Jogom van látni/látogatni az unokahúgomat?
Köszönöm a válaszokat! Nagyszülői lathatasi jog van, azt tudom, de akkor én hiába vágyom egy unokahugira akkor ez csak vagyalom marad.
Jobb, ha nem reménykedek többé ebben. A testvéri kapcsolatot ő szakította meg, soha nem indokolta meg, közben meghalt a másik testvérünk, így végképp elfordult tőlem pedig soha semmi rosszat nem csináltam ellene, sajnos anyuék is ráhagyják, nem állnak ki értem, fél éve volt az esküvője tesómnak, arra se hívtak meg, pedig én nagyon családcentrikus szeretnék lenni de nem hagyják.
Az egyik hozzászólónak igaza van, ha akarna velem találkozni akkor tartaná velem a kapcsolatot, a többi csak mese habbal
Én pont ebben a szituációban vagyok, csak a másik oldal. Nincs jogos hozzá, én ezt ügyvéddel beszéltem meg. Nem vagy a gyerek apja, sem nagyszülője, így hivatalosan az anyja dönti el, láthatod-e/tarthatod-e vele a kapcsolatot, amíg kiskorú. Utána ha akar, a gyerek megkereshet téged, vagy te őt, de a gyereknek joga van erre is nemet mondani.
Ha pedig hívatlan mész hozzájuk és erosuakoskodsz, hívhatnak rád rendőrt.
Kérdező, jogilag ezt nem tudod kikényszeríteni és annak értelme se lenne.
Az egyetlen járható út az, ha nővéreddel rendezni tudod a viszonyotokat, és így látogatod rendszeresen őket.
Tudom, a viszony rendezéséhez két ember együttműködése kell. Nem tudom, miért romlott meg ennyire a viszonyotok, de ha a nővéred nem hajlandó békülni, akkor nem tudsz semmit sem csinálni. Legföljebb annyit, hogy amikor nővéredék a szüleiteket meglátogatják, akkor te is elmész a szüleidhez, és akkor tudsz a kisgyerekkel találkozni.
En is ugy tudom mellekagi rokonnak semmilyen lathatasi joga nincs. Sőt nagyszülőknek is havi 1 alkalom par ora szuloi felugyelettel! ugy tudom.
Valami oka csak van hogy elfordult toled, gondolkozz rajta.
Lassan egy eve rosszban vagyunk a sogornommel, par honapja nagy osszegben kuldott a szuletendo gyereknek babaruhakat, csorgot, torolkozot, mindenfele holmikat stb. Aranyos, de nem igy kell kibekulni, semmi nem valtozik.
En sem ertem, te miert erolkodsz. Nem azert kell feltamadnia a halott rokonsagnak, csak mert baba szuletik. Pont nem hianyzol a novered nyakara.
Nem kamu komment az ami az arcodba tolja az igazságot.
1. Nincs semmilyen láthatási jogod.
2. Olyan nincs hogy valaki ok nélkül utál. Lehet hogy nem tehetsz róla, de attól még van valami oka.
3. Talán előbb a testvéreddel kellene rendezned a viszonyodat mielőtt a gyerekére ácsingózol.
Milyen kamu komment? Az a kamu, hogy megkerdezik, mi jogon akarsz te kapcsolatot az unokaocsed-hugoddal, mikozben a sajat testvereddel nem vagy joban?
Hogy gondolod a kapcsolattartast egy egyhetes csecsemovel? Ahhoz elobb be kellene engednie testverednek a hazaba, ami amugy nem kotelessege.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!