15 éves. Az apja erősen alkoholista, alkalmi munkából, piti lopásokból él, nincs saját lakása, ismerősöknél húzza meg magát. Az anyja prostituált (és alkalmi drogos). Most az anyjával él, de érthető okokból nem szeret otthon lenni. Esőben, hidegben is szemrebbenés nélkül kiküldni sétálni, hogy tudjon dolgozni. Egy héten kb 4-5 nap nálam van, nagyon szeretne itt lakni és én sem bánnám.
Nekem van egy 2 szobás lakásom, bejelentett munkám, havi fizetésem, 22 éves vagyok. Az én apám szintén alkoholista volt, nemrég halt meg, édesanyám pedig 20 éve rákban. Nagyszülők sem élnek már. Hát nem egy vidám sztori, de ez van.
Milyen feltétele van ennek a gyámságnak? Ügyvédhez kell menni? Mégis merre induljak el?
Lehetsz természetesen! Menjetek be a gyámhivatalba!
tegnapelőtt 15:39
2/22 A kérdező kommentje:
Gondolom van ennek is valami tárgyalása, ahova majd meghívják az anyját, apját. Mi van akkor, ha ott az anyja elkezd majd mindenfélét hazudozni, hogy ő rendesen neveli a gyerekét? Kettőnk kapcsolata katasztrófálisan rossz, már csak azért megrendezi a cirkuszt, hogy hülyét csináljon belőlem.
tegnapelőtt 15:44
3/22 anonim válasza:
Ennyi idős gyereket már meghallgatnak.
És csinálnak környezettanulmányt is.
Drukkolok neked!
tegnapelőtt 15:57
4/22 anonim válasza:
Lehetsz gyám,de a helyedben gyujtenék bizonyitékot mert ha csak simán elő adod az kevés lesz bizonyisd 3s akkor lehetsz gyám
tegnapelőtt 15:58
5/22 anonim válasza:
Van egyszerűbb út is, az úgynevezett családba fogadás. A konkrét jogi feltételeket a helyi Családsegítő Szolgálatnál el tudják neked mondani.
tegnapelőtt 16:01
6/22 anonim válasza:
Ha már nem sok van a 16. Szülinapjáig, akkor érdemes kivárni, mert onnantól lényegesen egyszerűbb a menete, ugyanis ha ő nálad szeretne élni, onnantól nem kell a szülők beleegyezése, csak be kell mennetek a gyámhivatalba, neked kijelenteni, hogy vállalod, neki, hogy nálad szeretne lakni, ha alkalmasnak találnak, akkor befogadhatod. A szülők kötelesek tartásdijat fizetni neked.
tegnapelőtt 16:05
7/22 anonim válasza:
Én hasznos tanáccsal nem tudok szolgálni, de nagyon szurkolok, hogy sikerüljön! 🥹❤️
– egy ismeretlen az internetről
tegnapelőtt 16:11
8/22 anonim válasza:
Gyamja akkor lehetsz, ha a szülei meghaltak vagy a szülői felügyeleti jogukat megvonták. Az, hogy szerinted vagy a gyerek szerint apu alkesz, anyu meg prosti egy vélemény addig, amíg ez nincs bizonyítva. Mivel a gyerek 15 éves, még nem játszik a szülői ház elhagyása kérelem, rendőrségi feljelentés kellene a szülők ellen, q gyerek védelembe vétele és akkor esetleg, ha q gyamhivatal szerint megfelelsz lehetsz a gyamja
tegnapelőtt 16:18
9/22 A kérdező kommentje:
Még 10 hónap van a 16. születsénapjáig, addig nem fogunk várni. Köszönöm a tippeket. Unokatestvérem részletesen el tudja mondani milyen náluk az igazi helyzet.
tegnapelőtt 16:26
10/22 anonim válasza:
Azt értem, hogy el tudja mondani. Te azt érted, hogy mindenki azt mond, amit akar?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!