Ekkora probléma ha nem akarunk a feleségemmel a
családnál karácsonyozni?
És nektek miért probléma az, ha a család porblémázik? Nem együtt laktok, nem kell naponta hallgati, meg nézni a fancsali ábrázatot. Jogotok van új szokásokat teremteni magatoknak, nem vagytok kötelesek az övéket követni, pláne , ha nem is tetszik, nem jó nektek. Örüljenek egymásnak akkor, meg a konstans rinyálásnak, ha nekik ez jó. Miért kellene beszámolnotok, elszámolnotok, indokolnotok? Miért akarja a feleséged beadni a derekát? Miért hallgatja ezt? TElefonon ha rákezdik: mi is örültünk , hogy hallottunk felőletek, legyen szép estétek, most megyek fürödni. És lerak. Pont. Nem gyerek egyikőtök sem, hogy dróton rángathatnának, az meg, ha nekik problémájuk van, jegyezd meg: az az ő problémájuk. Nem a tied.
nov. 10. 06:59
Szerintem nagyon egyszerű a kérdés. Ha a feleséged sem szeretne együtt karácsonyozni a családjával, akkor rövidre zárja a témát, hogy eldöntöttétek, hagyjátok ezt a témát, pont. Ha nem hagyják, akkor szép estét anya/apa és telefon letesz.
nov. 10. 08:37
A Karácsonyt az emberek azokkal szokták tölteni, akiket a legjobban szeretnek, akik a legközelebb állnak hozzájuk. Egy szülőnek nehéz lehet azzal szembesülni, hogy a gyereke inkább a barátaival tölti ezt az ünnepet és egy nap, vagy egy óra sem jut rá. A feleséged szülei most szembesültek ezzel, és még nem tették túl magukat ezen, ezért vergődnek. A te szüleid már nyilván régebben tudják, hogy nem szereted őket, így nem lepődtek meg.
nov. 10. 08:39
Olyan gyűlölethullámot és felelősségre vonást kaptunk ezért,hogy soha életemben nem gondoltam - ezen a ponton közöltem volna velük, hogy jó, akko innnentől kezdve SEMELYIK karácsont nem töltjük a családdal.
Ennyi - bár mi a vőlegényemmel ebben maximálisan egyetértünk, és évek óta nem megyünk el a "karácsonynak" nevezett bolondokházára, ami van - persze 99%-ban már az első másfél órában xy összevesznek valami bromságon, aztán jön a politika és sorolhatnám.
Nem, köszi.
nov. 10. 09:53
21-es, azért probléma, mert mint a kérdező leírta a feleség nem nőtt fel, hanem azon szorong, anyuci meg harmadik ági rokon mit gondol.
Ami baj, mert állítom, végül úgyis beadja a derekát - csak közben a férjnek meg a fsza kivan a piás karácsonyokból, amit tök megértek.
Mondjuk nekem nem lenne kérdés, hogy NEM mennék, ha a házastársam akar, menjen, csak kérdés, mennyi ideig tudnám tolerálni, hogy képtelen felnőtt létére meghúzni a határokat és nem engedni az érzelmi zsarolásnak.
nov. 10. 09:58
A te szüleid már nyilván régebben tudják, hogy nem szereted őket - ekkora bromságot is régen olvastam, 23.
Sokan nem a szüleit nem szeretik, hanem a karácsonnyal együtt járó kötelező hisztit, a piálást, a politizálást, az értelmetlen vitákat, amik szerintem az ilyen "szeressük egymást karácsony van" - giccsaprádé 99%-nál megtörténik. Én is a családomat szeretem, de ezt nem - ezért nem is járok haza karácsonykor. Hogyne.
nov. 10. 10:01
27/29 A kérdező kommentje:
23. Az én szüleim már nem élnek, nálam a szűk család csak testvérekből áll. Szóval igen, nekem ha így vesszük, sokkal könnyebb a dolgom ebből a szempontból. :)
És amíg éltek mentél hozzájuk Karácsonykor?
nov. 10. 17:26
29/29 A kérdező kommentje:
Persze, ha épp nem döntöttek úgy, hogy, mondjuk Olaszországba mennek :D mi köze van ehhez a helyzethez? Ha élnének is ugyan ez lenne a szituáció, csak akkor ők megértenék, ahogy most a testvéreim értik meg.
Kapcsolódó kérdések: