Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ez most jogos? Komolyan...

Ez most jogos? Komolyan felsőbbrendű?

Figyelt kérdés
Tegnap összevesztem az unokabátyámmal. Igazából egy semmiségen, de a vita elfajult. Azt vágta a fejemhez, hogy nekem nincs jogom ővele vitatkozni, őt sértegetni, mert én semmire nem vittem az életben. Én tizenkilenc évsen mentem férjhez, utána elvégeztem az egyetemet, majd háztartásbeli lettem ( bár csak évekkel később lett gyerekünk), mert gyenge az egészségem és az idegzetem is, nem vagyok úgymond alkalmas a munkára. A férjem is ezt szerette volna, én is. A férjem jól keres, a "luxusra" is telik. Az unokatestvérem olyanokat mondott, hogy én egy élősködő rongy alak vagyok, mert világéletemben nem dolgoztam, csak a jómódú szüleimnek és a férjemnek köszönhetem a csillogó-villogó gondtalan életet. Hogy ha ő a helyemben lenne, ő megölné magát, mert undorodna tőlem. És mindezt azért, mert megkértem, ne szidja hangosan a politikát az ebédnél a gyerekek előtt... Tényleg semmirekellő lennék, tényleg joga van neki lenézni engem, csak mert nem dolgozom/dolgoztam?

2012. okt. 1. 17:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 A kérdező kommentje:
39-es: Nem azt mondom, hogy teljesen képtelen vagyok a munkára, de nem tesz jót. Viszont ha bármikor is szükség lenne rá, elmennék, mégha szenvednék is tőle. Amúgy én nem nézem le az unokabátyámat, csak mert tanár, főleg nem azért, mivel ő is jómódú, örökölt egy tetemes vagyont. Megtehetné, hogy ne dolgozzon. A másik, hogy nekem is van magánvagyonom, főként örökség, szóval nem 100% a férjem által keresett pénz. Nem nézem le azokat, akik dolgoznak, akiknek nem megy jól, sőt BECSÜLÖM ŐKET! Nem tudom, honnan vetted, hogy lenézek én bárkit is...
2012. okt. 1. 19:59
 42/74 A kérdező kommentje:
41-es: Soha nem volt jó az immunrendszerem, havinta lebetegszem, már gyerekkorom óta. A gyereket meg nem fogom angolra tanítani, mivel nem vagyok angoltanár. És főzök, mosok, vasalok,stb. de ha valaki egyedül kipucol 520nm-ert ahoz nagyon gratulálok!
2012. okt. 1. 20:04
 43/74 anonim ***** válasza:
63%

Akkor minek laktok 520 nm-en?Vannak kisebb házak is, amiket egyedül is ki lehet takarítani.

Egyébként nem vagyok irígy, mire?Hisz egy fenékkel úgysem lehet 100 szobát belakni...

Ilyenek voltak valaha az arisztokraták is, semmit sem bírtak, minden ártott nekik, egész életük csak arról szólt, hogy jól éltek, valaki(k)ből, de viszonylag rövid ideig, mivel mint tudjuk, a lustaság fél egészség.

2012. okt. 1. 20:27
 44/74 anonim ***** válasza:
18%

Hát, így már azért más a leányzó fekvése!

Én kiálltam volna melletted, mert én is itthon vagyok, 2 gyerkőccel, és számtalanszor mondta a férjem, hogy vegyünk fel valakit, aki segítene. De én úgy gondolom, hogy a gyerekek nevelése, egy ház rendben tartása, főzés, mosás, takarítás, kertészkedés mellett van mire büszkének lennem. Ha ezt kiadnám a kezemből, akkor csak egy körbeugrált, eltartott cicamica lennék.

Így is van, aki megszól, mert "nem dolgozok". De nem érdekel, mert tudom, hogy rengeteget dolgozom a családomért, és a férjem megbecsül érte.

