Miért van ez mindig? (többi lent)
Ma délután megyünk rokonokhoz és stresszes vagyok miatta. Eddig sose voltam ezek miatt ennyire stresszes de most volt egy stresszes időszakom és lehet hogy ezért jött ki jobban, nem tudom. Az a lényeg hogy éjszaka nem nagyon tudtam aludni, hajnal 1kor tudtam elaludni de fél 6kor már felkeltem és még most is ideges vagyok, nagyon dobog a szívem a reggelit is alíg bírtam megenni, de megettem. Esetleg valami ötlet, tanács hogyan tudnám ezt mérsékelni?
16/L
Kamuzz be egy rosszullétet és ne menj.
Ha már a nagyokos szüleid nem veszik észre, hogy mennyire ki vagy bukva.
Itt senki nem figyel a labilis kamaszokra?
Próbálj beszélni erről a szüleiddel. Remélhetőleg megértőek és engedik, hogy otthon maradj.
Ha ez mégsem jönne be, akkor -lehet, hogy hülyén hangzik- próbálj meg egy kicsit elvonuni pl. mosdóba. Biztos vagyok benne, hogy nem ez a legjobb megoldás, de az én tapasztalataim szerint hatásos
4es válaszoló: Rosszullétet nem tudok színlelni, vagyis tudok de nem válik be. Máskor úgy is elvittek rokonokhoz hogy migrénem volt és majdnem összehánytam magam, szóval ez nem hiszem hogy beválik.
Amúgy szerintem ez olyasmi probléma lehet hogy nehezen oldódok fel úgymond mert amúgy ha ott vagyunk akkor kb 10 perc után valamivel jobb.
A stresszt mivel lehet mérsékelni: mindfulness, autogén tréning, Youtube-n vannak pl. gyakorlatok.
Egyébként ha olyan kérdéseket tesznek fel, amelyekre nem szeretnél válaszolni, vagy túlságosan a privát szférádat érinti, finoman bár, de vissza lehet jelezni. "Elnézést, de erről nem szeretnék beszéélni", "úgy érzem ez nem tartozik senkire", "kicsit sok a kérdés".
Pszichológus.
Ilyen fokú szorongás egy ilyen banális helyzet miatt, mindenképpen megér egy beszélgetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!