Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Gonosz vagyok ha vissza...

Gonosz vagyok ha vissza akarom kérni az unokahúgomtól a kölcsönt?

Figyelt kérdés

Van egy unokahúgom akivel évekig nem volt kapcsolatom,alig beszéltünk. Nem volt könnyű gyerekkora,a bátyám elhagyta őket, az anyjával is problémák voltak. Én kilenc évvel vagyok idősebb nála, nem sokat tudtam érte tenni míg gyerek volt. Talán a lelkiismeret is vezérelte amikor hosszú idő után felkeresett, hogy adjak neki kölcsön mert a két gyerekével bajba került. Nagyon kétségbe volt esve, én úgy éreztem segítenem kell őt. A gyerekek apja nem törődött velük igazán. Eltelt egy év, persze nem adta meg a pénzt de úgy éreztem biztos nincs miből. Majd ismét jelentkezett, hogy segítsek újra, akkor csak pár ezer forintot kért. Én segítettem,kértem találkozzunk személyesen.Amikor megjelent nálam megdöbbentem, mert hatalmas volt a hasa. Kérdőre vontam miért nem szólt,hogy terhes,és nemtetszésemet fejeztem ki az újabb gyerek miatt ilyen helyzetben. Nyilván ez nem tetszett neki,összekaptunk, de adtam neki ennivalót,hogy egyenek,mert se az új pasi nem dolgozott akkor se, ő.

Ezután folyton a nyakamra járt pénzért,én leráztam, de néha nem bírtam ki ,hogy ne segítsek, főleg a gyerekek miatt,a férjem hiába ellenezte. Most mi kerültünk olyan helyzetbe, hogy kéne vissza a pénz,mert a férjem keresete betegség miatt kiesett,és én dolgozok egyedül. Kértem tőle a pénzt, de azzal indokolta,hogy nem tudja visszaadni, hogy ruháztatni kell a gyerekeket, ajándék kell karácsonyra stb. Amikor javasoltam,hogy használtan vásároljon ruhákat elküldött a picsába,hogy az ő gyerekei nem járnak csöves holmiba, és olyan nincs,hogy spóroljon az ajándékokon. Engem kezdett el blamálni, hogy ki kéne jönnünk mert egy gyerek van és mivel az én gyerekem öt éves vállalhatnék másodállást. Nagyon felhúzott ezzel, azóta nem beszélünk, de mégis lelkifurdalásom van, hogy a gyerekeitől vettem volna el úgymond a pénzt... Ti mit tettetek volna (és tudom,hogy hiba kölcsön adni bárkinek is, a tanulópénzt megfizettem ezzel..)

2022. dec. 8. 22:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

rokonnal en is megjartam. Meg en voltam a kocsog, amikor visszakertem (soha nem adta meg)

ird le a veszteseged es szakits meg vele minden kapcsolatot

2022. dec. 9. 17:10
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom az unokahugod is a semmire szult ennyi gyereket. Szerintem ti nem vagytok egy szinten, ahogy irta itt az egyik valaszolo.

Szamits arra, hogy sosem fogod mar latni azt a penzt.

2022. dec. 9. 19:59
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Zárd el a pénzcsapot. Sajnálatból se adj neki pénzt, mert nem lesz vége a "kölcsön" kérésnek. Soha az életben nem fogja neked visszaadni, és most látod, hogy semmibe néz téged a reakciója alapján. Ha sorra szüli a gyerekeket, de pénzt rokonoktól kell kunyizni és fontosabb a jó ruci mint a rendes kaja, az az ő hülyesége. Ha legközelebb pénzt kér, mondd meg neki, hogy legyen drága oldja meg a gyerekek apjával, neked a saját gyermekedre kell gondolnod és a férjedre. Ha a gyerekeire hivatkozna, emlékeztesd, hogy ő és a pasija csinálták őket, az ő felelősségük, hogy eltartsák őket.
2022. dec. 9. 21:43
 14/19 anonim válasza:
0%

