Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ebből tuti sértődés lesz, mit...

Ebből tuti sértődés lesz, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nyáron lesz az esküvőm, most választjuk ki a koszorúslányokat. A négy nagyon jó barátnőm, a húgom, a vőlegényem húga és a vőlegényem sógornője lesznek azok. Viszont a párom másik sógornője is nagyon szeretne koszorúslány lenni, tett is célzásokat... csak az a baj, hogy kb. egy éve volt csípőműtétje, momentán lábadozik, alig tud rendesen járni, mindenestre nagyon lassú. Elég furán jönne ki, ha tyúklépésben kéne megtennünk az utat az oltárig, nem is beszélve arról, hogy neki ez szerintem elég megerőltető lenne. De ennem ellenére szeretne az lenni, biztos megbántanám, ha csak ő maradna ki, a férje meg holtbiztos, hogy megorrolna a páromra és rám, mert neki a felesége akarata az szent, agyonkényezteti szerencsétlen asszonyt, biztos összeveszne velünk, amiért nem lehet koszorúslány. Viszont nem lehet, mert egy épphogy járni tudó embernek nem kéne végig menetelnie vagy ácsorognia. Mit tegyek??

2013. máj. 19. 08:38
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
46%
Anyagoknak.... Hanyagoljuk. Hulye Szotarprogram :D
2013. máj. 19. 09:58
 22/50 anonim ***** válasza:
44%

Ha az egyik sógornő lehet koszorúslány, legyen a másik is.

Szegénykém, csak ő maradjon ki, csak azért mert lassan jár?

Esküvőig még javulhat az állapota. Az oltárhoz meg tényleg nem kell rohanni, szép lassan is ráértek.

Nem vállalnám fel, hogy megsértődjön, szerintem jogosan.

Közös életeteket ne kezdjétek haraggal.

2013. máj. 19. 09:58
 23/50 anonim ***** válasza:
49%
Magyar szokás szerint csak hajadon lehet koszorúslány. A másik sógornő sem lehetne. Ez csak amerikai szokás, ahogyan a csokordobálás is. Ez sem volt magyar szokás. Sőt, régen a menyasszonyi csokrot bekeretezték, és a hálószobában az ágy fölé akasztották.
2013. máj. 19. 10:07
 24/50 anonim ***** válasza:
36%
Aztán ott rohadt el az ágy fölött?Jééézusom.Amúgy minek ragaszkodni a szokásokhoz?Hülyeség.Ahogy neked tetszik,úgy csináld,ne úgy,ahogy megszabják.
2013. máj. 19. 10:10
 25/50 anonim ***** válasza:
83%

Én nem kérnék fel férjezetteket koszorúslánynak, szerintem ez alapjában véve is fura. :) Biztos, mert én is a jó falusi esküvőkhöz vagyok szokva, ahol ez abszolút nem szokás.

Az én egyik koszorúslányom amúgy egy tolószékes lány lesz. Törpenövésű, elektromos székkel, felállni sem bír, nem hogy végig sétálni a sorok között. :) Megkérdeztem, hogy vállalná-e, azt mondta, hogy nanáá... Innentől kezdve nem érdekel, hogy totyog, vagy végig robok 15-tel a templomban a bevonulásnál, számomra az a fontos, hogy ott lesz közvetlenül mellettem és támogat. Külföldi barátnőm, így azt sem mondhatom, hogy olyan nagyon közeli barátnő, de szeretem, most az én esküvőm van soron és már ő is szólt előre, hogy hamarosan én is mehetek az övére. :)

2013. máj. 19. 10:43
 26/50 anonim ***** válasza:
32%

Hát szerintem férjezett asszony ne legyen koszorúslány.Milyen égő már az.Olyan mintha új férjet keresne magának:-)

A "koszorúslány"-ság annak idején azért alakult ki, hogy alkalom adódjon a fiatal lányok előtérbe kerülésére. Pontosabban, a menyasszony barátnői ott legyeskedtek, segítettek az események központjában , és ezáltal a legényeknek könnyebb volt közülük választani, gyakran a következő esküvőt alapozták meg ilyenkor. Mit akarsz a férjezett asszonyoktól??? vigyék a fátyladat? szórják előtted a rózsaszirmot??

