Mekkora a családod?
A miénk mindig kicsi volt, amit nem tartottam bajnak, amíg én is az voltam ők meg fiatalabbak 20 évvel. Most kezdenek kiöregedni és hullani, mint a legyek. Egy részükkel nem is tartom a kapcsolatot, külföldön vannak, vagy nem olyan a viszonyunk. Az én és férjem családjára is az a jellemző, hogy nincsenek kisgyerekek. Egyke politika van, vagy egy se. Se sógorom, se bátyám nem nősül, 40+osak, ill. mamahoteleznek.
Így most belegondolva, ha meghalnak az öregek és betegek, akkor csak 4-en maradunk az én oldalamról. Abbólis hárman 50 felettiek. Férjemén 8-an. Ha nekünk se lesz gyerekünk, márpedig nagyon úgy tűnik, hogy nem, akkor a két család egyszerűen kihal.
Nálatok mi a helyzet rokon ügyileg?
Az en oldalamrol a szuleim, testverem es a nagymamam akikkel tartjuk a kapcsolatot mar evek ota. Vannak nagynenik-bacsik, unokatestverek, masodunokatestverek stb de veluk nem nagyon. Van akivel egyaltalan nem, masokkal nagyritkan ha talalkozunk, puszi szia hogy vagytok. Kb ennyi.
A ferjem oldalarol mas a helyzet, szuk csalad az o, en, a fia es a szuletendo gyerekunk. Apos rendes, nem pofazik az eletunkbe, anyossal mar mas a helyzet. Sogornommel lassan egy eve nem kommunikalunk, max 3havonta 1-2 szot, harag van koztunk. Sogorommal jo lenne a viszony, ha keresnek egymast a ferjemmel, de sajnos tavaly ota nem sokat beszelgetnek, pedig szerettek egymast.
Nálunk anyám oldaláról már csak a 2 unokatesóm van, egyik egy naplopó, tarháló, átb..szós, vele 20 éve semmi kapcsolat. A másik aranyos, vele össze szoktam jönni egy kávéra egy évben kétszer, de kb. ennyi. Apám oldaláról sok unokatestvérem van (10+), de olyan, mintha nem lennének, semmi kapcsolat.
Apám már meghalt. Van egy nagyon idős anyám. Van egy testvérem 3000 km-re, a kapcsolat olyan semmilyen. És akkor van a férjem, van az ő két felnőtt gyereke, velük (gyerekeivel) nem igazán jó a kapcsolat (nem rajtam múlott). És van egy saját lányom, az óceán túlsó felén él a férjével.
Szóval én anyám és a férjem halála után kb. dög egyedül leszek.
Viszont van két olyan barátnőm, akik felérnek a családdal.
A családunk átlagos méretű, se nem kicsi se nem nagy, de a családi ágak kihalása, eltűnése fokozottan jelen van nálunk is. Egyetlen egy unokatesóm van, ahol 2 gyerek van, a többiben vagy csak egy, vagy egy sincs.
Anyai ág:
-unokatesó 1, F (meghalt): 2 kiskorú gyerek maradt utána.
-unokatesó 2, F: 1 gyerek
-unokatesó 3, N: 0 gyerek (max. 1-et terveznek, ha összejön)
Apai ág:
-unokatesó 1, F, meleg: 0 gyerek (kihaló családi ág)
-unokatesó 2, N: 1 gyerek
-unokatesó 3, N: 1 gyerek
Nagybátyám: 0 gyerek, már nem is lesz, benne vannak a korban (kihaló ág).
Tesóm, N: 0 gyerek, már nem is lesz (kihaló ág).
Én, F, meleg: 0 gyerek (kihaló ág). Tesómmal ketten vagyunk testvérek, a mi családunk már egészen biztos, hogy kihaló ág.
Akikkel tartom a kapcsolatot: szüleim, nagyszülők (csak anyai ágon élnek már), nagynéném (anyum húga) és a két unokatesóm. Tesóm nincs. Ennyi, de bőven elég. :D vannak még persze tàvolabbi rokonok, harmadunokatesók stb, senkivel nem vagyok haragban de nem tartjuk aktívan a kapcsolatot.
Párom rokonai közül akikkel tartjuk a kapcsolatot: szülei, tesója, nagyszülei (apai nagyapa és anyai nagymama, ők élnek már csak), nagynénik-nagybácsik és unokatesók közül azok akik jó fejek. :D
Nekem van egy anyám
egy húgom és egy mamám
De anyámmal nem tartom
A kapcsolatot húgommal
is csak ritkán ha muszáj.
Apukám meghalt.
Van egy párom is.
Anyai részről van egy
nagybátyám és két unokatestvérem.
Apai részről két nagybátyám
van és egy unokatestvérem.
Annak kettő gyereke.
De ők csak rokonok sem anyai részről sem apai részről
nem tartom egyikkel
sem a kapcsolatot.
Nekem már csak
A párom van igazából
meg a mamám.
Nálunk sincs sok testvér-gyerek, így viszonylag kicsi a közeli vérrokonság:
- nagyszüleim közül egy nagymamám maradt (1)
- szülők közül anyukám maradt, édestestvéreik nincsenek (+1)
- egy testvérem van (+1)
- neki van két gyereke, nekem valószínűleg nem lesz már gyerekem (+2)
- mivel nem lesz gyerekem, unokám se lesz
Ez összesen tehát 5 fő.
Persze ha a tágabb rokonságot nézzük (hiszen velük is lehet szoros a kapcsolat), és hozzáveszem feleségem rokonságát is, akkor mindjárt sokkal többen vagyunk.
nekem es a ferjemnek nincs gyerekunk . a ferjem nem tart kapcsolatot a 2 testverevel 30 eve, nekem nincs testverem. a nagybatyam 84 eves anyam 91 de vele tobb mint 20 eve nincs viszonyom. az unokatestvereimet (nagybatyam gyerekei) 2 szer lattam eletemben 1 gyel van kapcsolatom FB on. anyos apos nem el, apamat nem ismerem.
tehat velunk is kihal a csalad. nem banom mert akik meg elnek azokkal sincs erzelmi kotodesem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!