Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ebből tuti sértődés lesz, mit...

Ebből tuti sértődés lesz, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nyáron lesz az esküvőm, most választjuk ki a koszorúslányokat. A négy nagyon jó barátnőm, a húgom, a vőlegényem húga és a vőlegényem sógornője lesznek azok. Viszont a párom másik sógornője is nagyon szeretne koszorúslány lenni, tett is célzásokat... csak az a baj, hogy kb. egy éve volt csípőműtétje, momentán lábadozik, alig tud rendesen járni, mindenestre nagyon lassú. Elég furán jönne ki, ha tyúklépésben kéne megtennünk az utat az oltárig, nem is beszélve arról, hogy neki ez szerintem elég megerőltető lenne. De ennem ellenére szeretne az lenni, biztos megbántanám, ha csak ő maradna ki, a férje meg holtbiztos, hogy megorrolna a páromra és rám, mert neki a felesége akarata az szent, agyonkényezteti szerencsétlen asszonyt, biztos összeveszne velünk, amiért nem lehet koszorúslány. Viszont nem lehet, mert egy épphogy járni tudó embernek nem kéne végig menetelnie vagy ácsorognia. Mit tegyek??

2013. máj. 19. 08:38
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
44%
Soha az életben nem hallottam még olyat, hogy férjes asszonyok legyenek a koszorúslányok, de végül is mindegy, ha ti így szeretnétek, természetesen lehetnek. Viszont akkor tényleg kicsit furcsán jön ki, hogy a vőlegényed egyik sógornőjét kéritek fel, a másikat nem, mert beteg. Az oltárhoz úgyis lassan szoktak sétálni, nem kell rohannai, én biztos felkérném őt is.
2013. máj. 19. 11:20
 32/50 anonim ***** válasza:
30%
"rohanni"
2013. máj. 19. 11:20
 33/50 anonim ***** válasza:
57%
Én egy nagyvárosban élek, de nálunk is csak hajadonok lehetnek koszorúslányok. Nagyon furcsa számomra, hogy asszonyok veszik át ezt a szerepet.
2013. máj. 19. 11:26
 34/50 anonim ***** válasza:
63%

Eszembe sem jutna férjes asszonyként koszorúslánynak lenni...kicsit bohócnak érezném magam:)))

Amúgy meg az oltárhoz lassan szoktak menni, nem??

2013. máj. 19. 11:28
 35/50 anonim ***** válasza:
60%

Most komolyan ezen vagytok kiakadva? Akkor viszont kössük ki a netet, és levelezzünk egymással, mert régen úgy volt.

Mi van, ha valakinek az összes barátnője férjhez megy, mire ő is elkel? Kérjen fel egy csomó idegen gyereket? Ma már nem kell futtatni a lányokat esküvőkön.

Abba miért nem köttök bele, hogy fehéret vesz-e fel, szexelt-e már... nevetséges.

2013. máj. 19. 11:45
 36/50 anonim ***** válasza:
40%
Hát ha már minden barátnője férjhez ment volna, akkor lehet a rokonságból kislányokat felkérni, nem férjes barátnőket.
2013. máj. 19. 11:50
 37/50 A kérdező kommentje:

Hát igazából én a hozzám közel állókat szerettem volna felkérni, meg persze a közeli rokonokat, minálunk nem tilos férjezett nőnek koszorúslánynak lennie, kisgyereket nem akarok koszorúslánynak, a legfjatalabb számításba jövő személy a (nevelt) lányom lett volna (14), de inkább úgy döntött, az apjával meg a nagyanyjával fog bevolnulni az oltárhoz.

Egyébként én sem futni tervezek az oltárhoz, csakhogy párom sógornője kb. tyúklépésben megy, folyton megáll, most nekem senki ne mondja, hogy az úgy jó lenne,. Neki még bőven tolószékben kéne ülnie, csak olyan erőszakos, annyira járni akar, hogy nem hajlandó. Egyébként egyidősek vagyunk, mindketten 23 évesek, tehát férjes asszony ide vagy oda, simán lehetne koszorúslány, ha nem lenne rossz az egészsége. Igazából az összes korszorúslányjelölt 30 alatt van, fölösleges azon problémázni, férjnél van-e vagy sem.

2013. máj. 19. 12:04
 38/50 anonim ***** válasza:
3%

tolószékben kéne ülnie, de járni akar...

te nem vagy normális. Megnéznélek a helyében...

2013. máj. 19. 12:15
 39/50 anonim ***** válasza:
26%

Nekem is rosszul esne, ha a családi körből és a barátok közül mindenkit bevennének, csak engem nem és szerintem jogos is lenne. Gondold már el neked milyen érzés lenne, hogyha a párod egyik testvérének a feleségére gondoltak, de te le vagy tojva magasról. És ha lassabban kell bemenni? Legalább kiélvezi a násznép azt a pár percet, hát istenem.

Ha nincs energiája elvállalni, akkor majd nemet mondd és kész.

Amúgysem értem miért kell ezt ilyen nagy dobra verni. Rólatok szól elvileg az esküvő nem az ezeregy koszorúslányról. Senkit nem érdekel, hogyha van valami "hibája" az egyiknek. Ha van már vannak 7-en, akkor egy 8. nem fér el?

A szokásokba nem szólok be, kinek a pap, kinek a paplan, én is úgy tudom, hogy az "eladó sorban lévő" lányokat illik csak felkérni koszorúslánynak.

2013. máj. 19. 12:28
 40/50 anonim ***** válasza:
57%
Most nem azért, de ebben a helyzetben kit érdekel, hogy a sógornőnek mi esne rosszul? Nem az ő esküvője lesz, hanem a kérdezőé. Én megmondanám neki, hogy ne legyen koszorúslány és kész. Különösen, hogy a piros ruha sem lenne jó neki. Felnőtt emberekről beszélünk, ha ezen megsértődik, tegye. Legyen ő tekintettel a menyasszonyra! Szerintem mondd meg neki szépen, nyugodtan, hogy úgy gondolod, hogy az egészségi állapotának sem tesz jót a járkálás, nyugodtan üljön be az első sorba, de ne vonuljon a koszorúslányokkal.
2013. máj. 19. 12:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!