Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan mondjam le az esküvőt...

Hogyan mondjam le az esküvőt amire nagyon nincs kedvem menni?

Figyelt kérdés

Unokatestvéremnek lesz esküvője. Én vagyok az ő családja szemében a "család fekete báránya", sokszor mondtak rosszat rólam, meg rosszindulatú emberek. Nagyon jó szociális hálójuk van, de mikor sz*rba voltam (kb nem volt mit enni már) senki sem segített csak ez a szöveg, hogy több energiát kell a munkakeresésbe fektetni, mikor kb 1 telefonnal tudtak volna segíteni.

Szóval én nem érzem a késztetést hogy elmenjek, meg nem is tartom velük a kapcsolatot. Sose beszélünk, ha ott vagyok sem beszélnek velem.

Na most azért több tízezer forintot fizetni, hogy ott legyek, ne foglalkozzanak velem/ ha foglalkoznak akkor meg felidegesítenek. Azért még fizessek is?

A másik meg ez a kib*szott itatás, hogy "nem iszol, mi van b*zi vagy?" ez a tipikus magyar egy bites gondolkodás. Nem az hogy nekem másnap is van nap, és akár ezt azt el akarok intézni, nem fejfájással küzdeni. Ittam már eleget a 20-as éveimben ki a f*szomnak bizonyítsak ezzel?

Szóval a lényeg, hogy k*rvára nem akarok menni. Ha megyek bennem ez ilyen elfojtott stressz lesz, hogy "már megint mentem egy olyan helyre ahova nem akartam". És nem az, hogy fizetni kell, hanem azért fizessek hogy menjek ODA. Inkább fizetném a dupláját azért hogy ne menjek.

Az a kellemetlen, hogy ha nem megyek akkor a testvéremet meg az anyukámat fogják faggatni. Mintha nem lenne elég a 200 ember, minek oda egy 201.

Most volt a születésnapom, fel sem köszöntöttek. Betelt a pohár, elnézést ha hosszú lett. Nekem csak a szöveg kellene, ami nem bunkó, de egyenes hogy nincs kedvem menni és nem valami kamu indok.

Olyat ne is kezdj írni, hogy unokatestvér, dehát illik elmenni stb.

Én magamnak akarok megfelelni, nem a társadalmi normáknak vagy nekik és ha mennék oda az azt jelenti a saját szememben, hogy mint ember elbuktam.

szept. 4. 13:39
1 2 3 4
 21/31 acelsziv ***** válasza:
72%

Én dobnék egy mailt.

Helló xy. Nem leszek itt az esküvődön. Jöhetnék valami sz@r kifogással de szimplán nincs kedvem ott lenni. Csá.

szept. 4. 19:24
 22/31 anonim ***** válasza:
83%
Nem nem tud. Nem akar. És úgy szeretne élni, hogy ne a "nem tudok" mögé bújjon. Én is így szeretnék élni.
szept. 4. 23:20
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
“Én magamnak akarok megfelelni, nem a társadalmi normáknak vagy nekik és ha mennék oda az azt jelenti a saját szememben, hogy mint ember elbuktam.” Akkor mi a kérdés?🙂
szept. 5. 00:10
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezen nincs mit gondolkodni, ha nem jó a kapcsolat, neked miért nem egyértelmű, hogy ne pazarolj rájuk energiát?
szept. 5. 06:53
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Hogy érted azt, hogy hogyan?

Szaiasztok, köszi a meghívást, de nem veszek részt rajta - ennyi.

szept. 5. 09:23
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Hallod nekünk valaki azzal az indokkal fújta le az esküvőt hogy "hideg lesz". Neked meg itt van sok jó okod, és töröd magad hogy ne menj el. :D Csak lazán!
szept. 5. 13:52
 27/31 anonim ***** válasza:
0%

Én csak azt nem értem hogy a kedves rokonok miért mindig az utolsó pillanatban találják ki hogy nem jönnek.

Már eleve mikor megkapod a meghivot akkor mondod hogy jaj, bocsi de akkor nekem már befizetett utam van. De neeem, meg kell várni az utolsó pillanatot amikor kifizetik a te köszönő ajándékodat, ültető kártyádat, ott diszeleg a neved az ültető táblán, ki van fizetve rád is a torta és a slussz poén ha a kaját se lehet már visszamondani.

Nagyon jól tudtad hogy nem akarsz menni.

szept. 6. 09:25
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
27, mert nehéz konfrontálódni, nehéz nemet mondani, nehéz hazudni.
szept. 6. 11:22
 29/31 anonim ***** válasza:
0%
#28 oké, de úgyis tudjuk hogy végül úgyse megy el, mert az ilyen emberek az utolsó pillanatban mégis erőt vesznek magukon és lemondjak valahogy. Ehhez miért kell megvarni még a lehető legjobban kibsz velük?
szept. 6. 17:10
 30/31 anonim ***** válasza:

Kinek szólt a meghívás?

Ezek után, ahogy bánnak veled, észre sem fogják venni ha nem vagy ott.

szept. 7. 20:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!