Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Lehetek a gyámja az unokatestv...

Lehetek a gyámja az unokatestvéremnek?

Figyelt kérdés

15 éves. Az apja erősen alkoholista, alkalmi munkából, piti lopásokból él, nincs saját lakása, ismerősöknél húzza meg magát. Az anyja prostituált (és alkalmi drogos). Most az anyjával él, de érthető okokból nem szeret otthon lenni. Esőben, hidegben is szemrebbenés nélkül kiküldni sétálni, hogy tudjon dolgozni. Egy héten kb 4-5 nap nálam van, nagyon szeretne itt lakni és én sem bánnám.

Nekem van egy 2 szobás lakásom, bejelentett munkám, havi fizetésem, 22 éves vagyok. Az én apám szintén alkoholista volt, nemrég halt meg, édesanyám pedig 20 éve rákban. Nagyszülők sem élnek már. Hát nem egy vidám sztori, de ez van.

Milyen feltétele van ennek a gyámságnak? Ügyvédhez kell menni? Mégis merre induljak el?

nov. 12. 15:34
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy, mit akarsz a gyerek 99% az anyjánál fog maradni, ez tény.

Az fix, hogy eljárást kezdeni nem fognak csak azért, mert "te vagy a gyerek azt mondja, hogy..." - persze.

Rendes bizonyítékok kellenek.

Azután ők is kimennek környezettanulmányt írni, meg egy csomó hivatalos szrt, és ha egyáltalán történik valami - úgy az esetek nagyrészében semmi! -, az is félév-év legalább.

De hogyha az anyuka nem egyezik bele, hogy "lemond" a gyerekéről - márpedig nem fog -, akkor itt megállt a dolog.

nov. 13. 10:53
 22/22 anonim ***** válasza:
54%
Azért kétszer gondold át, vállalod-e ezt az évekig tartó felelősséget anyagilag és időben is. Akkor is, ha balhés lesz a gyerek, akkor is, ha párkapcsolatot akarnál, ha gyereket, ha elveszted a munkádat vagy bármi.
nov. 14. 07:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!