Szerintetek ha egy ember segít egy rokonán azt köteles visszasegíteni?
Egyáltalán nem kötelesség, max illendőség, ha van rá lehetőség
Elvárni nagyon nagy illetlenség.
Ez olyan mint a zaklato szomszédaim hohy állandoan adni akarnak vmit hogy később szabadon lehuzzanak.
Vagy mamához mikor nem akarok menni mondtam is neki vagy dolgozom vagy bármi, de direkt főz hogy kikiabálhassa hogy én vagyok a hálátlan mert ö ebéddel vár en meg nem megyek és elazfasson mindenkinek.
Na ennyit a kedvességről meg segitségekrol hogy gyakran ez tenyleg az amivel csak visszaélni akarnak tehát számító szemetek, érdekbol teszik ezt hogy rádolvashassák..
Maga az igazi segitség az valoban akkor segitség ha önzetlen nem vársz érte semmit. Ez a segitség fogalma. Minden más csak uzlet és érdek, neked is jo meg nekem is
Arrol is mintha lett volna már itt vita ha penzt adsz megmondhatod e mire koltse a másik.
Ez már megint egyfajta bántalmazás uralkodás amugy csak mert visszaélsz a "segitségnyujtással"
Nem egészen. Nem azért segít az ember (legalábbis én) hogy visszakapjam. Hanem azért, mert pont olyanban volt segítségre szükségük, amihez én értek, amit én meg tudok csinálni.
"Cserébe" én hiába kérek olyat, amiben ők nem tudnak segíteni.
De nyilván ha te mindig mások mellett állsz, és melletted soha nincs senki, és úgy érzed kihasználnak, akkor neked sem kell mindent megtenned.
A segítség mindig önkéntes dolog.
Ennek ellenére illik valamennyire viszonozni a másiknak, de nem kötelezö.
Ha neked túl sok, amit segítesz, akkor ne segíts többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!