szóval te magad is kimondtad hogy valamiben komolyabb. :) lehet, hogy mások is csak így látják, lehet, hogy többet látnak ennél.
2013. márc. 1. 20:55
 2/21 anonim ***** válasza:
59%

Mondanak neked azok a szavak, valamit: ESKÜ? HIT? HITSZEGŐ?

Ha igen, te is tudod a választ, ha nem, nincs miről beszélni.

2013. márc. 1. 21:02
 3/21 anonim ***** válasza:
64%
2: nekem nem kell mások előtt esküdözni, hogy hűséges leszek és tisztelem. Én anélkül is megadom a tiszteletet a páromnak és hűséges vagyok hozzá mindenféle fogadalom nélkül.
2013. márc. 1. 21:04
 4/21 anonim ***** válasza:
67%

Valakinek fontos, valakinek nem.

-Nézhetjük így is: Minek írjam alá? Az csak egy papír! Nem fontos, hogy aláírjam.

-De nézhetjük így is: Ha az csak egy papír, akkor miért ne írnám alá? Hiszen csak egy papír, nem nehéz aláírni, nem igaz?

2013. márc. 1. 21:41
 5/21 A kérdező kommentje:
Nem az érzelmekről beszélek, hanem magáról a házasság intézményéről. Sokan azért nem hagynak ott valakit, mert házas. Ha sima kapcsolatban lenne már régen otthagyta volna. Hát nem ugyanaz az ember? Nem ugyanazok az érzések? Nem ugyanaz az élet?
2013. márc. 1. 22:01
 6/21 anonim ***** válasza:
64%
nem csak jogilag erősebb. Legalább is számomra. Nekem az eskü komoly dolog, hogy igenis, kitartok jóban rosszban. Jó, mi még nem vagyunk 1 éves házasok, de nyilván azért mentem hozzá, mert így gondolom. Nem szent kötelék, sajnos a mai világban semmi sem szent. Akinek fontos, annak erősebb, de semmire sem biztosíték.
2013. márc. 1. 22:12
 7/21 A kérdező kommentje:
Azt hiszem rosszul tettem fel a kérdést. Egy megromló állapotról lenne szó.
2013. márc. 1. 22:13
 8/21 anonim ***** válasza:
65%

"Sokan azért nem hagynak ott valakit, mert házas. Ha sima kapcsolatban lenne már régen otthagyta volna"

-honnan tudod? nincs kontroll csoport.. ez egyáltalán nem biztos.

Másrészt a házasságról, mint intézményről nincs értelme beszélni, érzések nélkül. A szavaknak ereje van! Így az eskünek is.Most, aki nem akar erről tudni, annak a szava mit ér? Évezredek óta a világ minden táján tudták ezt, az esküvő( a nász -amivel életet lehet lehozni)a születéssel és a halállal együtt az ember legnagyobb eseményei/ünnepei- ezért szentek ezek az ünnepek, az élet és halál kérdései.

2013. márc. 1. 22:16
 9/21 A kérdező kommentje:

Pont azért tettem fel a kérdést, mert elég jól ismerem a történelmét a házasságnak, a kialakulását, a szerepét, csak a mai világban vagyok eltévedve egy kicsit.

Súlyos szavak, de ez csak drámázás :)

2013. márc. 1. 22:19
 10/21 anonim ***** válasza:
69%
#4 - "De nézhetjük így is: Ha az csak egy papír, akkor miért ne írnám alá? Hiszen csak egy papír, nem nehéz aláírni, nem igaz?" - na ya. De miért csinálna az ember olyan dolgot, amit adott esetben feleslegesnek tart?
2013. márc. 1. 22:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!