Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ekkora probléma ha nem akarunk...

Ekkora probléma ha nem akarunk a feleségemmel a családnál karácsonyozni?

Figyelt kérdés
Az idei ünnepen úgy döntöttünk,hogy nem akarunk a családdal karácsonyozni, mivel mindig csak a hiszti van. Ezért barátokkal fogjuk tölteni. Olyan gyűlölethullámot és felelősségre vonást kaptunk ezért,hogy soha életemben nem gondoltam.Mi soha nem szóltunk bele abba, ki kivel hol és mikor szeretne ünnepelni, de minket kb felakarnak akasztani. Normális ez?

nov. 9. 21:27
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Ja igen, azt nem írtam, hogy természetesen az ő családja. Az enyémek megértették. Közösen, nem szeretném a szájába adni a szavakat, de nekem is nehéz nyilván nem elmondani a véleményemet. Ő eléggé függ tőlük érzelmeig, nem akarom én is elkezdeni a másik oldalról az érzelmi zsarolást, de most ők úgy gondolják, hogy ha ők elkezdik zsarolni, meg b*szigatni, akkor az úgy rendben lesz? Nem értem ezt az egész hozzáállást.
nov. 10. 00:04
 12/29 A kérdező kommentje:
Próbálom jól kezelni a helyzetet és nem elküldeni mindenkit a fenébe, de nem tudom tényleg mi lenne a helyes
nov. 10. 00:05
 13/29 anonim ***** válasza:
89%
Én anno leszögeztem hogy a szűk családi körrel szívesen vagyok együtt, de a többi rokonnal, unokatesók, nagynénémékkel biztos hogy nem. Nálunk is ilyenkor az megy hogy vagy rinyálnak mennyire szar volt az év, meg mennyire szar lesz, aztán az anyagi gondjaikkal jönnek folyton holott egyikük sem munkanélküli, minimálbéren felül keresnek, csak egyiknek van hitel tartozása, de az sem egy eget verő összeg, nem hal éhen, tudja fizetni a számláit. Aztán persze ha jönnek akkor zabálnak mint ha muszáj lenne, de szó szerint mindent megesznek hogy nekik ne kelljen költeni, meg persze vedelnek, ott alszanak mert nem akarnak sötétben vezetni, meg inni akarnak, meg olyankor még azt is utálják akit nem is ismernek. Full negativitás megy és ettől apámék is kiakadnak és Szilveszterig sem sikerül ezt kiheverniük, főleg ez zavar. Amikor szóvá tettem hogy akkor én nem megyek ha jönnek a rokonok, na akkor volt minden, kitagadás is szóba került, de 1 hónap alatt enyhültek a dolgok és végül rájöttek hogy a hülye gyereknek mégis csak igaza van. Persze a rokonok megsértődtek, azóta sem beszélünk egyikükkel sem kb, de azóta apámék közérzete is ezerszer jobb és így hogy végre volt egy olyan karácsonyuk amikor nem főztek meg sütöttek 3 nappal előre, és nem töltötték az egész napjukat a konyhában, na akkor eszükbe jutott hogy ezt így kéne folytatni, és azóta béke van végre.
nov. 10. 00:10
 14/29 A kérdező kommentje:
Utolsó, nagyon jól tetted, teljesen igazad van. Nálunk csak a szűk családról van szó, ahol a feleségem nővére hazarangatja az alig 1 éves gyereket meg a férjét is Szentestére, mert nem tud elszakadni attól hogy ne ünnepeljen együtt a szüleivel. Nekem ez nagyon furcsa, miért nem hármasban vannak azon a napon. A feleségemen meg látom mennyire elege van, de azt szokta meg, hogy mindig bekell fognia a száját és csinálni amit mondanak. Nyilván ez a hétköznapokban már nem így van, de hát a karácsony az karácsony....
nov. 10. 00:16
 15/29 anonim ***** válasza:
91%

Mind a 22 kérdésre elég 1 válasz: na látjátok, pont ezért! Aztán szépen letiltani egy időre a számukat és belebegtetni, hogy karácsony előtt és után sem szeretnétek többet hallani felőlük (meg persze közben sem).

Tipikus toxikus család, akik rátelepednek az amúgy már felnőtt gyerekre továbbra is szívják a vérét. Mondd meg a párodnak, hogy itt a családja az abnormális, és nem köteles alávetni nekik az életét viszont magának tartozik annyival, hogy - miután már nem gyerek hanem felnőtt - a sarkára álljon és azt tegye, amit ő szeretne. Itt az ideje. És ebben senki nem akadályozhatja meg.

