Kinek a nevét viseli a gyermek, ha ismeretlenek a szülei?
Figyelt kérdés
Tehát, ha mondjuk inkubátorban talált babáról van szó? Gondolom ilyen esetben rövid időn belül örökbe adható a gyermek, de mégiscsak kell, hogy addig is legyen vezeték és keresztneve.nov. 14. 08:36
1/16 anonim válasza:
Keresztnevet inkubátor esetén a dolgozók adnak, sokszor szokták azt amilyen névnap van aznap.
Vezetéknevet nem tudom sajnos
2/16 anonim válasza:
Vezetéknevet is a kórház dolgozói adnak.
4/16 anonim válasza:
Első fordítva. Vezetéknév általában a nap, vagy hónap amikor találták. Pl. Péntek és adnak neki egy keresztnevet, sokszor azt ami aznap van, vagy annak a nevét aki találta. Így lesz pl egy talált kislány Péntek Andrea.
5/16 anonim válasza:
Én ilyeneket olvastam szeptemberben talált babánál, hogy Őszi Péter, meg az utca neve vezetéknévnek, ahová nyílik a kórház ajtaja.
6/16 anonim válasza:
Kórház dolgozói adnak neki kitalált nevet. Ha az apa ismeretlen, akkor is beírhat az anya képzelt nevet.
7/16 anonim válasza:
A kórház dolgozói adják a vezeték és kereszt nevet.
Általában a kórház utcájának a neve stb.
8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
nov. 15. 18:47
9/16 anonim válasza:
Kicsit off, de soha nem derül ki ki az anya ilyen esetben?
Mármint nem tűnik fel senkinek a családban vagy a környezetében ha egy nő terhes lesz?
Utána eltűnik a has, nincs baba.
És a vérzés?
Orvoshoz csak elmegy nem?
10/16 anonim válasza:
Gondolom, nem feltétlenül derül ki, hiszen nem biztos, hogy orvosi ellátásra lesz szüksége az anyának a szülés után, de ha mégis, akkor az orvosi titoktartás keretében megorzodik a titok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!