Rossz ember lennék amiért ez elkezdett zavarni?
A bátyám 8 éve van együtt a feleségével. Ő egy 2 éves gyerkőccel érkezett a kapcsolatba.
Nálunk eléggé elfogadó mindenki, így ebből soha nem volt semmi gond, senkit nem zavart. Főleg miután lett közös gyerekük is. A bátyám is sajátjaként neveli, a szüleink is saját unokaként tekintenek rá.
Ugyanúgy kap mindent mint a másik 2 unoka, mamának - papának szólítja őket. Róla is kint vannak fotók.
És itt jön igazából a problémám.
Eddig ez engem egyáltalán nem zavart, sőt.
De mióta megszületett a gyerekem azóta nagyon.
Kicsit másik oldalról is látom az egészet.
Zavar, hogy a szüleimet mamának és papának hívja. Nálunk is előállt egy ilyen helyzet, hogy a férjem apjànak másik felesége van már régóta. De egyáltalán nem szeretnénk, hogy mamának hívja őt a kicsi.
Na és zavar. Ami eddig nem zavart, az most borzasztóan.
Nem tudom mit csináljak ezzel az érzéssel, hogy rossz ember vagyok emiatt? Vagy normális, hogy így érzek és zavar?
nem, nem normális.
Ha eddig nem zavart, most miért baj?
Ha a te szüleid elfogadják, mint unoka, miért érzed úgy, hogy ez nem jó, he eddig jó volt?
Egy nagy adag irigységet látok.
Plusz félelmet.
Irigyled a szeretetet, amit a másik gyerek is kap és azt gondolod, hogy mivel a te gyereked vérszerinti, jobban kellene őt szeretni. A kell szót nem lehet értelmezni, mert nincs olyan a szeretetben és az emberi kapcsolatokban.
Ez az én véleményem.
De mégis meg tudod pontosan fogalmazni, hogy milyen érzéseid vannak? Mi zavar?
Azért zavarja, első, mert féltékeny. Ha az q unoka nem volna, akkor a saját gyerekének több jutna.
Hát így jártál, kérdező. A szüleid normális emberek, minden tiszteletem az övék.
Igen, rossz ember vagy, ha ez zavar.
1. Semmi közöd hozzá. Ehhez a szüleidnek, a bátyádnak, az ő feleségének és az érintett kisgyereknek van köze.
2. Egyetértek #2-essel, hogy irigyled, hogy a te gyerekednek kevesebb szeretet jut. Pedig a szeretet nem csökken attól, ha másnak is adnak belőle.
Ez ilyen kimondatlan igazságtalanság érzés. Hiszen a fogadott unokának van másik két nagyszűlője is a te szüleid helyett, ezért neki végső soron 6 nagyszülője van (ha élnek). Ez okozhat egy olyan érzést hogy "az én gyerekemnek csak 4 van, miért veszi el tőle a másik gyerek, amikor neki ugyanúgy van másik..." Ez egyébként bár gyakori, de nem egy normális érzés, van benned valami kisebbségi komplexus, vagy önértékelési probléma. Ahogy mások is írták, a szeretet nem véges (általában), a szüleid egyformán tudnak több unokát is szeretni.
Bár az tény, hogy sok szülő vagy nagyszülő tesz különbséget emberek között. Én is olyan családban nőttem fel, ahol látványosan én voltam a legutolsó, akivel törődtek, akit szerettek.
De ha a te szüleid egyformán kezelik mindegyik unokájukat, akkor semmi okod arra, hogy zavarjon. Inkább örülj neki, hogy ilyen nagyszerű szüleid vannak.
Kérdező, ez baj. Ne légy irigy arra a szegény kis lélekre. Szerencsére a szüleid rendesek, és elfogadják. Neked amúgy nagy közöd ehez nincs. Szeretik a tiédet is gondolom, örülj annak inkább.
Másik meg, és is mamának szólítom tatám élettársát. Jó kapcsolat is alakult ki vele emiatt, ő is pont úgy elfogad, mintha unokája lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!