Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan mondjam le az esküvőt...

Hogyan mondjam le az esküvőt amire nagyon nincs kedvem menni?

Figyelt kérdés

Unokatestvéremnek lesz esküvője. Én vagyok az ő családja szemében a "család fekete báránya", sokszor mondtak rosszat rólam, meg rosszindulatú emberek. Nagyon jó szociális hálójuk van, de mikor sz*rba voltam (kb nem volt mit enni már) senki sem segített csak ez a szöveg, hogy több energiát kell a munkakeresésbe fektetni, mikor kb 1 telefonnal tudtak volna segíteni.

Szóval én nem érzem a késztetést hogy elmenjek, meg nem is tartom velük a kapcsolatot. Sose beszélünk, ha ott vagyok sem beszélnek velem.

Na most azért több tízezer forintot fizetni, hogy ott legyek, ne foglalkozzanak velem/ ha foglalkoznak akkor meg felidegesítenek. Azért még fizessek is?

A másik meg ez a kib*szott itatás, hogy "nem iszol, mi van b*zi vagy?" ez a tipikus magyar egy bites gondolkodás. Nem az hogy nekem másnap is van nap, és akár ezt azt el akarok intézni, nem fejfájással küzdeni. Ittam már eleget a 20-as éveimben ki a f*szomnak bizonyítsak ezzel?

Szóval a lényeg, hogy k*rvára nem akarok menni. Ha megyek bennem ez ilyen elfojtott stressz lesz, hogy "már megint mentem egy olyan helyre ahova nem akartam". És nem az, hogy fizetni kell, hanem azért fizessek hogy menjek ODA. Inkább fizetném a dupláját azért hogy ne menjek.

Az a kellemetlen, hogy ha nem megyek akkor a testvéremet meg az anyukámat fogják faggatni. Mintha nem lenne elég a 200 ember, minek oda egy 201.

Most volt a születésnapom, fel sem köszöntöttek. Betelt a pohár, elnézést ha hosszú lett. Nekem csak a szöveg kellene, ami nem bunkó, de egyenes hogy nincs kedvem menni és nem valami kamu indok.

Olyat ne is kezdj írni, hogy unokatestvér, dehát illik elmenni stb.

Én magamnak akarok megfelelni, nem a társadalmi normáknak vagy nekik és ha mennék oda az azt jelenti a saját szememben, hogy mint ember elbuktam.

szept. 4. 13:39
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm a meghívást, nem tudok elmenni. Sok boldogságot.
szept. 4. 14:31
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm, de sajnos nem tudok részt venni.

Sok boldogságot kívánok!

NEM kell magyarázkodnod! Se nekik, se a családodnak helyetted. Mert nem mentél el, hogy nekik legyen boxzsák. Hogyne.

Mielőbb értesítsd őket, kell tudniuk a létszámot.

szept. 4. 14:32
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a 11. irta.

Amugy a “nem” “nemet” jelent, magyarazkodni nem vagy koteles. Azzal, hogy masok mit gondolnak, nincs dolgod. Foleg egy ilyen rokonsag eseten. Hat, visszanyal a fagyi… 🤫😉🤷‍♀️

szept. 4. 14:48
 14/31 anonim ***** válasza:
32%
“Sziasztok! Sajnálom de úgy érzem, hogy nincs ott a helyem az esküvőtökön. Nem érezlek benneteket magamhoz annyira közel, hogy egy ilyen intim pillanatban mellettetek akarjak lenni. A születésnapomon fel sem köszöntöttetek. Nem szeretnék részt venni az eseményen, de sok boldogságot kívánok Nektek!”
szept. 4. 14:48
 15/31 anonim ***** válasza:
76%
Én a helyedben nem mennék el és ha megkèrdik, hogy miért nem menttem el akkor elmondanám az igazat. 🙂
szept. 4. 14:57
 16/31 anonim ***** válasza:
95%

Siman uzennem:

Koszonom szepen a meghivast, de nem tudok reszt venni az eskuvon.

Nem ertelek, hogy mi olyan nehez ebben? Mindenek utan, meg lelkiismeret furdalasod van?

Nekem meg jol is esne, visszautasitani egy ilyen nemkivant meghivast.

szept. 4. 15:13
 17/31 babyboom567 ***** válasza:
55%

Felhívod és közlöd!Hidd el ők sem akarják hogy menj,ez csak ilyen idióta családi szokás,hogy mindenkit meg kell hívni.

-Halloó ,szia péter

-szia ádám

-Nézd,én nem fogok menni az esküvőre,mindenki éli az életét,a kapcsolatot sem tartjuk,szóval nem megyek.Kérlek tedd meg,hogy anyámékat nem vegzáljátok ezzel.Nyugodtan hívjatok az én helyemre mást.

-rendben,kösz hogy szóltál

Ennyi.Pont.

szept. 4. 15:19
 18/31 anonim ***** válasza:
70%
Sajnos más programod van, nem tudsz menni. Ha meg ki akarsz b.ni velük, akkor az utolsó pillanatban mondod le, hogy mégsem tudsz menni.
szept. 4. 16:45
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is elég annyi, hogy "Köszönöm a meghívást, az esküvőre nem tudok elmenni." Nem kell magyarázkodni. Ha nagyon aggaszt az, hogy anyukádat fogják faggatni, akkor viszont adj olyan magyarázatot, hogy ne legyen helye a faggatásnak. Pl "Köszönöm a meghívást, de az esküvőre nem szándékozom elmenni, mert úgy érzem, nem olyan jó a kapcsolatunk, hogy részt kívánjak venni rajta. Sok boldogságot!"
szept. 4. 17:26
 20/31 Senior Séf ***** válasza:
16%
Ha nem a te esküvőd, nem te vagy a násznagy, akkor még lemondani sem kell. Nem mész el és kész.
szept. 4. 18:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!