Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mekkora a családod?

Mekkora a családod?

Figyelt kérdés

A miénk mindig kicsi volt, amit nem tartottam bajnak, amíg én is az voltam ők meg fiatalabbak 20 évvel. Most kezdenek kiöregedni és hullani, mint a legyek. Egy részükkel nem is tartom a kapcsolatot, külföldön vannak, vagy nem olyan a viszonyunk. Az én és férjem családjára is az a jellemző, hogy nincsenek kisgyerekek. Egyke politika van, vagy egy se. Se sógorom, se bátyám nem nősül, 40+osak, ill. mamahoteleznek.

Így most belegondolva, ha meghalnak az öregek és betegek, akkor csak 4-en maradunk az én oldalamról. Abbólis hárman 50 felettiek. Férjemén 8-an. Ha nekünk se lesz gyerekünk, márpedig nagyon úgy tűnik, hogy nem, akkor a két család egyszerűen kihal.

Nálatok mi a helyzet rokon ügyileg?

jún. 10. 05:29
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
91%
Van egy gyerekem, anyám, egy húgom, a férjemnek az anyja, egy bátyja, neki három gyereke, plusz egy nagynéni és a férje az elhunyt apos oldaláról. Ennyi.
jún. 10. 07:03
 2/21 anonim ***** válasza:
61%

Az én családom egyetlen főből áll: a páromból.

A többi semmirekellőt, életem megkeserítőit én nem vagyok hajlandó a családomnak hívni.

jún. 10. 08:02
 3/21 anonim ***** válasza:
92%
Van a nagy család, meg vagyunk mi négyen. Ha a családfát nézzük nagy a család.
jún. 10. 08:17
 4/21 anonim ***** válasza:
71%
Sajnos már nagyon kicsi, sorra haltak meg. Nekem nincs testvérem, özvegy vagyok, gyerekem nincs.
jún. 10. 08:23
 5/21 A kérdező kommentje:
Juj, az nagyon rossz #4-es, sajnálom ☹️
jún. 10. 08:28
 6/21 anonim ***** válasza:
87%

Nagy, csak éppen a 80%-uk nem is élt a közelben sosem, akik meg a közelben élnek, velük a saját érdekemben nem tartom a kapcsolatot.

A legjobb barátnőm és a vőlegényem közel áll hozzám, a többiek meg "hagyjuk". Hiába család... nem tettek semmit azért, hogy szeressem őket.

jún. 10. 08:49
 7/21 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk se nagy. Ketten nejemmel, gyerek nincs. Apám, anyám es nejem családja. Tesójának szintén nincs gyereke és mi is fogyunk az évek alatt.. 20 éve nem volt születés nálunk. Az unokatesóm egyetlen lánya volt, ennyi.
jún. 10. 09:18
 8/21 Metionin ***** válasza:
100%
A hozott családom az 2 ember, a szüleim, a választott családom meg 1, a párom. Ennyi. Él még néhány nagybátyám meg a gyerekeik meg unokáik, rengeteg unokatesóm meg hasonló rokonom van de ők már nem család, csak rokonok. Nagy részüket nem ismerem, akiket meg ismerem, azokat is vagy 15 éve láttam utoljára.
jún. 10. 09:29
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Mi 5en vagyunk testvérek. De ebből az egyikkel egyáltalán nem tartom a kapcsolatot, a másik 3al is " ha muszáj".

Apukám meghalt 3 éves koromban, az ő részéről 4 éves koromban ki lettem tagadva, mert anyának lett új párja.

Van ott 4 gyerek, 3 közel velem egykorú unokatesóm, illetve nagynéném, nagymamám.

Anyám részéről senki nincs, Vagyis mamám él csak és nagybátyám, de 10 éve őket sem láttam.

Nevelőapám részéről tartom unokatesókkal úgy ahogy a kapcsolatot, de ők ugye csak "fogadott rokonok", nem vérszerinti.

Anyával és nevelőapámmal olyan ímmel-ámmal van kapcsolatom.

Nekem így a családom a férjem és a 2 gyerekem.

Férjemnek van egy bátyja, ott 2 gyerek, velük kb évi 1x találkozunk.

Húgával, öccsével, anyjával nem tartjuk a kapcsolatot.

Mamája/papája él még, fél évente 1x ha találkozunk velük.

jún. 10. 09:39
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Van anyám, és én. Van egy èlettársam, 2 macskánk, anyámnak 3 macska. Ennyi.

Apám meghalt. A féltestvéreimet sosem ismertem. Apám rokonai (anyja, testvére) mindig is lexartak. Anyám szüleit, testvérét se ismerem mert kitagadták miután elköltözött otthonról.

Szóval jah, ennyi a család. Mostanában sokszor gondolok rá, hogy mennyire egyedül maradok majd ha anyám se lesz...

jún. 10. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!