Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ki adna kölcsön neked és...

Ki adna kölcsön neked és mennyit?ki fogadna be téged és mennyi időre?

Figyelt kérdés

család barátok,ismerősök közül kire számíthatsz?

ki az aki adna kölcsön 20 ezret? 100 ezret? 500 ezret? egy milliót?

ha hirtelen leég a házad? ki az aki befogad téged? és családostól?(tesó szülők,gyerekek? egy hétre?egy hónapra? egy évre vagy több?

tegnap 14:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
90%
Szuleim es testverem biztosan.
tegnap 15:57
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Senki. De igyekeztem megfelelő hátteret biztosítani magamnak, hogy ne kerüljek ilyen helyzetbe.
tegnap 16:52
 13/24 anonim válasza:
81%
Senki.
tegnap 18:12
 14/24 anonim válasza:
90%

Senki, sajnos most is rossz az anyagi helyzetem. Saját otthonom nincs, a fizetésem szar, ha véletlen hosszabb időre beteg lennék, a táppénz kb. az albérletre sem lenne elég.

Ennyit ér ebben az országban egy ember.

27/N

tegnap 18:14
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

5 olyan embert tudok, akire számíthatnék ilyen helyzetben. Adnának kölcsön a lehetőségeikhez mérten és mindannyian befogadnának, addig amíg talpra nem állok és amíg nem élek vissza vele - szerencsére ők sem lábtörlők, hogy hagyják magukat kihasználni. Én is bármikor megtenném ezeket értük.

Ők kivétel nélkül közeli barátok, a rokonaimra soha nem számíthattam semmiben és már nem is beszélek velük tizenéve. Hozzájuk akkor sem fordulnék, ha nem lenne kihez.

tegnap 18:54
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim, a nagyszüleim, a húgaim és a nagybátyámék kérdés nélkül befogadnának (a szüleim és a nagyszüleim akár évekre) és a lehetőségeikhez mérten kölcsön is adnának. Legalább négy barátnőm van, akiről biztosan elmondhatom ugyanezeket, de igazából rövidebb időre ennél többen befogadnának (max. két hét) és kisebb összegben kölcsön is adnának. Nem látom értelmét, hogy időtartamot vagy összeget írjak bárkihez, mert mindenki a lehetőségeihez mérten segítene.

(A páromat nem vettem bele a kérdésbe, ő nyilván bármiben kisegítene.)

25/N

tegnap 19:32
 17/24 anonim ***** válasza:
9%
Sajnos senki mert nincs testvérem. Irigységböl is pontozgatok le akit a testvére befogadna. Mert nekem nincs testvérem és nem lenne ki. Unokatestvérem van de őt nem szeretem. És anyu fogadta be őt egy évre a válása után a kislánnyal. Tehát nem ő hanem anyu segített neki.
tegnap 20:39
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
Kölcsön se adna senki. Mindegyik unokatestvérnek anyu adott a családból. Szerintem előbb utóbb visszaadják mert egyik sem züllött és dolgoznak munkahelyen de nem adnának kölcsön. Mert ha egyszer ők kértek anyutól. Évek múlva se változik semmi. Aki szorult helyzetbe van az úgy is marad. És aki elvált az sose lesz boldog.
tegnap 20:41
 19/24 anonim ***** válasza:
86%
Anyám, papám, 3 barát plusz van egy, de neki én segítek.
tegnap 21:49
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Szüleimre, testvéremre és néhány barátra is biztosan számíthatnék, illetve volt már rá példa, hogy én fogadtam be barát családot egy komolyabb lakásfelújítás idejére. Gond nélkül együtt tudtunk lakni majdnem 1 évig, igaz külön lakrészekben éltünk. Nálunk a szűk családban mindenkinek van tartaléka, jelenleg nem szorulunk kisebb kölcsönökre, olyan eset viszont már előfordult a múltban, hogy akár többmilliós nagyságrendben is adtunk kölcsön egymásnak, de csak olyan helyzetre, ami viszonylag rövid időn belül megoldódott. Kölcsönt már én is adtam távolabbi rokonnak, ismerősnek, de 500E Ft alatti összegig. Sajnos volt két olyan személy is (nem rokon), aki sosem adta vissza a kölcsönt, inkább bújkál azóta előlem, ez miatt már nagyon megválogatom, kinek segítek. Alapelvem az, hogy olyannak nem adok kölcsön, akinek semmi egzisztenciája nincs és/vagy látszik rajta, hogy azért van folyton anyagi gondja, mert link, munkakerülő, nem tudja beosztani a pénzt, elszórja a bevételét.
ma 05:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!