Ez most jogos? Komolyan felsőbbrendű?
A család miért lenne öncélú dolog?A férj kevésbé lesz ideges, ha otthon tiszta lakás, finom étel várja és nyugodt, csinos asszony, nem egy lestrapált hárpia.A gyereknek is csak jó, ha legalább az egyik szülő mindig ráér időt szakítani rá, normálisan foglalkozni vele.Ha több család élne ilyen harmóniában, az a társadalomnak is jobb lenne.a régebbi időben természetes volt, hogy a nő elsősorban a családot tartja össze.
Persze a "nagyokos" munkamániások aztán tudnak pampogni, hogy sok a depressziós, neveletlen gyerek.Mégis, ki nevelje meg, mikor anyja apja este esik haza a munkából és már nincs rá ideje, max. idegesen bezavarja a tv elé a szobájába?
Bizony én is sok évet háztartásbeliként töltöttem, a gyermekemre szántam azokat az éveket, ez anyagilag nem volt a legelőnyösebb, de legalább nem lett elhanyagolt, magányos, kallódó a gyermekem.
Végezetül, megmondom én, ki az élősködő.Azok, akik luxusban élnek, de úgy, hogy szó szerint a kisujjukat sem mozdítják, mert a gyereket bébiszitter gondozza, a házat bejárónő takarítja, még meg is főz nekik, ha épp nincs kedvük egy étteremben megebédelni, ők meg csak nézik a csillagokat és költik a nem tudom, honnan szívott millióikat.Vannak ilyenek is, na ezek az igazi, kártékony élősködők!
És igen is, van, aki feleségként, anyaként érzi úgy, hogy megvalósította önmagát.Nem minden kinek a karrier jelenti a létezést.
Egyébként pedig csupán az alapján megítélni valakit, hogy van-e munkahelye, vagy nincs, ez csőlátásra és nagyfokú ostobaságra vall.
Eleve primitív dolognak tartom azt, hogy mások előtt valakik ilyen mocskos szájúan vitatkoznak. Mindenkinek lehet véleménye a másikról, de valljuk be, nem az ebéd közben kell a másikra ( ráadásul ilyen jelzőkkel) kifakadni.
Az unokabátyád csak ne legyen magára olyan büszke, ha így viselkedik, hajára kenheti a munkáját ha nincs benne egy csepp jólneveltség sem.
Ha nektek megfelel ez a felállás akkor ne érdekeljen mások véleménye. Én a jövőben mellőzném az unokabátyám társaságát, majd ha megtanul viselkedni szóba állnék vele.
Tornatanár?! És ennyire nem képes kultúráltan beszélni még a rokonaival sem? El sem képzelem, hogy beszél a diákjaival!
Ne törődj vele! Olyan életet élsz, ami Neked és a férjednek is megfelelő! Innentől kezdve kinek mi köze hozzá, hogy dolgozol, vagy sem?
Örülj neki, hogy megtehetitek, hogy úgy éljetek, ahogy Nektek jó! :) Szerintem csak az irigység beszél belőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!