Szóval kérdező, kicsit nézz magadba. Lehet, hogy lenne min javítani. Ami pedig a privát üzenetet illeti, amire az egyik válaszadó utalt, nem túl korrekt. Legyen gerinced, és vállald magad! Így fogod csak megtudni mi az őszinte véleménye másoknak!

2012. okt. 1. 20:38
 45/74 A kérdező kommentje:

Nos, megbántam, hogy feltettem ezt a kérdést. Tudom, hogy sok szempontból szerencsés vagyok, hiszen jómódú családba születtem. Hogy egy olyan férjem van, aki nagyon szeret és nem akarja, hogy megeröltessem magam. Hogy nagy házban élek, hogy telik szinte mindenre. Sok szempontból nem vagyok szerencsés, például nem lehet második gyerekem, mivel a gyenge egészségem miatt nem tudnám kihordani és megszülni.

Hát hülye vagyok én? Egy rakás idegentől, akik látatlanban becsmérelnek engem és a családomat, kérek tanácsot? Teljesen elvakultak vagytok. Én így akarom élni az életem, így is fogom. És már rádöbbentem, hogy nem vagyok semmirekellő. Rengeteg embernek segítettem és büszke vagyok magamra ezért. Hol van az megírva, hogy bűn, ha van takarítónőd? Sehol. nagyon becsülöm azokat, akik harcolnak, de ha én megtehetem, akkor nem fogok. Senkinek nem lesz ettől rosszabb. Köszönöm, hogy időt szenteltetek rám.

2012. okt. 1. 20:44
 46/74 A kérdező kommentje:
Még hozzátenném, hogy le sem pontoztam senkit
2012. okt. 1. 20:50
 47/74 anonim ***** válasza:

25-ös vagyok. Oké, akkor ha TUD, vállaljon munkát, sorry.

Egyébként kérdezőnek: Ha ilyen jó körülmények között éltek, esetleg örökbe is fogadhatnál valaki(ke)t. :) Mert akkor az az egy gyerek, aki hozzátok kerülne, boldog, teljes életet élhetne.

2012. okt. 1. 21:47
 48/74 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a válaszokat (így a kommentjeidet sem).

Egyszerűen azt gondolom, hogy neki joga van így gondolni, neked meg jogod van azt lesz*rni és nem magadra venni.

Igaza van? Nem? Akkor nem kell vele foglalkozni. Attól úgy is csak még inkább úgy érzi, hogy neki van igaza.

Szerintem.

2012. okt. 1. 22:02
 49/74 anonim ***** válasza:

Kérdező több kérdést is kiírt, csak hogy lássátok a főbb problémáit:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2012. okt. 1. 22:18
 50/74 anonim ***** válasza:
85%

Én teljesen őszinte leszek: Irigyellek!

Nem tudom milyen érzés beleszületni egy gazdag családban és nem tudom milyen érzés luxusban élni. Álmodozni szoktam róla, de az nem ugyan az.

Úgy érzem szélmalomharcot vívok és soha nem viszem semmire, mert eleve hátrányból indulok.

Éld úgy az életed, ahogy jól esik. Elvégre megteheted.

De jobb, ha azzal tisztában vagy, hogy ez nem norma, te kivételes életet élsz.

Ha a helyedben lennék egész nap csak vásárolnék, kozmetikushoz, műkörmöshöz járnék, edzenék. Azzal lennék elfoglalva hogy minél tökéletesebben nézzek ki. Valószínű nyitnék egy vállalkozást, hogy szakmailag is kiteljesítsem magam. ÓÓ istenem mennyi mindent csinálhat az ember, ha van pénze...mennyivel másabb egy olyan élet ami nem arról szól hogy semmire nem telek és a hónap végén még azt is meg kell gondolni, hogy milyen ételt veszel és várni a fizetést mint a messiást.

Bárcsak nekem is ilyen életem lehetne! Nemcsak túlélni próbálnék, hanem valóban ÉLNÉK!!

2012. okt. 1. 22:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!