Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan mondjam meg a férjemnek...

Hogyan mondjam meg a férjemnek, hogy aggódok érte?

Figyelt kérdés
Férjem 65 éves. 3 éve nyugdíjas. Nagyon elhagyja magát. Éjjel 1,2 órakor fekszik. Dél körül kel fel. A házimunkába besegít. Elmosogat, kitereget. Mindent nagyon lassan. Azt már régebben is észrevettem, hogy nehezen fejezi ki magát. Szavak között néha szünetet is tart. Ami viszont igazán aggaszt, ha mond neki valamit az ember először csak néz,néz, mint aki nem érti mit mondtanak neki, aztán nagyon lassan reagál. Hogyan adjam a tudtára, hogy szerintem valami nincs rendben. Bárhogy mondanám /figyelj szivem úgy látom nagyon le vagy lassulva a beszédben/ ,meg fog sértődni, annyira már ismerem. Megjegyzem sosem volt gyors beállítottságú. Azt ne írjátok, hogy biztos depressziós.

tegnap 12:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
24%
Írd le neki levélben és rakd ki az asztalra amíg nem vagy otthon hogy legyen ideje elolvasni és átgondolni.
tegnap 13:16
 12/22 anonim válasza:
91%

9-es, ezt hogy gondoltad? :D

"Nincs, megszűnt. Ja, amúgy van, eszembe jutott kettő is, de azért ennek ellenére is elküldöm a hazugságomat."

tegnap 13:21
 13/22 anonim ***** válasza:
44%

En most vagyok 40. Ha vegre nyugger leszek a franc fog felkelni koran mint a sok banyatankos es tolakodni a buszon reggel 6kor. Vegre lenne idom mindenre. Nem kell az idohoz alkalmazkodni meg rohanni. En is tuti igy elnem meg ahogy leirtad es teljesen rendben elveznem a helyzetet. Utalnam ha jonne az asszony,hogy mi van velem ez igy nincs rendben. Nincs rendben csak mert neki nem tetszik,nekem tok jo igy.

A figyelmetlensegre annyit,hogy lehet,hogy tok nem is erdekli,hogy mit mondtal. Teljesen mashol vannak a gondolatai. En is sokszor vagyok igy mikor az asszony magyaraz valami irdatlan nagy baromsagot.

tegnap 13:41
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Csak lassú, mert ilyen típus? Vagy van valami baja?

Nekem is kezdődő demencia vagy más időskori probléma jutott eszembe.

Ha ez, akkor orvos, tanácsadás. Jó lenne időben elkezdeni foglalkozni vele.

Ha csak simán lassú, de semmi baja, akkor kicsit dobjátok fel a hétköznapokat. Be lehet fásulni, ha mindig otthon ül valaki. Nem tudom, hol éltek. Nálunk (megyeszékhely) nagyon sok program van nyugdíjasoknak, de tényleg minden, mozgás, előadások, kirándulások, képzőművészet, horgászás, ének, stb. Tényleg annyi, hogy fel sem tudom sorolni. Nagyon jót tesz, ha van rendszeres elfoglaltság.

tegnap 14:08
 15/22 A kérdező kommentje:
Nem csak velem nehézkes. Másokkal is.
tegnap 14:08
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne csak őt küldd el, hanem mondd neki, hogy csináltassatok mindkettőtöknek egy alaposabb kivizsgálást, hátha így könnyebben belemegy és neked sem fog ártani.
tegnap 16:23
 17/22 anonim ***** válasza:
97%

"Mindent nagyon lassan." - Miért kapkodna? Hova rohanjon, ha semmi kellemes, izgalmas nem várja, és igazából nem is érdekli semmi?

Fel kell dobni a hangulatot, a napokat.

tegnap 16:33
 18/22 A kérdező kommentje:
Ez a dobjuk fel a napot, jó ötlet. Programokra nehéz elhívni. Viszont kirándulás, ha jobb idők lesznek biciklizés szóba jöhet. Én még nem vagyok nyugdíjas.
tegnap 16:42
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor pláne rosszul érezheti magát, ha egyedül van otthon. Vagy van valaki , akivel beszélgethet napközben? Neked sok van még nyugdíjig?
tegnap 17:54
 20/22 A kérdező kommentje:
Még majdnem 3 év
tegnap 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!