Gonosz vagyok ha vissza akarom kérni az unokahúgomtól a kölcsönt?
Van egy unokahúgom akivel évekig nem volt kapcsolatom,alig beszéltünk. Nem volt könnyű gyerekkora,a bátyám elhagyta őket, az anyjával is problémák voltak. Én kilenc évvel vagyok idősebb nála, nem sokat tudtam érte tenni míg gyerek volt. Talán a lelkiismeret is vezérelte amikor hosszú idő után felkeresett, hogy adjak neki kölcsön mert a két gyerekével bajba került. Nagyon kétségbe volt esve, én úgy éreztem segítenem kell őt. A gyerekek apja nem törődött velük igazán. Eltelt egy év, persze nem adta meg a pénzt de úgy éreztem biztos nincs miből. Majd ismét jelentkezett, hogy segítsek újra, akkor csak pár ezer forintot kért. Én segítettem,kértem találkozzunk személyesen.Amikor megjelent nálam megdöbbentem, mert hatalmas volt a hasa. Kérdőre vontam miért nem szólt,hogy terhes,és nemtetszésemet fejeztem ki az újabb gyerek miatt ilyen helyzetben. Nyilván ez nem tetszett neki,összekaptunk, de adtam neki ennivalót,hogy egyenek,mert se az új pasi nem dolgozott akkor se, ő.
Ezután folyton a nyakamra járt pénzért,én leráztam, de néha nem bírtam ki ,hogy ne segítsek, főleg a gyerekek miatt,a férjem hiába ellenezte. Most mi kerültünk olyan helyzetbe, hogy kéne vissza a pénz,mert a férjem keresete betegség miatt kiesett,és én dolgozok egyedül. Kértem tőle a pénzt, de azzal indokolta,hogy nem tudja visszaadni, hogy ruháztatni kell a gyerekeket, ajándék kell karácsonyra stb. Amikor javasoltam,hogy használtan vásároljon ruhákat elküldött a picsába,hogy az ő gyerekei nem járnak csöves holmiba, és olyan nincs,hogy spóroljon az ajándékokon. Engem kezdett el blamálni, hogy ki kéne jönnünk mert egy gyerek van és mivel az én gyerekem öt éves vállalhatnék másodállást. Nagyon felhúzott ezzel, azóta nem beszélünk, de mégis lelkifurdalásom van, hogy a gyerekeitől vettem volna el úgymond a pénzt... Ti mit tettetek volna (és tudom,hogy hiba kölcsön adni bárkinek is, a tanulópénzt megfizettem ezzel..)
Hogyan akarod? Megvereted?
Itt te vagy a nettó hlye, ő csak kihasználta, hogy van olyan balek, aki ad neki.
Tanulópénz.
Egyszer kisegíteni valakit (családon belül) természetes dolog, ha telik rá. Talán még másodszor is.
De ez már egyértelműen az a helyzet, hogy baleknak, fejőstehénnek néz téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!