A kommentekből látszik,mennyi érzéketlen bunkó van ebben az országban.csajt

Ahogy a kérdező leírta, a csajt az apja elhagyta még kicsinek. Szerintem gyerektartást sem fizetett neki. Ha évekig nem beszéltek valószínűleg a nagyszülők is leszarták az unokájukat. Ilyen körülmények között persze, hogy a lány talán kicsit impulzív természet lett, felelőtlenül vágott bele a kapcsolatokba, szült gyereket stb.. Aláírom ez nem dicséretes dolog, a flegmaság sem. De ő legalább meg akar mindent adni a gyerekeinek,nem szégyell segítséget kérni ha úgy alakul. Talán idő kell, hogy az új párjával összeszedjék magukat és majd megadja a pénzt. Karácsony előtt vissza kérni a pénzt elég érzéketlen dolog volt tőled kérdező. Szerintem tekintsd inkább úgy azt a pénz mint elmulasztott rokontartás/sérelemdíjat, amiért évekig felé se néztetek az unokahúgodnak, és hagytátok, hogy ilyen útra terelődjön az élete.. Mert a családodnak vastagon szerepe van benne!!

2022. dec. 9. 21:46
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
14, csak mert az unokahúgnak rossz gyerekkora volt, az nem a nénikéje problémája, pláne nem az ő felelőssége, hogy esetleg utólag kárpótolja. Ő jóindulatúan adott neki pénzt többször is, a csaj meg már három gyereket szült legalább két pasinak, akik közül az egyik a leírtak alapján tojt a gyerekeire, a mostani meg nem dolgozik. Egy bizonyos kor után nem foghatjuk másra a saját hibáinkat. Itt az unokahugi az, aki pofátlan. Szüli a gyerekeket semmirekellő pasiknak, ő sem dolgozik, de amint a kérdező emlékezteti, hogy vissza kellene fizetni a kölcsönt, akkor van pofája azt mondani, hogy keressen másodállást és még ő akarja megmondani, mennyi pénzük van, mert nekik "csak" egy gyerekre kell költeni.
2022. dec. 9. 22:00
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Jaj 14-es mindjárt elbőgöm magam. Az életéért mindenki maga felel. Nekem is marha rossz gyerek korom volt, mégse quratom magam fel minden féle felelőtlen trogerekkel, meg húzom le a rokonokat. Amúgy, ha meg akar adni a gyerekeinek mindent akkor nem szül hanem elmegy dolgozni.
2022. dec. 10. 03:38
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tekintsd inkább úgy azt a pénz mint elmulasztott rokontartás/sérelemdíjat, amiért évekig felé se néztetek az unokahúgodnak, és hagytátok, hogy ilyen útra terelődjön az élete.. Mert a családodnak vastagon szerepe van benne!!

- hát persze! Jó, hogy nem már a fiatal felnőtt Kérdező volt felelős érte az anyja helyett, nem? Vagy ő verte teherbe 3x a semmire...meg majd még továbbra is felel egy 3 gyerekes anyukáért és családjáért a semmirekellő apukák helyett! Hát hogyne! Elmész Te a sunyiba, biztos te is ilyen élősködő, 'mindenki hibás csak én nem', és 'a nap is körülöttem forog' hozzállásban szenvedsz, de ez nem teszi a kérdezőt senki fejős tehenévé!

Kérdező: pénzcsap elzár, telefon letilt. Sose tanulja meg, hogy felelősséget kell vállalnia a SAJÁT döntéseiért, amíg mindig lesz, aki a tévképzeletiben tartja, és finanszírozza...

2022. dec. 10. 06:55
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Vedd úgy, hogy te megtetted, amit saját erkölcsi megítélésed szerint meg tudtál tenni. Ennyi volt és itt befejezted. Unokahúgod majd talál egy újabb áldozatot, akit le lehet nyúlni.
2022. dec. 10. 14:40
 19/19 Jazmin_12 válasza:

Nem vagy azért gonosz. Ez alap dolog, hogy azt a pénzt amit másnak adsz

vissza kell adnia

2023. jan. 6. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!