Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Idegesít az apósom. Lassan...

Idegesít az apósom. Lassan már nem fogok tudni tovább hallgatni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Összeköltözésünk előtt az apósom a párommal lakott együtt. Mivel a férjem lakása nagyobb, hozzá költöztem, az én pecómat pedig az apósnak adtam. Felújítottuk, bebútoroztuk az igényei szerint. A férjemnek viszont lelkiismeret furdalása van miatta, hogy "szegény öreg egyedül van". Apósom már a költözéskor csinálta a fesztivált, a szomszédoknak azt beszélte be, hogy beadtuk őt az öregek otthonába, oda költözik, ne keressék majd, ha nem látják. Nagyon mérges voltam már akkor is. A másik alkalom az volt, hogy sok mindent, amire szüksége volt, velünk vetette meg a lakásba, minthogy ha már "kitesszük őt", akkor kötelesek vagyunk mindent bebiztosítani. Ne értsetek félre, nem vagyok irigy, de épp babát vártunk és kellett volna minden fillér. Még ezt is benyeltem. Azóta megszületett a baba, após nem igazán érdeklődik utána, nem kaptunk semmit tőle, ajándékot sem vett még az unokának. Mindig mikor eljön nyavalyog, panaszkodik, hogy így nincs pénze, úgy nincs pénze. Pedig tudjuk, hogy mennyi a nyugdíja, szétszámolva a pénzt személyre, beszámítva a kiadásokat, nekünk kevesebb jut egy főre, mint neki. Már észre vettem, hogy a párom így is támogatja anyagilag, bár nem vallotta be, de nem vagyok hülye, a papa elárulta magát, délután még azt mondta, hogy nincs egy forintja sem, másnap pedig bevásárolt egy csomó mindent. Érdekes módon épp akkor vitt el a férjem egy közepes összeget a konyhapénzből (kellett valami szerszámra, amit persze azóta sem láttam). Nem szólnék semmit, ha emiatt nekünk nem tésztát kellett volna enni két napig, míg após büszkén mesélte milyen jó kis disznótoros káposztát főzött, milyen szép húst vett reggel. Tényleg nem irigység van bennem, de már kezd betelni a pohár az apukával. A férjemnek még nem szóltam semmit, mert veszekedés lenne belőle. Nem tudom, mit kéne tegyek, de ez így nagyon nem klassz.
2013. jún. 1. 11:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Tudod azért neked sem kellene átesned a ló túloldalára.

Ti ajánlottátok fel a lakást, akkor most utolag ne morog érte. Az öregek otthonára meg csak annyit, hogy az sincs ám ingyen, 60. ezres nyugdíj mellett még várólistára sem kerül.

2013. jún. 2. 18:10
 12/15 anonim ***** válasza:
54%

Bocsánat az offért, de utolsó válaszolótól kérdezem: egyszerű számnevek helyett miért használsz sorszámneveket? 60. (azaz hatvanadik) ezer Ft? Ennek így nincs értelme :D Vicces, hogy a sok idióta "pesti" meg a kerületek száma után nem hajlandó odatenni a -dik képzőt, te meg feleslegesn is odarakod:D

Mondjuk az ilyen nagyfejű pestieknek mindig beszólok: Merre laks? Itt a tizenkét kerületben. Neked 12 kerületben van házad? Aztamindenit, jól csinálod.

Sajnos soknak le sem esik, hogy mire próbálok célozni...

Kérdezőnek:

Minél hamarabb beszéld meg a pároddal, egyezzetek meg egy fix összegben, amit odaadtok a papának, és több NINCS! Ezt vele is értessétek meg, hogy a többit elköltitek minden hónapban, egyszerűen nincs és kész.

2013. jún. 2. 20:37
 13/15 anonim ***** válasza:

Persze! Nem együtt kell élni, hanem acsarkodni egymással. Gondolj bele, hogy te is leszel idős. Akkor veled mit fognak tenni a gyerekeid, ha ezt tanulják tőled?

Egyre jobban érzem, hogy veled van a hiba. A Ti életeteket nem a papának kellene megoldani, hanem nektek.

A papa meg esetleg kisebbre cserélhette volna a lakását, és a különbözet kipótolhatta volna a nyugdíját.

Eleve egy nem nagyon okos embernek titulálod a papát.

Ezért írtam, hogy egy nagyfokú ellenszenv van benned, az öreg iránt. pedig amit tudott, odaadott nektek.

Gondold el, hogy milyen lenne, ha a párod is így viselkedne a Te szüleiddel. De úgy érzem, hogy te ezt nem fogod átérezni sosem.

2013. jún. 5. 20:19
 14/15 anonim ***** válasza:

A papának nem volt lakása! Olvasod a kérdező kommentjeit?

Eldobta a saját örökségét, így a kérdező férje fogadta be! Mit adott nekik?

2013. jún. 6. 11:22
 15/15 anonim ***** válasza:

Ha a papa még a szülői házban lakott, nem mondhatott volna le a fia részéről. Tehát a fia is lemondott. A fia és a papa lakott egy helyen, Te a saját kényelmed miatt mondtál le a lakásodról. Vagy te is olyan felelőtlen voltál mint a papa?

Nem tiszta a dolog, fenntartom az ellenszenvet.

2013. jún. 6. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!