Ekkora probléma ha nem akarunk a feleségemmel a családnál karácsonyozni?
Mind a 22 kérdésre elég 1 válasz: na látjátok, pont ezért! Aztán szépen letiltani egy időre a számukat és belebegtetni, hogy karácsony előtt és után sem szeretnétek többet hallani felőlük (meg persze közben sem).
Tipikus toxikus család, akik rátelepednek az amúgy már felnőtt gyerekre továbbra is szívják a vérét. Mondd meg a párodnak, hogy itt a családja az abnormális, és nem köteles alávetni nekik az életét viszont magának tartozik annyival, hogy - miután már nem gyerek hanem felnőtt - a sarkára álljon és azt tegye, amit ő szeretne. Itt az ideje. És ebben senki nem akadályozhatja meg.
"Azért is lenne szar veletek a karácsony, emrt most is érzelmi zsarolással akartok ránk erőltetni valamit, amit nem szeretnénk. Ez úttal nem fogunk engedni, mert - ha nem tűnt volna fel - felnőtt emberek vagyunk és van saját életünk."
Kiderült, hogy nincs szeretet a családodban, kérdező. Csak kontroll és elvárások.
Valójában a magyar családok nagyobb részében sincs, ezért van ennyi hiszti a karácsony körül, ahogy írta valamelyik válaszoló, érzékeny téma. Azért mert tele van elvárással, senki nem akar/tud nemet mondani a másiknak, mert akkor jön a sértődés, meg a mit fognak gondolni.
Képmutatás az egész sok helyen.
De nem lehet róla beszélni, mert szeretni KELL egymást. Lófaxt kell.
Ahol szeretik, fel sem merül kérdésként a dolog, a három napot beosztják úgy, hogy tényleg azokkal legyenek, akiket szeretnek.
Nem normális persze, de én leszek az egyetlen, aki azt mondja, hogy menjetek egy félórára aztán irány a barátok.
Azon egyszerű oknál fogva, hogy a feleséged nem fogja tudni elengedini magát, vegig a családon fog kattogni. Ráadásul ugyanezek az emberek maradnak a családtagjai akkor is, amikor a napokat nem karácsonynak fogják hívni, hanem vasárnapnak vagy keddnek.
Ahány család, annyi eltérő szokás karácsonykor. Mivel eddig gondolom együtt töltöttétek, ezért nagyon nehéz változtatni, mert a többiek képtelenek ezt elfogadni. A változást mindig nehéz mindenkinek kezelni. De ez a ti döntésetek, tartsatok ki mellette, mert ha nem, jövőre még nehezebb lesz függetlenedni, mást akarni, mint a család többi része.
Én pont fordítva vagyok. Folyton nálunk volt minden évben a karácsonyi családi összejövetel, amire nőként leginkább én készültem, napokig sütöttem, főztem, mire eljött a karácsony, hulla lettem és a pokolba kívántam az egész ünnepet. Ezt ment évekig. Természetesen mindenki élvezte nálunk a karácsonyt, csak én voltam képtelen rá. Visszahívást soha nem kaptunk.
Most bekeményítettem, nem hívok senkit, ketten leszünk a párommal. Hacsak meg nem hívnak magukhoz, de ezt kétlen, eddig sem tették, mert azzal munka és készülődés van, a többi családtag csak jönni szeretett hozzánk. Már megy a kérdezősködés, hogyan lesz karácsonykor. Hát úgy, hogy mindenki ott ünnepel, ahol akar, de nálunk nem, az biztos. Fájni fog, de elég. Belefáradtunk a párommal.
A karácsony nálunk eddig úgy volt, hogy Szenteste csak mi négyen (feleség, 2 gyerek). Első nap egyikünk szülei, második nap másikunk szülei. Elinte háborgás volt a Szenteste miatt, mindkettőnk szülei követelték maguknak a Szentestét, és a dolog azzal lett lezárva, hogy ha nem tetszik, akkor még első és második nap sem megyünk sehová. Akkor csend lett, és azóta elfogadják, hogy a Szenteste csak a miénk. Tavaly egyébként meg elutaztunk síelni karácsonykor, és egyik szülőhöz sem mentünk, és csak egy gyenge sajnálkozás volt, de senki sem veszekedett emiatt. Idén itthon leszünk (csak januárra kaptunk helyet), de a Szentestét ugyanúgy a nagyszülők nélkül fogjuk tölteni, ahogy eddig.
A feleséged, ha ennyire ragaszkodik a szüleihez, akkor minek ment férjhez hozzád? Maradt volna anyucival, ha nem érett még arra, hogy saját családjával legyen, legalább egy napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!