Külföldön tanulok, és édesanyám elszeretne jönni megnézni az itteni karácsonyi vásárt, ezért itt maradna a koliban egy éjszakára, majd másnap hazamenne. Szerintetek mennyire kellemetlen,hogy a szülő benn alszik a koliban?
Máshoz is mentek már látogatóba családtagok?
A szobatársamnak már egy hónappal előbb szóltam, hogy 1 éjszakáról lenne szó, nagyon nem tetszett neki, pedig ő is felhozta már korábban a barátját.
0 pontos leszek, itt a szűklátókörű nép között.
Ha telik majomra, banánra is teljen.
Külföldön taníttatnak, anyád lazulgatna a vásárba, erre smucig módon a koliban nyomulna.
Együtt kuporogtok egy ágyon, vagy hogy képzeltétek?
Iszonyat gáz. Nekem szülőként eszembe nem jutna, pedig anyáddal egy korú lehetek.
Szerintem akik a dolog ellen vannak azok életükben nem laktak kollégiumban. Teljesen mindegy, hogy itthon vagy külföldön általában fizetség ellenében van lehetőség vendéget fogadni. Az hogy az a vendég anyuka külföldről vagy a pasija az embernek teljesen mindegy. Meghatározott számú vendégejszaka van, nem lehet valakit beköltöztetni. Egy éjszakát bárki kibír. (Én is aludtam a pasimnál itthon és külföldön is a koliban, külföldön lakóegységek voltak, ahol mindenkinek külön szobája volt, csak a mosdó és a konyha volt a közös 2-3 emberrel. A szülei is aludtak ott, felfújható matracot vittek magukkal.)
Egy éjszakára sokszor nem is lehet foglalni rendes szálláshelyet, főleg ha magyobb turistacélpot a hely.
#21 tudod nem csak a mélyszegénység és az ultragazdagság létezik a világon. Tudod, vannak olyan anyukák, akik inkább éheznek, csak a gyereke végezzen el egy egyetemet, és haladjon. Lehet nem feltétlen mélszegénységben él, de mondjuk örülne annak az anyuka, ha azt a pár 10k-t inkább a pepcoba elköltse valami ruhára magának vagy a lányának. Vagy mondjuk karácsonyi ajándékot vegyen a lányának stb. Nem csak az jár egyetemre, akinek a szülei nincs amit csináljakan a pénzükkel. Én is ugyan ebben a helyzetben vagyok, van pénze a családomnak, sok hely lenne ahova rakják, de attól támogatnak. És nem raknám be őket egy hotelbe, főleg nem anyámat, ha egyedül jönne, főleg azért, mert tudom, hogy van máshova azt a pénzt rakni. Lehet az is, hogy hiányolja a lányát, és nem b@sz el pénzt sokat a vásárban, csak egy indok, hogy egyet menjen a lányhoz, aki mivel külföldön van, biztos nagyon keveset lássa.
És ha a szobatárnak nem tetszik, ő se visz fel többet senkit, főleg nem pasikát, és kész. Nálunk is lakótársamnak egyszer itt aludtak a szülei, mivel a nagytatát a mentő felhozta ide. Semmi bajom nem volt ezzel, sőt. Még kávét főztem nekik reggel és jol elbeszélgettünk. Ide 3 ember jott fel+ lakótársam. Ott volt inkább bajom, amikor idegen pasikat kezdett felhozni a lakásra, akiket akkor ismert meg, aznap. Akkor én szóltam neki, hogy ezt ne csinálja, mert én idegenekkel nem akarok összefutni a konyhában, vagy akárhol, főleg hogy kaját is vett el tőlem az egyik. Ilyen helyzetben jogos lenne a szobatársad gondja is, de szeri tem anyádtól nem kéne tartson.
Nálunk pl a koliszabályzatban benne volt, hogy külsősök nem alhatnak ott - jó okkal :D -, és ez vonatkozott az aktuális haverre, párra, szülőre, tesóra... mindenkire.
Ha nálatok nincs ilyen kikötés, akkor miért ne alhatna ott anyukád egy éjszakát?
25.
De itt vásárt nézegetni megy anyuka.
#27 Nem én vagyok a 25-ös, de a kommentedre reagálok.
És? Mivel rosszabb az, hogy "vásárt nézegetni megy az anyuka", mint az, hogy valaki összebújva akar aludni a pasijával?
Ne haragudj, de pofátlanság elvárni a szobatársadtól, hogy fogadja el, ha felviszed a pasid, de te aztán húzod a pofádat, ha ő még egyszer felviszi az anyját.
Ha a házirend nem tiltja a vendégfogadást, akkor ha az egyik felviheti a vendégét, akkor vihesse már fel a másik. Együttélés alapvető szabálya, hogy nem érzem magam feljogosítva arra, hogy magamnak többet engedhessek meg, mint a másik embernek.
Nekem volt olyan szobatársam, aki azt mondta, hogy ne fogadjak vendéget estére, ő nem szereti az ilyet, és ő se hozott fel senkit. Meg volt olyan, aki hozott fel vendéget, a pasiját, átlag kéthavonta egyszer úgy, hogy bent vagyok,(meg amúgy havi egyszer úgy, hogy nem vagyok ott), ő meg nekiállt hepciáskodni, amikor mondtam, hogy nálam aludna egy gyerekkori barátnőm, olyankor, amikor nem is lett volna bent a szobatársam, írja már alá a nyilatkozatot, hogy ez neki oké. Hát úgy kiosztottam, mint a fene. Nincs az, hogy az egyiknek lehet, a másiknak nem, a szobatárs nem az anyám, nem az apám, nem a nevelőm, hanem egyenrangú felnőttként élünk együtt. Ha ő hozhat vendéget, akkor én is, és pont.
Mindakttő helytelen, pasiról, vagy szülőről van szó! Egy szóval sem írtam, hogy a pasival nincs gond, ott a hotelszoba.
Persze gyere csak anyu, ne költs szállásra se, itt majd meghúzod magad a koliszobába, igaz a szobatársam itt lesz, de nem mer szólni úgysem mert te idősabb vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!