Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Más is van úgy vele, hogy...

Más is van úgy vele, hogy unja már más gyereke ajándékát rendelésre beszerezni?

Figyelt kérdés
Évek óta ez megy és nagyon unom, hogy állandó program van belőle karácsony előtt. Semmi kedvem ajándék után kajtatni. Más is van így ezzel?

2023. dec. 13. 18:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi szoktunk listát írni,de csak olyat írunk fel,amit bicilkivel is 10 perc alatt elérünk. Nagy városban lakunk,így nem okoz gondot,ha valaki pl játékot kér,vagy fűnyírót. De mi a listát is úgy állítjuk össze,hogy az ajándékozónak ne legyen nagy teher azt beszerezni. Pl ha tudom,hogy a nagynéném falun lakik,akkor tőle egy üveg házi lekvárt kérek,és nem egy "ájfont" ,amiről azt sem tudja hogy eszik vagy isszák.
2023. dec. 13. 23:09
 12/18 anonim ***** válasza:
94%

.iert nem ugorjatok meg iden, hogy hirtelen korbeirtok/teleronaltok, hogy jott egy hihetetlen karacsonyi last minute vagy valami barat lemondott egy wellnest es atadta nektek a lehetoseget nagyon kedvezmenyesen es ti eltek vele es bocsesz nem mentek senkihez es ti se lesztek otthon. Persze ha a szomszedban vannak a rokonok akkor ez necces, de amugy tenyleg elmehetnetek.

Es akkor ha nem mentek senkihez hozzatok se jonnek az ajandekkal se kelp foglalkozni.

Masreszt meg lehet nemet mondani.

Sajat tapasztalat, hogy en se nagyon vagyok oda a "rendelesre" megszerzendo ajandekert, de van akinek tenyleg semmi otlete vagy mindig olyat vesz, amibol harom is van otthon es emiatt jobb ha iranyitva van. De ha neked ezek nem tetszenek mondd meg finoman.

2023. dec. 14. 00:23
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Úgy en bloc utálom az ajándékozósdit, úgyhogy idén szóltam, a gyerekek egy tábla csokit kapnak vagy semmit. Az enyémeknek sem kell semmi. Mindkét oldalon 8-10 gyerek van, semmi értelmeset nem lehet 5-6 ezer forint alatt venni. Majd százezreket költünk karácsonyra, hogyne... :-)
2023. dec. 14. 03:33
 14/18 anonim ***** válasza:
82%
Nekem nem lenne bajom vele, megkönnyíti a dolgomat. Feltéve ha végre megmondanák mit vegyek...
2023. dec. 14. 08:58
 15/18 Metionin ***** válasza:
100%
Mi szerencsére beszüntettük az ajándékozást mielőtt még gyerek lett sógoréknál. (Az én oldalamon sosem volt ajándékozás meg kötelező pofavizit, párom oldalán meg igen, de még milyen, mint a szar amerikai filmekben.) Egy ideig próbálkoztam, míg egy évben anyós előre kijelentette, hogy csak jelképes ajándékok legyenek, oké, vittünk jelképeset, erre a lánya a gazdag pasijával odaállított egy szekérderék cuccal, mire anyós közölte, hogy tőlünk is nagyobb értékre számított. Na akkor befejeztük és én azóta nem is mentem hozzá. Néha visszahallom, hogy anyós mondogatja, hogy én is igazán vehetnék a gyereknek ezt-azt de konkrétan annyira nem izgat a gyerek (sem) hogy még sosem láttam, majd pont én fogok neki vásárolni, főleg, hogy mi egy gombot sem kaptunk soha a szüleitől :D az egész annyira abszurd nekem.
2023. dec. 14. 10:17
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Sohasem csináltam. Nem érdekel úgy eleve az ajándékozás, ebbe meg pláne nem megyek bele.

Akkor nem kap semmit, nekem úgyis jó.

2023. dec. 14. 11:48
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

A keresztfimnak már 4 éve, hogy nem vettem neki semmit. Nincsen karácsony, születésnap, névnap semmire nem adok neki semmit!

Ne tessék félre érteni, csak a keresztfiam nem tud rá vigyázni. Bármit adtam neki régebben, 1 max 2 nap és darabokban volt az ajándék.

Ha tud rá vigyázni, akkor majd újra kapni fog valamit.

2023. dec. 15. 20:23
 18/18 A kérdező kommentje:

A folyamatos rongálása az ajándékoknak nekem is fájó pont.

Oké, hogy gyerek, de tudnám mire költeni azt a sok ezer forintot, amit ő csak úgy tönkre tesz.

2023. dec. 16. 14:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!