Hogyan viseljem ezt el? 18./f
Karácsonykor jönni fog hozzánk egy rokonunk anyai részről akitől a falra tudnék mászni.
Olyan gondolatai vannak, hogy a legtöbb ember lehet akár meg is verné.
Egyszerűen a tényeket véleménnyé redukálja mindenben.
Mondok 2 példát. Anno ugye a Mike Tyson volt egy állatkertben és le akarta fizetni a gorillák gondozóját, hogy bemenjen és bunyózzon a gorillával.
A gondozó ugye nem engedte nyilván be mert onnan már nem jött volna ki élve ha beengedi nyilván. Egy hím gorilla lehet akár 250 kiló és a testsúlyának a négyszeresét meg tudja akár mozdítani szóval akárhogy nézzük bármennyire is jó volt Tyson egy gorillával szemben 1v1-ben, embernek nincs esélye.
Na e szerint a rokonunk szerint ő azt gondolja, hogy Tyson kiütötte volna a gorillát mert, hogy szerinte Tysonnál erősebb nincs és a gondozó is egy gyáva ember volt mert a gorilla biztos kifeküdt volna Tyson ütéseitől. Neki ez a véleménye. És amikor elmondom a tényt, hogy ez hülyeség mert nézze már meg, hogy a gorilla 250 kiló Mike Tyson legnagyobb súlya 105 kiló, és agorilla ennél sokkal nagyobb súlyokat tud mozgatni mint Tyson 105 kilója arra az a válasza, hogy áhhhh Ez hülyeség Tyson ütéseitől mindenki kifeküdne.
Na és a második ami már szerintem egyenesen felháborító.
Szerinte az teljesen rendben van, hogy anno a Semmelweis amikor bevezette a klórmeszes kézmosást, hogy a többség nem adott neki igazat mert bár a statisztikák lehet, hogy őt igazolták de mivel nem tudta mi az a kórokozó ami a gyermekágyi lázat okozta így az a statisztika akár véletlenül is mutathatott jobb eredményeket.
Tehát szerinte tök rendben van, hogy ez hosszú évekig egy vita tárgya volt, hogy tiszta steril kézzel vizsgáljuk a terhes nőket.
És ezért rendben van, hogy csak akkor kezdték el elfogadni a Semmelweis elméletét amikor ha jól emlékszem 10 évvel később valaki felfedezte a gyermekágyi láz kórokozóit.
És akkor mondtam neki, hogy szerinted az rendben van, hogy ez idő alatt rengeteg életet megmenthettek volna akiket egy ilyen hülyeség miatt nem sikerült? A válasz rá: Ezt akkor még nem lehetett tudni és ő is csak akkor fogad el egy elméletet ha alá van támasztva és pontosan megvan magyarázva, hogy mitől van.
És ez csak 2 a temérdek sok hülye gondolatai közül. És az a szomorú, hogy ezaz ember 34 éves. Tehát nem is egy 12 éves kisgyerekről van szó hanem egy felnőtt emberről.
15:19
Értem, ennek örülök, ugyanis emelt szintű történelem szakon vagyok.
Mellesleg a vitakultúrám sem utolsó. De azért remélem megengeded nekem, hogy egy ilyen szöveg láttán meglepődjek! :D
"Mellesleg a vitakultúrám sem utolsó. De azért remélem megengeded nekem, hogy egy ilyen szöveg láttán meglepődjek! :D"
Hát ha te mondod...Ez álltalában látszódni szokott, nem pedig saját magukra állítják az emberek. Szerintem te nem meglepődtél, hanem megvolt a "kiválasztottság" érzésed és nagy ásznak érezted magad hogy te nem foglalkozol ilyesmivel és milyen szerencsétlen aki ezen rágódik, és jobban érzed magad tőle ha kicsit gúnyolódsz.
Ajánlom ezt a könyvet:
Ha látod közeledni, azonnal menj ki a konyhába segíteni anyudnak, itasd a mamát, hozz plusz szalvétát, sütit, stb. Ne adj neki alkalmat a kontaktusra. Nálam prímán bevált, a kedves rokon azóta leszakadt rólam, hiszen a köszönésen kívül nem létesíthet kapcsolatot velem.
Amikor jöttek, akkor gyors puszi, aztán “jaj hát a mama egyedül van a konyhában, szaladok is vissza, mert nagyon sok a dolog, üljetek csak le a nappaliban”. Aztán kinn gangeltünk nagyanyámmal és vedeltük a Bailey’st, mert mindketten kivoltunk az agyatlanságaitól..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!