Ekkora probléma ha nem akarunk a feleségemmel a családnál karácsonyozni?
Figyelt kérdés
Az idei ünnepen úgy döntöttünk,hogy nem akarunk a családdal karácsonyozni, mivel mindig csak a hiszti van. Ezért barátokkal fogjuk tölteni. Olyan gyűlölethullámot és felelősségre vonást kaptunk ezért,hogy soha életemben nem gondoltam.Mi soha nem szóltunk bele abba, ki kivel hol és mikor szeretne ünnepelni, de minket kb felakarnak akasztani. Normális ez?nov. 9. 21:27
1/29 anonim válasza:
Nem. Felnőtt emberek vagytok, azt csináltok amit akartok. Barátokkal is lehet ünnepelni, a háborgó családtagok meg majd megnyugszanak.
2/29 A kérdező kommentje:
Hát itt kb dzsihád indult. :D nagyon durva. A háborgó családtagokat a kedves feleségem nem kezeli jól sajna, és nem szeretném én is két tűz közé szorítani őt. A legnagyobb problémájuk az, hogy nem indokoljuk meg a döntést. Miért kellene 33 évesen nekem megindokolni hogy mit miért és hogyan csinálok? De ezek szerint nem én vagyok csak aki így gondolja kedves első válaszoló :)
nov. 9. 21:48
3/29 anonim válasza:
És mért nem indokoljátok meg? Abban meg mi a nehéz? Pontosan 5 szóval megindokoltad itt is. Ennyi nem fér bele? Én is megharagudnék, ha egy közeli rokonom egy eddigi családi szokást hirtelen felmondana, és nem lenne hajlandó elárulni az okát.
4/29 A kérdező kommentje:
Elmondtam nekik miért nem szeretnénk. Erre kaptunk még 22 személyeskedő kérdést,ezeket nem akarom megválaszolni, mert akkor mi is csak személyeskednénk. Ők úgy gondolják, ha ezt a 22 személyeskedő dolgot, amik 10 éve történetek nem magyarázzuk meg, akkor egyenlő azzal hogy nincs megindokolva a dolog.
nov. 9. 22:57
5/29 anonim válasza:
Nektek nem akkora probléma, nekik igen
Csak ti mentettek volna erre a családi karácsonyozásra, vagy csak mert ti ki hagyjátok lesznek ott mások is?
Amúgy majd megbékélnek, most még időben is szóltatok, nem utolsó pillanatban.
6/29 anonim válasza:
Jó, akkor most lehet közölni, hogy úgy döntöttetek, ezt szokássá teszitek, ezentúl külön karácsonyoztok. Nem kell majd minden évben végigzongorázni a cirkuszt.
7/29 A kérdező kommentje:
Lesznek ott mások is természetesen. Nem marad senki egyedül.
nov. 9. 23:14
8/29 anonim válasza:
Normális? Nem. Várható? Sajnos igen. Valamiért ez a közös karácsonyozás sok családban extrémen érzékeny téma, pedig a legtöbb esetben azt látom, hogy ez szinte mindenkinek egy nyűg, az utazással, ajándékozással, előkészületekkel és jópofizással együtt. Most talán 2 olyan ember jut eszembe, akiknél ez valóban jól és egészségesen működik.
9/29 A kérdező kommentje:
És már ott tart a dolog, hogy a feleségem beadja a derekát, mert egyszerűen rettenetesen elege van. Miért ragaszkodik mindenki ennyire ahhoz hogy a sok rokon együtt igyon és ordítson? Persze kivétel ahol tényleg szeret együtt lenni a család, nyilván ilyen is van
nov. 9. 23:47
10/29 anonim válasza:
2. Ha a háborgó családtagokat a feleséged nem kezeli jól, akkor feltételezhető, hogy az ő családjáról van szó. Közösen döntöttetek erről az egészről vagy ez inkább csak a te ötleted volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!