Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Idegesít az apósom. Lassan...

Idegesít az apósom. Lassan már nem fogok tudni tovább hallgatni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Összeköltözésünk előtt az apósom a párommal lakott együtt. Mivel a férjem lakása nagyobb, hozzá költöztem, az én pecómat pedig az apósnak adtam. Felújítottuk, bebútoroztuk az igényei szerint. A férjemnek viszont lelkiismeret furdalása van miatta, hogy "szegény öreg egyedül van". Apósom már a költözéskor csinálta a fesztivált, a szomszédoknak azt beszélte be, hogy beadtuk őt az öregek otthonába, oda költözik, ne keressék majd, ha nem látják. Nagyon mérges voltam már akkor is. A másik alkalom az volt, hogy sok mindent, amire szüksége volt, velünk vetette meg a lakásba, minthogy ha már "kitesszük őt", akkor kötelesek vagyunk mindent bebiztosítani. Ne értsetek félre, nem vagyok irigy, de épp babát vártunk és kellett volna minden fillér. Még ezt is benyeltem. Azóta megszületett a baba, após nem igazán érdeklődik utána, nem kaptunk semmit tőle, ajándékot sem vett még az unokának. Mindig mikor eljön nyavalyog, panaszkodik, hogy így nincs pénze, úgy nincs pénze. Pedig tudjuk, hogy mennyi a nyugdíja, szétszámolva a pénzt személyre, beszámítva a kiadásokat, nekünk kevesebb jut egy főre, mint neki. Már észre vettem, hogy a párom így is támogatja anyagilag, bár nem vallotta be, de nem vagyok hülye, a papa elárulta magát, délután még azt mondta, hogy nincs egy forintja sem, másnap pedig bevásárolt egy csomó mindent. Érdekes módon épp akkor vitt el a férjem egy közepes összeget a konyhapénzből (kellett valami szerszámra, amit persze azóta sem láttam). Nem szólnék semmit, ha emiatt nekünk nem tésztát kellett volna enni két napig, míg após büszkén mesélte milyen jó kis disznótoros káposztát főzött, milyen szép húst vett reggel. Tényleg nem irigység van bennem, de már kezd betelni a pohár az apukával. A férjemnek még nem szóltam semmit, mert veszekedés lenne belőle. Nem tudom, mit kéne tegyek, de ez így nagyon nem klassz.
2013. jún. 1. 11:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés volt már egyszer nem?

Ülj le beszélni a férjeddel.

2013. jún. 1. 12:01
 2/15 A kérdező kommentje:

Már próbáltam vele beszélgetni. Azt is ecseteltem neki, hogy mi kevesebből élünk egy főre nézve, mióta nem dolgozom, itthon vagyok a babával. Akkor úgy tűnik, mintha értené is, és igazat is ad, de pár nap, hét múlva kezdődik megint minden elölről. Második próbálkozásom az volt, hogy megpróbáltam meggyőzni, hogy az após felnőtt ember, tudnia kéne magáról gondoskodni, hiszen nem beteg. Nem foghatja mindig a kezét. Nekünk most már a babára kell gondolni, ezt megértheti ő is. Ez sem segített. A férjem jószívű, és úgy látom a papa ezt ki is használja.

Nem akarom, hogy azt gondolja, hogy a családja ellen vagyok, vagy hogy utálom az apját. De már ott tartunk, hogy nem látom szívesen, mikor meglátogat bennünket. Anyukámnak is már panaszkodtam, de már neki sem mondok inkább semmit, mert még ő is a kis pénzéből egy csomó mindennel támogat, és arra gondoltam milyen rossz lehet neki, hogy ő inkább lemond dolgokról, nem vesz magának semmit, csak hogy hozhasson az unokának valamit, mi meg a "felesleges" pénzt az apósnak adjuk.