"Azért is lenne szar veletek a karácsony, emrt most is érzelmi zsarolással akartok ránk erőltetni valamit, amit nem szeretnénk. Ez úttal nem fogunk engedni, mert - ha nem tűnt volna fel - felnőtt emberek vagyunk és van saját életünk."

nov. 10. 00:32
 16/29 anonim ***** válasza:
90%

Kiderült, hogy nincs szeretet a családodban, kérdező. Csak kontroll és elvárások.

Valójában a magyar családok nagyobb részében sincs, ezért van ennyi hiszti a karácsony körül, ahogy írta valamelyik válaszoló, érzékeny téma. Azért mert tele van elvárással, senki nem akar/tud nemet mondani a másiknak, mert akkor jön a sértődés, meg a mit fognak gondolni.

Képmutatás az egész sok helyen.

De nem lehet róla beszélni, mert szeretni KELL egymást. Lófaxt kell.

Ahol szeretik, fel sem merül kérdésként a dolog, a három napot beosztják úgy, hogy tényleg azokkal legyenek, akiket szeretnek.

nov. 10. 04:30
 17/29 anonim ***** válasza:
23%

Nem normális persze, de én leszek az egyetlen, aki azt mondja, hogy menjetek egy félórára aztán irány a barátok.

Azon egyszerű oknál fogva, hogy a feleséged nem fogja tudni elengedini magát, vegig a családon fog kattogni. Ráadásul ugyanezek az emberek maradnak a családtagjai akkor is, amikor a napokat nem karácsonynak fogják hívni, hanem vasárnapnak vagy keddnek.

nov. 10. 04:44
 18/29 menta34 ***** válasza:
58%
Sajnos nincs szerencsétek. Mi pl. kifejezetten szeretjük a karácsonyozást, anyósnál, anyukámnál, tesómékkal, sogorékkal, stb. Jókat eszünk, iszunk (mértékkel), beszélgetünk, játszunk. De mindenhol mindenki kedves aranyos normális, szóval így nem nehéz :)
nov. 10. 06:08
 19/29 anonim ***** válasza:
94%

Ahány család, annyi eltérő szokás karácsonykor. Mivel eddig gondolom együtt töltöttétek, ezért nagyon nehéz változtatni, mert a többiek képtelenek ezt elfogadni. A változást mindig nehéz mindenkinek kezelni. De ez a ti döntésetek, tartsatok ki mellette, mert ha nem, jövőre még nehezebb lesz függetlenedni, mást akarni, mint a család többi része.

Én pont fordítva vagyok. Folyton nálunk volt minden évben a karácsonyi családi összejövetel, amire nőként leginkább én készültem, napokig sütöttem, főztem, mire eljött a karácsony, hulla lettem és a pokolba kívántam az egész ünnepet. Ezt ment évekig. Természetesen mindenki élvezte nálunk a karácsonyt, csak én voltam képtelen rá. Visszahívást soha nem kaptunk.

Most bekeményítettem, nem hívok senkit, ketten leszünk a párommal. Hacsak meg nem hívnak magukhoz, de ezt kétlen, eddig sem tették, mert azzal munka és készülődés van, a többi családtag csak jönni szeretett hozzánk. Már megy a kérdezősködés, hogyan lesz karácsonykor. Hát úgy, hogy mindenki ott ünnepel, ahol akar, de nálunk nem, az biztos. Fájni fog, de elég. Belefáradtunk a párommal.

nov. 10. 06:26
 20/29 anonim ***** válasza:
63%

A karácsony nálunk eddig úgy volt, hogy Szenteste csak mi négyen (feleség, 2 gyerek). Első nap egyikünk szülei, második nap másikunk szülei. Elinte háborgás volt a Szenteste miatt, mindkettőnk szülei követelték maguknak a Szentestét, és a dolog azzal lett lezárva, hogy ha nem tetszik, akkor még első és második nap sem megyünk sehová. Akkor csend lett, és azóta elfogadják, hogy a Szenteste csak a miénk. Tavaly egyébként meg elutaztunk síelni karácsonykor, és egyik szülőhöz sem mentünk, és csak egy gyenge sajnálkozás volt, de senki sem veszekedett emiatt. Idén itthon leszünk (csak januárra kaptunk helyet), de a Szentestét ugyanúgy a nagyszülők nélkül fogjuk tölteni, ahogy eddig.

A feleséged, ha ennyire ragaszkodik a szüleihez, akkor minek ment férjhez hozzád? Maradt volna anyucival, ha nem érett még arra, hogy saját családjával legyen, legalább egy napig.

nov. 10. 06:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!