Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért kellene eltartani a...

Miért kellene eltartani a másik családot?

Figyelt kérdés
Kezd betelni az a bizonyos pohár.A férjem családja semmirekellő,munkakerülő.Csak a tökéletes hugicát és a tökéletes gyerekeit nézi emberszámba a kedves mama.Mindig kitalálnak valamit és sajnos sokszor a hülye férjem is hagyja magát befolyásolni.Rengeteg beszólást kaptunk már.Most már ki kell írnom magamból.1,5 éves a kislányunk.Férjem hugicája sokáig nem bírta úgyhogy ő is újra terhes lett.Neki is a harmadik 2 fiú után.Anyósom átjött nagykegyesen,hogy megossza a csodahírt és ha már itt van akkor megnézné azokat a cuccokat amiket mi már nem használunk mert vinné.Mondom,hogy tessék??? Össze akarta szedni a gyerekem kinőtt ruháit,babafészek stb mert az nekik milyen jó lesz.Na mondom akkor most lehet is menni mert innen egy koszos zoknit nem fog elvinni, inkább a kedves kislánya húzzon el dolgozni és vegye meg ő.Na most azóta én vagyok akit lehet szidni mint a bokrot.
ma 14:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
33%
értem a problémádat, amiben iagazd is van, de ha egyszer kiesne a számon, hogy hülye férjem akkor köpnék fel és állnék alá sosem értettem, a házastárs szapulását főleg, hogy mindkeinek van 2-5 éve átlagosan házasság elött és gondolom akkor is ilyen volt a családja de ez mellékes a kérdésedre a válasz ne adjatok semmire mondod nekeds sincs mert sporoltok (ha kérdezik mire mindig másra)
ma 15:30
 12/25 anonim ***** válasza:
95%
Azért ne kezeljük már úgy, hogy normális más családtag házába odamenni, és elkezdeni összeszedni a cuccaikat, amikre ÉN úgy gondolom, hogy NEKIK már nincs szükségük. Kérni lehet, de minden nélkül odamenni, hogy neked már ez úgyse kell, akkor viszem is, hatalmas parasztság. Egy ilyen után én sem adnék nekik semmit.
ma 15:32
 13/25 A kérdező kommentje:

Ráadásul úgy jött,hogy megnézi az unokát.Azon kívül,hogy köszönt neki semmit nem csinált csak a hugiról beszélt.

Nem szapulom a férjem isten ments.De nyilván az ő családja, sajnos egész életében ez volt míg össze nem jöttünk,hogy a fizetését le adta.

ma 15:34
 14/25 anonim ***** válasza:
89%

Én teljesen megértem a kérdezőt!

De ha már szidnak, akkor hagy szidjanak, továbbra is zárjatok el mindenféle segítséget!

Nem szabad a disznók elé a gyöngyöt szórni!

Ha számít, én veled vagyok kérdező!

ma 15:48
 15/25 anonim ***** válasza:
91%

Bocsánat, de a kérdező férje tényleg hülye. Ő is fel kéne háborodjon, és ki kéne raknia az anyját ezek után. Hát mi az, hogy amit ők vettek a saját pénzükre, azt adják most oda a hugicának a két szép szeméért? Csak mert terhes, attól nem kéne segítse senki. Hol a férje? Miért nem segíti ő? Ha van 2 nagyobb gyerek, gondolom neki is kéne legyenek babacuccai. Az miért nem jó? Mondjuk, ha a kérdezőnek is van olyan barátnője, vagy esetleg testvére, akinek szintén kéne, akkor ne adja oda, mert a sógorinája megint terhes, és kell neki? Vaagy, mi van, ha lesz még egy baba a kérdezőnek? Akkor menjen a boltba, s vegyen megint magának, mert jószívűen odaadta a másiknak?

