Ki adna kölcsön neked és mennyit?ki fogadna be téged és mennyi időre?
család barátok,ismerősök közül kire számíthatsz?
ki az aki adna kölcsön 20 ezret? 100 ezret? 500 ezret? egy milliót?
ha hirtelen leég a házad? ki az aki befogad téged? és családostól?(tesó szülők,gyerekek? egy hétre?egy hónapra? egy évre vagy több?

Senki, sajnos most is rossz az anyagi helyzetem. Saját otthonom nincs, a fizetésem szar, ha véletlen hosszabb időre beteg lennék, a táppénz kb. az albérletre sem lenne elég.
Ennyit ér ebben az országban egy ember.
27/N

5 olyan embert tudok, akire számíthatnék ilyen helyzetben. Adnának kölcsön a lehetőségeikhez mérten és mindannyian befogadnának, addig amíg talpra nem állok és amíg nem élek vissza vele - szerencsére ők sem lábtörlők, hogy hagyják magukat kihasználni. Én is bármikor megtenném ezeket értük.
Ők kivétel nélkül közeli barátok, a rokonaimra soha nem számíthattam semmiben és már nem is beszélek velük tizenéve. Hozzájuk akkor sem fordulnék, ha nem lenne kihez.

A szüleim, a nagyszüleim, a húgaim és a nagybátyámék kérdés nélkül befogadnának (a szüleim és a nagyszüleim akár évekre) és a lehetőségeikhez mérten kölcsön is adnának. Legalább négy barátnőm van, akiről biztosan elmondhatom ugyanezeket, de igazából rövidebb időre ennél többen befogadnának (max. két hét) és kisebb összegben kölcsön is adnának. Nem látom értelmét, hogy időtartamot vagy összeget írjak bárkihez, mert mindenki a lehetőségeihez mérten segítene.
(A páromat nem vettem bele a kérdésbe, ő nyilván bármiben kisegítene.)
25/N

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!