Ilyen esetben nagyon gonosz vagyok, hogy már nem segítenék nekik szívesen? Próbáljak velük beszélni?
Nem élünk túlsagosan jól, de az unokatesómék nálunk sokkal rosszabbul élnek, csak annak nem tartoznak, aki nem adott nekik.
Mivel az ő gyerekeik kisebbek, mint a mieink, így én a kinőtt ruhákat, megunt játékokat mind továbbadtam nekik az utóbbi években. Pénzzel nem igazán szerettünk volna segiteni, mert attól féltem, hogy azt nem a gyerekekre költenék.
Annak ellenére, hogy egy csomó holmit nekik adtam, a gyerekek folyamatosan ócska, szakadt, foltos ruhákban járnak, piszkosak stb sajnos már a gyamhivatal beszállt a buliba. Próbáltam nem nagyon belefolyni a dologba, mert ténylegesen segiteni nem tudunk, a katasztrófatúrizmust meg gusztustalannak érzem. Erre a múlt héten megállított a volt vedőnőnk és kicsit indulatos stílusban, csaknem számon kért, hogy azt ne mondjam már, hogy nem férne bele néhány pólót vagy nadrágot átadni unokatesóméknak, 3 gyerekről biztos került le olyan, amit nem tudok eladni es milyen unszimpatikus, hogy inkább kidobom, mint nekik adnám, pedig biztos tudom, hogy milyen rossz helyzetben vannak. Azt mondta, nem ilyennek ismert meg és bár nem kérhet semmit, de próbaljak meg egy kicsit elgondolkozni a dolgon. Szóhoz sem jutottam. Mondtam neki, hogy mennyi mindent adtam már nekik, de ott és úgy, utólag úgy érzem, csak mentegetőzésnek tűnt az egész.
Az egyik barátnőm javaslatára kutakodtam kicsit a neten és legnagyobb meglepetésemre kiderült, hogy az unokatesóm párja szépen eladogatja a tőlünk kapott cuccokat. Ez piszok rosszul érintett. Persze, nekik adtam, nem azzal van bajom, hogy eladják, inkább azzal, hogy a védőnős beszélgetés alapján miket mondanak ők rólunk másoknak.
Most is van nálam egy kupac kinőtt ruha, amit neki akartam adni, de most valahogy nem érzem úgy, hogy nekik szeretném. Van más, aki fixen örülne neki, igaz nem rokon, csak játszótéri ismerős.
Nem tudom, hogy mit tegyek. Próbáljak velük beszélni vagy hagyjam a csodába, de akkor meg egy idő után úgyis feltűnik, hogy elmaradoznak a ruhák.
"védőnős beszélgetés alapján miket mondanak ők rólunk másoknak"
Köhmmm... Nos igen. Ismerős sajnos :/
Ezek után segítsen nekik a hóhér.
Én levenném róluk a kezemet, és a védőnőnek is elküldeném a linket, hogy itt vannak a tőled kapott ruhák...szégyellje magát ő is, hogy ennyire átlépte a hatáskörét!
Ha hozzád mennek kéregetni, akkor szépen el kell mondani, hogy úgy láttad x honlapon, hogy nincs szükségük a tőled kapott cuccokra, és mivel a védőnő urván nekedesett miattuk, neked ilyen alaptalan vádaskodásokra nincs idegrendszered, arra főleg nem, hogy idegenek kérjenek számon miattuk, legyenek kedvesek ne keressenek többet.
Add oda a jatszoteri ismerosnek!
Neked alapjaban veve SEM kotelesseged eltartani a halatlan rokonsagot, foleg ezek utan nem!
En azert szamon kernem toluk, hogy mi volt ez? Ragalmaznak, rossz hiredet keltik, hitelrontas. Buncselekmeny mind!
Esélye nem lett volna számon kérni a védőnőnek, úgy kiosztottam volna.
Mindenki úgy és annyit vállaljon gyereket amennyit el tud tartani..
Egyáltalán nem vagy köteles bármiben is segíteni őket, és őszintén ezek után pláne nem tenném.
A védőnőnek se joga, se hatásköre nincs ahhoz, hogy számonkérjen valakit az adott család rokonai közül. Ezt a legtöbb esetben még a gyámügy se teszi meg, mert mégis miért vonnák a roknokat felelősségre azért, mert anyuka/apuka elhanyagolja a saját gyerekeit? Én felhívnám a védőnőt a helyedben, és amellett, hogy ezt így elmondanám neki, elküldeném neki a linket, hogy a drága szülők a tőled kapott cuccokat nem adják a gyerekeknek, hanem szépen eladogatják a neten.
Ami a rokoni családot illeti: nem adnék nekik semmit sem. Felesleges. Hiszen te is látod, hogy a gyerek semmit sem lát belőle, mert a ruhákat eladják, a pénzt meg másra költik. Így ha nekik adnád a cuccokat, akkor sem segítenél semmit sem a gyerekeken. Én vagy eladnám a használt ruhákat, vagy odaadnám a Vöröskeresztnek. Ha a rokoni család nekiáll pampogni, akkor megmondanám nekik, hogy a tőled kapott dolgokat is eladták, emellett még hazudnak is rólatok másokat, nekem erre abszolút nincs szükségem. Ők a szülők, oldják meg a problémájukat, a gyerekeik nem a te felelősséged. Aztán minden kapcsolatot megszakítanék velük.
Ne érezd magad rosszul. Te próbáltál segíteni, ők durván visszaéltek vele. Innentől én is levenném róluk a kezem végleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!