Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan mondjam le az esküvőt...

Hogyan mondjam le az esküvőt amire nagyon nincs kedvem menni?

Figyelt kérdés

Unokatestvéremnek lesz esküvője. Én vagyok az ő családja szemében a "család fekete báránya", sokszor mondtak rosszat rólam, meg rosszindulatú emberek. Nagyon jó szociális hálójuk van, de mikor sz*rba voltam (kb nem volt mit enni már) senki sem segített csak ez a szöveg, hogy több energiát kell a munkakeresésbe fektetni, mikor kb 1 telefonnal tudtak volna segíteni.

Szóval én nem érzem a késztetést hogy elmenjek, meg nem is tartom velük a kapcsolatot. Sose beszélünk, ha ott vagyok sem beszélnek velem.

Na most azért több tízezer forintot fizetni, hogy ott legyek, ne foglalkozzanak velem/ ha foglalkoznak akkor meg felidegesítenek. Azért még fizessek is?

A másik meg ez a kib*szott itatás, hogy "nem iszol, mi van b*zi vagy?" ez a tipikus magyar egy bites gondolkodás. Nem az hogy nekem másnap is van nap, és akár ezt azt el akarok intézni, nem fejfájással küzdeni. Ittam már eleget a 20-as éveimben ki a f*szomnak bizonyítsak ezzel?

Szóval a lényeg, hogy k*rvára nem akarok menni. Ha megyek bennem ez ilyen elfojtott stressz lesz, hogy "már megint mentem egy olyan helyre ahova nem akartam". És nem az, hogy fizetni kell, hanem azért fizessek hogy menjek ODA. Inkább fizetném a dupláját azért hogy ne menjek.

Az a kellemetlen, hogy ha nem megyek akkor a testvéremet meg az anyukámat fogják faggatni. Mintha nem lenne elég a 200 ember, minek oda egy 201.

Most volt a születésnapom, fel sem köszöntöttek. Betelt a pohár, elnézést ha hosszú lett. Nekem csak a szöveg kellene, ami nem bunkó, de egyenes hogy nincs kedvem menni és nem valami kamu indok.

Olyat ne is kezdj írni, hogy unokatestvér, dehát illik elmenni stb.

Én magamnak akarok megfelelni, nem a társadalmi normáknak vagy nekik és ha mennék oda az azt jelenti a saját szememben, hogy mint ember elbuktam.

szept. 4. 13:39
1 2 3 4
 1/31 A kérdező kommentje:
Még azt sem írtam, hogy az utolsó előtti csepp a pohárban meg az volt, hogy a testvéremet elhívták a legénybúcsúba engem nem.
szept. 4. 13:40
 2/31 anonim ***** válasza:
95%
Sose értem ezeket a kérdéseket, hogy hogyan? Mi az hogy hogyan, most komolyan azon gondolkodsz, hogy ne bánts meg őket. Ha ők a leírásod alapján kezeltek, eddig akkor te miért szántál egyáltalán erre a kérdés megírására időt? Hogy még nekik legyen kevésbé bántó? Egyszerűen mond meg, hogy ne számoljanak veled, mert nem fogsz elmenni és pont.
szept. 4. 13:47
 3/31 anonim ***** válasza:
68%

"Sziasztok! Köszi a meghívást, de sajnos nem tudok részt venni az esküvőn. Sok boldogságot!"

Ennyi.

Viszont a "lemondani" szó engem zavar a kiírásodban, olyan hatása van, mintha egyszer már elfogadtad volna a meghívást, most mégis visszamondanád. Ha utóbbiról van szó, akkor azért illik valami indokot mondani. Ha mellette ráadásul az eseményhez közeli időpontban mondod le, akkor némi nászajándékot (értsd: pénz) illik küldeni, hiszen a lagziba téged is beleszámoltak, neked is rendeltek kaját, stb.

Ha még nem adtál semmilyen visszajelzést, akkor a fentebb írt szöveg bőven elég.

Ha a családodat kérdezgetik, az nem a te dolgod, nem tudsz vele mit kezdeni. Ha a szüleiddel, tesóddal jóban vagy, velük megbeszélheted, hogy mit mondjanak, ha faggatnák őket, hogy miért nem vagy ott. Egyéblént kb senkinek semmi köze hozzá, simán lepattinthatják ők is annyival, hogy "nem tudott eljönni", kész.

szept. 4. 13:49
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is le kell mondanom egyet, nem is értem, miért hívtak meg, szakmai kapcsolat, ráadásul 500 km. Nekem szerencsére van indok, de akkor is lemondanám, ha nem lenne, annyival, hogy szia, köszi a meghívást, sajnos nem tudunk jönni.
szept. 4. 13:51
 5/31 anonim ***** válasza:
96%

Kb ahogy leírtad el is mondhatod és kész. Felnőtté válás része, hogy kinyilvánítsd a véleményed és hogy ne akarj megfelelni senkinek.

Vagy mi segítsünk ebbe is?

Mert a leírtak alapján van véleményed de nem mered elmondani? Vagy most mit vársz?

6/31 anonim ***** válasza:
90%

Na jó, az utolsó vitt mindent. Teljesen megértelek, ha nincs kapcsolat akkor nincs értelme se ha rokon akkor sem.

Mondd azt meg nekik, hogy sajnálod de neked ez már sok, és nem vagy kíváncsi a színészkedésre. Ha annyira szüksége lenne rád, és annyira jó rokon lennél akkor legénybúcsúba illett volna elhívjon, ha már a testvéred ment. Sok boldogságot kívánnék nekik a továbbiakban, és megmondanám, hogy a rokonságot rosszban is lehet tartani nem csak jóban, és annyit kapnak tőled is amennyit érdemelnek. Szerintem lagzira is azért hívott, hogy ne legyen az, hogy téged kihagynak.

7/31 anonim ***** válasza:
93%

"Én magamnak akarok megfelelni, nem a társadalmi normáknak vagy nekik"

Ha ez valóban így lenne, egy másodpercig sem érdekelne, mit szólnak hozzá, hogy nem leszel ott az esküvőn. Szeretnéd magadról azt hinni, hogy ilyen vagy, de maga a kérdés is a görcsös megfelelési kényszer miatt keletkezett.

szept. 4. 13:54
 8/31 anonim ***** válasza:
90%

En mar a meghivast se ertem. Olyan embert nem hivtam az eskuvomre, akire nem vagyok kivancsi basszus :D

De most nem kell ennek ekkora feneket keriteni, csak szoljal, hogy nem mesz, ennyi.

szept. 4. 13:55
 9/31 anonim ***** válasza:
99%
Szerintem hülyén mutatott volna a meghívón, hogy anya meg tesó rajta van, te meg kimaradsz, ezért kaphattál meghívást. Bőven elég egy "sajnálom, de nem tudok részt venni az esküvőn". Magyarázkodni sem kell és udvariaskodni sem.
szept. 4. 13:57
 10/31 anonim ***** válasza:
21%

Hja, hát akkor tartsd meg a jó szokásod és legyél most is "fekete bárány". Vagy csúnyán hányd le a menyasszont, gyújtsd fel a haját/ruháját/dekort, pisáld le a falat, mondj egy "szép" beszédet az ifjú pár egészségére, stb, vagy be se jeletsd, hogy nem mész, csak nem mész, aztán kérdik merre vagy, küldj egy lazulós wellneses képet, ahogy szürcsölöd a medencében a pezsgőt 😁

Písz!

szept. 4. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!