A másik meg, én elküldtem volna anyóst melegebb éghajlatokra, az is fix. Sokkal másképp is tudta volna kezelni a helyzetet, és még az is lehet, hogy a kérdező úgy belement volna. Pl egy olyan kérdéssel, hogy: "Sárikám, véletlen nincs olyan babacuccod, amit már nem használnátok, és Marikának oda tudnád adni?" Esetleg egy kis magyarázattal megtódni, és kész. Harag sincs. A kérdező nem az anyós seggtörlője, hogy úgy rendelkezzen vele, ahogy akar.

ma 16:13
 16/25 anonim ***** válasza:
89%

Ezt csak az érti, aki ilyen helyzetben él.

Az én férjem családja ugyanez.

Ott már négy gyerek van a semmire, és ha kell ez meg az (elég sűrűn), lelkiismeretfurdalás volt,mert ha nem adunk, a négy gyereknek nem adunk. Persze kedves anyuka meg még tolja is a lelkiterrort, hogy a tesóknak össze kell tartani.

Akármilyen kellemetlen, el kell vágni a köldökzsinort, mert ahogy a gyerekek nőnek, egyre több kell, nem pár kinőtt ruha.

Konkrétan 15 év után kinyőgte a kedves asszonyság, hogy neki új ház kell 😂

ma 17:05
 17/25 anonim ***** válasza:
53%

Már megint itt van a 🤡 válaszoló! Kérdező, csak ignorálni kell a válaszait!

Neked van igazad, nem vagy köteles segíteni őket, főleg nem az ilyen naplopókat.

ma 17:24
 18/25 anonim ***** válasza:
92%
Akinek tokeletesen harmonikus a csaladja, az bele sem tud gondolni, hogy letezik ilyen csalad, mint a kerdezoe. A ferjeme hasonlo, csak neki az anyjat kellett (volna) penzelni, majd 3 ev utan csaptam az asztalra mire sogornom bevagta a durcat, a ferjem kiallt mellettem es a huga masfel evig szart a fejunkre. Most probalkozna, hogy beket kossunk, de en nem felejtek.
ma 18:02
 19/25 anonim ***** válasza:
10%

"Na most azóta én vagyok akit lehet szidni mint a bokrot."

Na, azt jól teszi. Gondolom nem a semmiből találta ki a nagymama, hogy most elvinne tőletek pár cuccot, hanem a "hülye férjed" meg a többi ismerősök rászoktatták, hogy náluk dobják le a felesleges cuccokat.

ma 18:15
 20/25 Katona Dius ***** válasza:
100%

Nem kell segíteni őket. Egy darab textilpelekával sem. Még ha az lenne a szokás a családban, hogy a kinőtt ruhák körbe járnak, akkor oké. De hol az ő két nagyobb gyerekének a ruhája? Abból gondolom egy darabot sem kaptál meg.

Nálunk is ez megy amúgy. Okés, gyerek nincs, de sógoromm rajtunk akar(na) élősködni. Hogy ha veszünk egy új valamit, akkor a régit adjuk már oda. Fene tudja, hány végrehajtó kopogtat az ajtajukon, a tartozásokat nem fizetik, az lakásukat megeszi a retek, nem értem, a főbérlő hogy nem vágta még ki őket. De az asszonykának mindig a legújabb telefon van, meg új ruci, meg tudja mi. Nem is keres sógor amúgy szarul, többet keres egyedül, mint én és férjem együtt. Csak ők minden nap rendelik az ilyen olyan hamikákat, meg ládaszám veszik az édességet, stb. és hónap közepére elmegy a pénz. Aztán meg jönnek kuncsorogni, hogy adjunk már kölcsön (amit sosem fizetnének vissza). És persze mi vagyunka szarok, mert nem adunk.

Ha veszünk valamiből újat (pl most egy nagyobb air fry van tervben) és a régit eladjuk, mert még működik, csak nekünk már nem jó/nem kell/kicsi, stb, akkor jönnének, hogy adjuk már nekik oda ingyé. Persze, én meg szarom a pénzt. Még évekkel ezelőtt férjem KÖLCSÖN adott nekik egy hangfalat, azt nem tudjuk tőlük visszakérni. Akkor én most így mire legyek jó szívű meg cuki?

ma 18:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!