Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ekkora probléma ha nem akarunk...

Ekkora probléma ha nem akarunk a feleségemmel a családnál karácsonyozni?

Figyelt kérdés
Az idei ünnepen úgy döntöttünk,hogy nem akarunk a családdal karácsonyozni, mivel mindig csak a hiszti van. Ezért barátokkal fogjuk tölteni. Olyan gyűlölethullámot és felelősségre vonást kaptunk ezért,hogy soha életemben nem gondoltam.Mi soha nem szóltunk bele abba, ki kivel hol és mikor szeretne ünnepelni, de minket kb felakarnak akasztani. Normális ez?

nov. 9. 21:27
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
88%
És nektek miért probléma az, ha a család porblémázik? Nem együtt laktok, nem kell naponta hallgati, meg nézni a fancsali ábrázatot. Jogotok van új szokásokat teremteni magatoknak, nem vagytok kötelesek az övéket követni, pláne , ha nem is tetszik, nem jó nektek. Örüljenek egymásnak akkor, meg a konstans rinyálásnak, ha nekik ez jó. Miért kellene beszámolnotok, elszámolnotok, indokolnotok? Miért akarja a feleséged beadni a derekát? Miért hallgatja ezt? TElefonon ha rákezdik: mi is örültünk , hogy hallottunk felőletek, legyen szép estétek, most megyek fürödni. És lerak. Pont. Nem gyerek egyikőtök sem, hogy dróton rángathatnának, az meg, ha nekik problémájuk van, jegyezd meg: az az ő problémájuk. Nem a tied.
nov. 10. 06:59
 22/29 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem nagyon egyszerű a kérdés. Ha a feleséged sem szeretne együtt karácsonyozni a családjával, akkor rövidre zárja a témát, hogy eldöntöttétek, hagyjátok ezt a témát, pont. Ha nem hagyják, akkor szép estét anya/apa és telefon letesz.
nov. 10. 08:37
 23/29 anonim ***** válasza:
29%
A Karácsonyt az emberek azokkal szokták tölteni, akiket a legjobban szeretnek, akik a legközelebb állnak hozzájuk. Egy szülőnek nehéz lehet azzal szembesülni, hogy a gyereke inkább a barátaival tölti ezt az ünnepet és egy nap, vagy egy óra sem jut rá. A feleséged szülei most szembesültek ezzel, és még nem tették túl magukat ezen, ezért vergődnek. A te szüleid már nyilván régebben tudják, hogy nem szereted őket, így nem lepődtek meg.
nov. 10. 08:39
 24/29 anonim ***** válasza:
72%

Olyan gyűlölethullámot és felelősségre vonást kaptunk ezért,hogy soha életemben nem gondoltam - ezen a ponton közöltem volna velük, hogy jó, akko innnentől kezdve SEMELYIK karácsont nem töltjük a családdal.

Ennyi - bár mi a vőlegényemmel ebben maximálisan egyetértünk, és évek óta nem megyünk el a "karácsonynak" nevezett bolondokházára, ami van - persze 99%-ban már az első másfél órában xy összevesznek valami bromságon, aztán jön a politika és sorolhatnám.

Nem, köszi.

nov. 10. 09:53
 25/29 anonim ***** válasza:
60%

21-es, azért probléma, mert mint a kérdező leírta a feleség nem nőtt fel, hanem azon szorong, anyuci meg harmadik ági rokon mit gondol.

Ami baj, mert állítom, végül úgyis beadja a derekát - csak közben a férjnek meg a fsza kivan a piás karácsonyokból, amit tök megértek.

Mondjuk nekem nem lenne kérdés, hogy NEM mennék, ha a házastársam akar, menjen, csak kérdés, mennyi ideig tudnám tolerálni, hogy képtelen felnőtt létére meghúzni a határokat és nem engedni az érzelmi zsarolásnak.

nov. 10. 09:58
 26/29 anonim ***** válasza:
88%

A te szüleid már nyilván régebben tudják, hogy nem szereted őket - ekkora bromságot is régen olvastam, 23.

Sokan nem a szüleit nem szeretik, hanem a karácsonnyal együtt járó kötelező hisztit, a piálást, a politizálást, az értelmetlen vitákat, amik szerintem az ilyen "szeressük egymást karácsony van" - giccsaprádé 99%-nál megtörténik. Én is a családomat szeretem, de ezt nem - ezért nem is járok haza karácsonykor. Hogyne.

nov. 10. 10:01
 27/29 A kérdező kommentje:
23. Az én szüleim már nem élnek, nálam a szűk család csak testvérekből áll. Szóval igen, nekem ha így vesszük, sokkal könnyebb a dolgom ebből a szempontból. :)
nov. 10. 17:08
 28/29 anonim ***** válasza:
17%
És amíg éltek mentél hozzájuk Karácsonykor?
nov. 10. 17:26
 29/29 A kérdező kommentje:
Persze, ha épp nem döntöttek úgy, hogy, mondjuk Olaszországba mennek :D mi köze van ehhez a helyzethez? Ha élnének is ugyan ez lenne a szituáció, csak akkor ők megértenék, ahogy most a testvéreim értik meg.
nov. 10. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!