Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Lehetek a gyámja az unokatestv...

Lehetek a gyámja az unokatestvéremnek?

Figyelt kérdés

15 éves. Az apja erősen alkoholista, alkalmi munkából, piti lopásokból él, nincs saját lakása, ismerősöknél húzza meg magát. Az anyja prostituált (és alkalmi drogos). Most az anyjával él, de érthető okokból nem szeret otthon lenni. Esőben, hidegben is szemrebbenés nélkül kiküldni sétálni, hogy tudjon dolgozni. Egy héten kb 4-5 nap nálam van, nagyon szeretne itt lakni és én sem bánnám.

Nekem van egy 2 szobás lakásom, bejelentett munkám, havi fizetésem, 22 éves vagyok. Az én apám szintén alkoholista volt, nemrég halt meg, édesanyám pedig 20 éve rákban. Nagyszülők sem élnek már. Hát nem egy vidám sztori, de ez van.

Milyen feltétele van ennek a gyámságnak? Ügyvédhez kell menni? Mégis merre induljak el?

tegnapelőtt 15:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%
A szülők nem örülnénk, ha megszabadulnának tőle, de mégis jó helyen élne?
tegnapelőtt 17:05
 12/22 anonim ***** válasza:
90%

A gyámügy semmit nem tud ezekről az esetekről, nem volt még intézkedés? Az iskola sem jelezte?

Mi van a nagyszülőkkel amúgy? Mert első körben őket fogják számításba venni.

tegnapelőtt 17:47
 13/22 A kérdező kommentje:

Szerintem örülne neki, ha megszabadulna a saját gyerekétől, de mivel párszor már kiosztottam, biztos nem fogja hagyni, hogy én "vegyem el" tőle.

Nem olyan rég megkérdeztem tőle, hogy van az, hogy fodrásznál volt, miközben a gyereke panaszkodik, hogy tök üres a hűtő és hozzám jön vacsorára.

Válasz:

"Iskolában kapott enni, elég az. Nem kell azt hízlalni, ahogy én csinálom."

Na erre varj gombot.

tegnapelőtt 17:50
 14/22 anonim ***** válasza:
80%

Mindenképpen menjetek be az illetékes gyámhatósághoz és ott érdeklödjetek.

Ugyanis neked semmi fogalmad a hivatalos eljárásokról, amit gondolsz, az semmire sem elég.

Ha pl. ezt a "nincs semmi a hütöben" sztorit elmondod te is meg az unokahúgod is, ez még abszolút semmit nem bizonyít, ezt nem fogadják el. HA netán van erröl hangfelvétel, az már jelenthet valamit.

tegnapelőtt 18:08
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
#14 Honnan tudod, hogy nőnemű az unokatestvére? Sehol nem írta a kérdező🤔
tegnapelőtt 18:42
 16/22 anonim ***** válasza:
67%

Családba fogadás q szülők kerelmere indul e bármikor megszuntethetik. (ha alkalmasak q körülmények, eletviteluk gyereknevelesre)

Ha a szülők szülői felügyeleti joga szünetel vagy hivatalosan lenyiltakozzak, hogy lemondanak q gyerekről te pedig nyilatkozom hogy vállalod és alkalmasnak talalod a koeulmenyeidet akkor lehetza te a törvényes képviselője.

De simán hozzád is költözhet ha

a szülők beleegyeznek. Nem kell már szuloi haz elhagyása stb a gyamhivataltol. Attól a szülők maradnak a törvényes képviselők de közös megegyezéssel nálad lakik.

tegnapelőtt 19:08
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem írta, valamiért úgy gondoltam, föleg a "nem kell hízlalni" megjegyzésböl.
tegnapelőtt 19:08
 18/22 babyboom567 ***** válasza:
90%
Kérdező! konkrét bizonyítékot kell gyűjtened mert az anyja NEM fogja elengedni,ebben biztos lehetsz,hisz egy "csomó" pénzt(családi,gyerekvédelmi,stbstb) kap utána,ha meg nálad helyezik el, fizethet gyerektartást.
tegnapelőtt 19:58
 19/22 anonim ***** válasza:
A legjobb az lenne, ha megbeszélnétek a szülőkkel. A családba fogadás a leggyorsabb és legegyszerűbb módja, de azt a szülőnek kell kérvényezni, illetve neked kell nyilatkozni, hogy vállalod a gyámi tisztséget. Utána készül egy környezettanulmány, aztán megkapod a határozatot, és meg is vagytok.
tegnapelőtt 22:02
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
# Nem értem, a 16-os miért lett lepontozva, pedig pontosan így van, ahogy leírta. Annyit tennék hozzá, hogy az azért nagyon ritka, hogy valaki önként és dalolva végleg lemondjon a kamasz gyerekéről,illetve nem szüntetjük ám meg egykönnyen a családba fogadásokat! Nagyon sok esetben (pl. a kérdésben szereplőben is) van ám valami komoly dolog a háttérben, ami miatt el lett rendelve. Gyermekjólétben dolgozom.
tegnapelőtt 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!