Mekkora a családod?
A miénk mindig kicsi volt, amit nem tartottam bajnak, amíg én is az voltam ők meg fiatalabbak 20 évvel. Most kezdenek kiöregedni és hullani, mint a legyek. Egy részükkel nem is tartom a kapcsolatot, külföldön vannak, vagy nem olyan a viszonyunk. Az én és férjem családjára is az a jellemző, hogy nincsenek kisgyerekek. Egyke politika van, vagy egy se. Se sógorom, se bátyám nem nősül, 40+osak, ill. mamahoteleznek.
Így most belegondolva, ha meghalnak az öregek és betegek, akkor csak 4-en maradunk az én oldalamról. Abbólis hárman 50 felettiek. Férjemén 8-an. Ha nekünk se lesz gyerekünk, márpedig nagyon úgy tűnik, hogy nem, akkor a két család egyszerűen kihal.
Nálatok mi a helyzet rokon ügyileg?
Az én családom egyetlen főből áll: a páromból.
A többi semmirekellőt, életem megkeserítőit én nem vagyok hajlandó a családomnak hívni.
Nagy, csak éppen a 80%-uk nem is élt a közelben sosem, akik meg a közelben élnek, velük a saját érdekemben nem tartom a kapcsolatot.
A legjobb barátnőm és a vőlegényem közel áll hozzám, a többiek meg "hagyjuk". Hiába család... nem tettek semmit azért, hogy szeressem őket.
Mi 5en vagyunk testvérek. De ebből az egyikkel egyáltalán nem tartom a kapcsolatot, a másik 3al is " ha muszáj".
Apukám meghalt 3 éves koromban, az ő részéről 4 éves koromban ki lettem tagadva, mert anyának lett új párja.
Van ott 4 gyerek, 3 közel velem egykorú unokatesóm, illetve nagynéném, nagymamám.
Anyám részéről senki nincs, Vagyis mamám él csak és nagybátyám, de 10 éve őket sem láttam.
Nevelőapám részéről tartom unokatesókkal úgy ahogy a kapcsolatot, de ők ugye csak "fogadott rokonok", nem vérszerinti.
Anyával és nevelőapámmal olyan ímmel-ámmal van kapcsolatom.
Nekem így a családom a férjem és a 2 gyerekem.
Férjemnek van egy bátyja, ott 2 gyerek, velük kb évi 1x találkozunk.
Húgával, öccsével, anyjával nem tartjuk a kapcsolatot.
Mamája/papája él még, fél évente 1x ha találkozunk velük.
Van anyám, és én. Van egy èlettársam, 2 macskánk, anyámnak 3 macska. Ennyi.
Apám meghalt. A féltestvéreimet sosem ismertem. Apám rokonai (anyja, testvére) mindig is lexartak. Anyám szüleit, testvérét se ismerem mert kitagadták miután elköltözött otthonról.
Szóval jah, ennyi a család. Mostanában sokszor gondolok rá, hogy mennyire egyedül maradok majd ha anyám se lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!