2013. máj. 19. 10:44
 27/50 anonim ***** válasza:
78%
Amúgy is nagyon lassan kell bevonulni, mert az úgy szép. Nem kell végigrohanni a sorok között. Mi a templomi szertartás próbáján ezt külön gyakoroltuk. Így van ideje a fényképésznek csinálni szép képeket, így van ideje a násznépnek mindenkit megnézni, és így van ideje kisírni magát a szülőknek, vőlegénynek. :-) Sőt nálunk úgy szokás, hogy édesapámmal csak akkor indultunk el, amikor már a koszorúslányok odaértek az oltárhoz, és leültek. Ekkor kezdődött az ave maria, és ekkor mindenki tényleg csak ránk figyelt. De majd meglátod, ha akarnál sem tudnál végigrohanni a padok között magas sarkúban, nagy szoknyában, idegesen. Nálunk kettesével vonultak a koszorúslányok. Ha segítség kell a sógornődnek, akkor majd szól a mellette álló lánynak, és belekarol. Ha meg azért nem akar koszorúslány lenni, mert a piros hajához nem megy a rózsaszín ruha, akkor meg meg is lesz oldva a problémád. Önként nem lesz koszorúslány. De ha ennyire zavar, hogy lassan sétál, akkor kérd meg arra, hogy olvassa fel ő a Szentleckét/Olvasmányt/Könyörgést a templomban vagy mondja ő a verset, ha lesz a polgári szertartáson. És akkor mégis kiveszi a részét, és neked sem kell szégyenkezned, hogy lassan sétál. Mert ahogy látom téged az zavar a legjobban, hogy jaj mit szólnak mások, hogy a te tökéletes, rózsaszín habos-babos esküvődön van egy lány, aki beteg. Nálunk az ilyen nagy családi események mint esküvő, ballagás, bérmálás, temetés stb. az összefogásról szólnak, nem pedig a széthúzásról. Inkább szép gesztusnak gondolná mindenki, hogy nem lett valaki azért kihagyva, mert beteg. De biztos mi vagyunk a furcsák.
2013. máj. 19. 10:50
 28/50 anonim ***** válasza:
81%

Az oltárhoz nem kell rohanni, szóval már nem értem mi ez.

Ha annyira aggódtok hogy nem bírná akkor valahogy kérdezzétek meg őt is a dologról hogy bírná-e ezt az egészet meg lehetőleg a férjének is mondjátok el nyugodtan hogy mi várható, és szerintem tegyetek próbát erre, ha tényleg nem bírja akkor nem kell elvállalnia.

Szerintem még ami korrekt megoldás hogy szervezzétek úgy a dolgokat hogy mindenkinek jó legyen, ha esetleg még sem bírná akkor könnyebben letudjon ülni valahová, ha úgy van akkor esetleg valami segítséget keríteni neki.

Persze abból tényleg sértődés lenne ha meg sem kérdezitek tőle hogy akar-e koszorúslány lenni, kérdezzétek meg, ha igent mond akkor kigondoljátok okosan hogy akkor hogyan legyen, mert ha már mindenki lehet csak ő nem akkor az elég bunkóság, ha meg mégis azt mondja hogy nem vállalja akkor nincs semmi probléma mert nektek is könnyebb lesz, a lelkiismeretetek is nyugodt hogy ezen nem kell idegeskedni, és a férje sem fog pampogni.

2013. máj. 19. 10:54
 29/50 anonim ***** válasza:
73%

Valld be őszintén, hogy nem is szeretnéd őt koszorúslánynak... az egészségi állapota pont kapóra jött indoknak, miért ne kelljen hívni.

Ha annyira szeretnéd, hogy koszorúslány legyen, fel sem merült volna ez a kérdés, mert találni lehet rá megoldást. Nálunk pl a koszorúslányok bent a templomban már az oltár előtt álltak, apukámmal mentem be...

Szóval elég szemét dolognak tartom, hogy ezt próbálod kifogásként felhozni, mert nem mered neki megmondani, hogy bocs, téged nem akarlak.

2013. máj. 19. 10:55
 30/50 anonim ***** válasza:
20%
Mondd meg nekik, hogy már nem az oviban vannak. Viselkedjenek, gondolkodjanak és érezzenek felnőtt ember módjára. Téged sem kéne, hogy zavarjon az ügy. Ha megsértődnek, sértődjenek. 2 hülyével kevesebb a környezetedben.
2013. máj. 19. 11:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!