2013. jún. 1. 12:11
 3/15 anonim ***** válasza:
Hát az apósodat nem lehetséges megváltoztatni, ez biztos. A probléma inkább az, hogy a férjed valamiért NEM MER elédállni és szólni, hogy havi szinten szeretné támogatni az édesapját. Pedig ha szólna, akkor megbeszélhetnéd vele szépen, hogy rendben van, segítsétek a gonosz kis öregurat, de ésszerű kereteken belül. Tényleg ülj le beszélni a férjeddel, de nyugodtan. Ne vádaskodj, mert abból nem megbeszélés lesz, hanem sértegetés, vita.
2013. jún. 1. 12:11
 4/15 A kérdező kommentje:
Számomra az is felfoghatatlan, hogy egy szülő hogy viselkedhet így a gyermekével. Én olyan családban nőttem fel, ahol ha úgy lett volna, édesapám a szájából is kivette volna a falatot, hogy nekem adja. Engem is így neveltek, én is mindent megtennék a gyermekemért, és meg is fogok. Ha csak kenyéren és vízen fogok élni, a gyermekem nem fog soha nélkülözni. Talán ezért is ki vagyok akadva az apóson.
2013. jún. 1. 12:15
 5/15 anonim ***** válasza:
22%

Nekem valahogy úgy jött le a dolog, hogy te nem vagy valami kompromisszum kész.

Azért gondolj bele, hogy az apósod idős korára elköltözött a saját lakásából, hogy nektek jó legyen. Ezt idősen meglépni nem könnyű. A Te anyukád mindenben segít, az apósod csak visz. Én úgy gondolom, hogy egy nagy ellenszenv van benned apósod felé. Semmit sem írtál, amit te tettél annak érdekében, hogy enyhüljön a feszkó.

2013. jún. 1. 12:21
 6/15 A kérdező kommentje:

Úgy gondolom, hogy eleget tettem azzal, hogy neki adtam a gyönyörűen felújított, berendezett lakásomat. Ez a lakás, amiben élünk most nem az övé, a férjemé, ide vette magához. Após azelőtt a szülői házban élt, amiről meg lemondott a testvére javára magát nincstelenné téve. Ezen is kiakadtam, hogy lehetett ennyire buta, hogy eldobta az örökségét. (Amúgy sem túl okos ember sajnos.)

Elhiszem, hogy nem volt könnyű neki elköltözni, egyedül élni. Viszont könnyebb lett volna neki azzal a tudattal maradni, hogy miatta nem lehet együtt a család, a fia a gyermekével, és a feleségével? Ha az én lakásomba költöztünk volna, akkor is egyedül maradt volna, még nehezebb anyagi helyzetben, mivel ennek a lakásnak a rezsije sokkal magasabb.

Mások bevágják az öreget egy otthonba, és szevasz. Mi nem tettük. Mégsem elég jó neki semmi. Ha már ránk nincs tekintettel, legalább az unokát nézhetné valamibe.

2013. jún. 1. 12:32
 7/15 anonim ***** válasza:
Mennyi az egy főre jutó nálatok és nála?
2013. jún. 1. 13:37
 8/15 anonim ***** válasza:
2%
Az nem érdem,hogy nem vágtátok be öregek otthonába. Az az alap.
2013. jún. 1. 14:16
 9/15 A kérdező kommentje:

Az igaz, viszont ismerőseim is úgy gondolják, hogy hálás lehetne, hogy olyan lakást kapott.

Még jó, hogy azt nem írod, hogy fizessem helyette a rezsit is, én meg dögöljek éhen a gyerekemmel, mert szegény öreg ember...

Neki 50 ezer Ft marad a kiadások, rezsi fizetés után, nálunk ez 30 ezer Ft/ fő..

Mellesleg amúgy is tanácsot kértem, hogy oldjam meg, nem pedig kritikát!

2013. jún. 1. 16:17
 10/15 omba ***** válasza:

Az apósod a kisebik baj. a férjed az gázosabb.

TI vagytok egy család, ő, te, meg a gyerek.

Ez kellene, hogy a gondolkodása közepe legyen!

(Nem azt jelenti, hogy hanyagolja el az apját, nem.)

Nem lehet megbeszélni vel ilyen egyszerű dolgot?

A "veszekedés" egyféle kitérés a közös gondolkodás, probléma-megoldás elől.

Szerintem meg attól kapcsolat a kapcsolat.

2013. jún. 2. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!