Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Gyerekkorotokban ti jóban...

Gyerekkorotokban ti jóban voltatok a rokonsággal ? Szeretetek menni rokonlátogatóba vagy szerettétek ha hozzátok jönnek vendégségbe ?

Figyelt kérdés
Titeket szerettek gyerekként a nagycsalád ? Szülők testvérei unokatestvérek ?

aug. 6. 19:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Igen. De aztán valahogy szép lassan megszűntek, kikoptak ezek a dolgok, ma már csak emlék.
aug. 6. 20:27
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Utáltam. Anyám szülei, testvére, annak a gyerekei tipikus büszke falusiak voltak. Lenézték apámat, és engem is. Egy kedves szavuk nem volt hozzám, úgy kezeltek mint valami fogyatékost.

Mindig rengeteg cuccot vittünk nekik ajándékba, de ha ők jöttek látogatóba, üres kézzel jöttek. Sosem köszöntgettek minket, nekünk viszont kötelező volt őket..

Ha nálunk voltak, mindig tönkretették valami cuccomat, vagy ellopták, a perselyemből tűntek el pénzek..

Anyám keresztanyjáék, annak rokonai; Mindig a régi sztorijaikat kellett hallgatni. Süket volt mind, üvöltözve beszéltek. Én csak az órát néztem a falon, hogy mikor megyünk már végre.

Ha hozzánk jöttek, akkor elvonultam. Még 6 évesen se akartam hallani az üvöltözésüket.

aug. 6. 20:56
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Elég nagy a család, mert a nagypapámnak is rengeteg testvére volt.

Kb. 5 évente szoktak lenni össznépi találkozók, de ott csak a tömény f@szmeregetés megy, hogy kinek mit tanul a gyereke, meg kinek a kije lett belőle.

A nagynénikkel, nagybácsikkal való ünneplésnek addig volt hagyománya, amíg éltek a nagyszüleim. Gyerekként még élveztem, hogy ugrálhatok az ágyukon, de aztán szépen lassan tudatosult bennem, hogy nem mi vagyunk a favoritok. Hiába próbáltunk kedvesek lenni, mindig találtak valami fogást, amiért csesztethettek, megismerni viszont soha nem akartak igazán.

aug. 6. 21:55
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Általában szívesen mentem, bár nem gyakran jártunk, mert elég messze laknak. Olyankor végiglátogattunk mindenkit, kb. 1 óra jutott egy családra, csak nagyszüleimnél maradtunk többet. Mamáékhoz nyaralni is jártam kb. 14 éves koromig, olyankor az unokatesóim is sokat ott voltak, jól eltöltöttük együtt az időt. Érdekes, hogy a rokonság viszont szinte sose jött hozzánk, 90%-ban mi mentünk oda.
aug. 6. 22:36
 5/11 anonim ***** válasza:
76%
Értékelem a kedves rokonaimat, mert elég kevés van belőlük. Bár jóval ritkábban látom őket, mint a környékbeli sznobokat, mindig szívesen mentem hozzájuk, és örülök, ha el tudnak jönni.
aug. 6. 23:21
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban értékeltem - aztán felnőttem, és rájöttem, valójában mekkora szarkavaró az egész bagázs, ott vágnak keresztbe egymsnak, ahol tudnak.

Jóideje max. az időjárásról beszélek velük mert azt hiába mondják vissza xy-nak, meg hiába akarnának csámcsogni rajta.

aug. 7. 10:25
 7/11 Metionin ***** válasza:
100%
Nem. Nagy részük akiket ismertem, semleges volt, nem érdekeltem őket és ők sem engem. Kisebb részük kifejezetten utált, mert okosabb voltam, mint az ő gyerekeik meg unokáik. Ezek az emberek szinte várták, hogy valami kudarc érjen, örömtáncot jártak volna ha történik velem valami "szégyen" pl. kirúgnak az egyetemről, megbukok, felcsinálnak stb. Pedig sosem ártottam nekik, csak léteztem. Amúgy nem volt nagy összejárás, amíg mindenkinek megvolt a földje, addig kellett egymáshoz járni segíteni almát/meggyet/uborkát stb. szedni plusz át kellett menni hozzájuk karácsonykor, a férfiak jöttek húsvétkor ingyen piálni és annyi. Volt pár konfliktus főképp anyámmal, és a földeket is szép sorban eladták, így a találkozások is megfogyatkoztak, mire gimis lettem, már semmi összeröffenés nem volt szerencsére.
aug. 7. 10:57
 8/11 anonim válasza:
100%
Nálunk évente/2 évente szokott lenni egy közös nyaralás a nagy családdal. Én ezeket valahogy sose tudtam annyira élvezni mint mikor a szűk kis családi körrel mentünk. Bár ebben nagy szerepet játszott az is, hogy a rengeteg unokatestvér között én vagyok a legidősebb. Így mikor a felnőttek kicsit ittak azonnal rám nyomták a felelőséget 5-6 kisgyerekre. Illetve szinte minden alkalommal úgy jöttünk haza, hogy valaki rettenetesen megharagudott a másikra.
aug. 7. 11:32
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen szerettem. Nem volt nagy a család, de még fiatalok voltak, ment a nyüzsi, 2 uncsitesóm, stb.

Sokkal jobb volt akkor a családi hangulat. Mostmár inkább fárasztó. Megöregedtek, állandóan megy a nyafogás, a vitatkozás, a felük meg is halt. Kihal a családom, meg férjemé is, mert gyerekünk az nem lesz, de az ő családja is ilyen.

aug. 7. 12:19
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon szerettem. Kiskoromban 20-30 fő volt kb, nagypapám testvérei és családjuk, nagynénje, unokatestvérek, és ugyan ez nagymamám részéről. Minden névnap, ünnep úgy volt, hogy egyik nap a nagymamám rokonai, másik nap nagypapámé. Nagymamám rokonait annyira nem csíptem, bár volt kivétel, ők túl nagyra voltak magukkal, pedig nem voltak egy nagy koponyák. Nagypapám rokonai viszont pont az ellenkezője. Elég sok okos ember volt, mérnökök, jogász, menő vállalkozó. Mégis, velük sokkal jobb volt. A 65 éves mérnök simán kijött velünk labdázni, vagy a kerti tóba néztük a halakat, kártyapartyk voltak, a nagynéni meg az az igazi kellemes, kedves idős néni volt, akit a saját fia magázott, de mi gyerekek már mindannyian tegeztük. Ő is sokat játszott velünk. Érdekes, hogy pénzt szinte sosem kaptunk, de mégis sokkal jobb volt velük. 13 éves voltam, mikor a nagynéni és a fia beteg lett, aztán még abban az évben nagypapám 2 testvére is, és elmaradtak. Utána már összesen ha volt 30 fő, a két részről, aztán már csak nagymamám él és egy testvére, ők meg pont nem szólnak, mert összevesztek párszázezer Ft-on. Konkrétan még nem ia azon, hanem azon, hogy a dédi házának az 1/2 részének a 1/5 részét ki kapja meg természetben, és ki pénzben. Mindenkinek a pénz kellett, még az sem volt opció, hogy a házat is meg a pénzt is 50-50 százalékban osszák meg. Hozzáteszem, egyikőjük sem szorult rá a pénzre. A papa rokonai közül elég sok volt egyedülálló, vagy gyerektelen pár, a haláluk után ott is megindult a hiénajárás, szóval ma már a másod, harmadunokatestvérekkel nem is ismerjük egymást. Pedig egy 25 ezer fős város.
aug. 7. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!