Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ez gond, hogy zavar és nem...

Ez gond, hogy zavar és nem tudom úgy családtagnak tekinteni?

Figyelt kérdés

Nem akarok rosszindulatú lenni. A bátyám már jó pár éve van együtt a feleségével akinek volt egy gyereke. Elég kicsi volt akkor, 2 éves.

Viszont én nem tudok ezzel a helyzettel megbékelni. Mármint nincs bajom a kislánnyal. De én nem tudom családtagnak tekinteni. Nekem ő nem a bátyám gyereke ahogy ők azt mondják, nem tudok rá úgy nézni mint a valóban közös gyermekükre. Engem valahogy nagyon zavar meg fura, hogy a bátyámat apának hívja, a szüleimet papának meg mamának. Mikor igazából semmi közük nincs hozzá.

Én gondolom ezt csak ennyire másként vagy ez teljesen természetes dolog?

ápr. 24. 11:11
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
17%

"# 13. Nagyon tévedsz. Szeretetet csak szeretettel lehet felébreszteni.

Ha a kérdező felismeri, hogy az a kislány elfogadja őt családtagnak, csak attól enyhülhet meg a szíve."

Persze, de nem erről szólt a kommentem..mellébeszélsz.

ápr. 24. 15:06
 22/46 anonim ***** válasza:
90%

Teljesen normális amit érzel.

Csak ne hangoztasd és próbálj szeretettel fordulni a gyerek felé.

ápr. 24. 15:38
 23/46 anonim ***** válasza:
62%

A ferjem fianak az anyai nagyapja meg joval a szuletese elott elhunyt, a nagyanyja pedig 2 eve az orszag tulfelere koltozott, ritkan talalkoznak

Az apai nagyszuleivel (aposommal es anyosommal) gyakrabban talalkozik, viszont -mivel csak egy nagyapjat ismeri- amikor talalkoztak, parszor papanak szolitotta az en apukamat is. Mosolyogtunk rajta, nem szornyulkodtunk.

Nalatok a kislany mennyi idos mar, hogy meg mindig feszengsz ettol a helyzettol?

ápr. 24. 15:50
 24/46 anonim ***** válasza:
79%
Hú de nem lennénk jóban, ha te lennél a tesóm. Én örökbe is fogadtam a házastársam gyerekét. Ő az én gyerekem. Sokkal közelebb áll hozzám, mint a testvérem. Csak szólok...
ápr. 24. 16:57
 25/46 anonim ***** válasza:
64%

Nem igazán értem, miért normális nem családtagnak tekinteni egy olyan gyereket, aki több éve, épphogy nem csecsemőkorában került a családba, mellesleg mindenki más is elfogadja…

Ennyi erővel a testvér feleségét vagy a vér szerinti gyereket sem köteles. Nem tudom mondjuk, hogy a kérdezőnek pontosan miért is lényeges, hogy az unokahúgát “csak” totyogós korában ismerte meg, nem pedig újszülött babaként. Ha vérszerinti, de csak 2 éves korában látja először, akkor is jogosan utálkozna magában? Mondjuk igazából senkit nem érdekel a kicsinyes, korlátolt gondolkodása, hiszen szerencsére úgyis az APJA és a NAGYSZÜLŐK véleménye számít. Igen, azok, mert a gyerek úgy tekint rájuk. De a drága kérdezőnek ezzel is baja van, ami végképp a rosszindulat magasfoka, hogy nem elég, hogy ő kirekesztené, de ezt másoktól is elvárná valahol mélyen magában.

ápr. 24. 16:59
 26/46 anonim ***** válasza:
37%

Megértelek, én is így éreznék.

Lehet itt lelkizni, de az a gyerek egy idegen, akit a bátyád befogadott.

Ennyi.

Persze a mozaikosok azonnal neked esnek, mert magukra veszik.

ápr. 24. 21:09
 27/46 anonim ***** válasza:
28%
26, agyatlan, lelketlen barom
ápr. 24. 21:33
 28/46 anonim ***** válasza:
25%

26.

Kikérem magamnak.

136 az IQ-m, a saját gyerekeimet imádom.

Mi közöm lenne, a bátyám nőjének a gyerekéhez?

Nem agyatlan, lelketlen barom vagyok, hanem racionális józan ember.

A mozaikosok nyilván örülnek, hogy kellenek valakinek, de én erről nem tehetek.

ápr. 24. 21:56
 29/46 anonim ***** válasza:
63%

"136 az IQ-m, a saját gyerekeimet imádom."

jaj istenem most tényleg azzal érvelsz mekkora az iq-d? :D

Ha akkora az iq-d akkor azzal tisztában vagy hogy az iq az alapvetően matematikai képességeket mér és semmi köze az érzelmi intelligenciához?

ápr. 24. 22:24
 30/46 anonim ***** válasza:
29%

Kérdező teljesen normális amit érzel. A bátyád döntését el kell fogadnod, dw jigod van úgy érezni ahogy érzel, nincs olyan hogy neked ugyanúgy KELL érezned a bátyád saját gyereke és fogadott gyereke felé.

Nem nézhetwd levegőnek, ha családi összejövetel van, de természetes nem kell szeretned. Pláne nem ugyanúgy mint a vér szerinti rokont.

Az érzelmi intelligencia meg nem attól függ, hogy nem veszed tudomásul a tényeket. A mozaikcsaládosok persze le fognak pontozni, se ettől még nem attól leazelm jó ember, hogy elnyomod az érzéseidet mwrt most az a divat, hogy mozaikcsalád mindenek felett

ápr. 25. 05:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!