Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Őszintén: vannak köztetek...

Őszintén: vannak köztetek olyanok, akik tényleg szeretik a rokonaikat?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy tényleg jól érzitek magatokat velük, jókat beszélgettek, egy hullámhosszon vagytok, és tényleg szívesen jártok össze? Ilyen van? Vagy ez csak egy álom?

Én anyukámmal ezt érzem, de csak vele, a többi rokonnal nem, mindegy, hogy az én rokonaim, vagy a párom rokonai. Saját rokonaimat kis mennyiségben érzem "jó fejnek", pl. nagynénémnek is vannak olyan dolgai, meg megjegyzései, amiket csak kis dózisban tudok elviselni. Párom családjával az ég világon semmi közös nincsen bennünk, teljesen semlegesek. Ehhez is inkább az kell, hogy jó humorérzékem, és szelektív hallásom legyen, hogy elengedjem a fülem mellett a hülyeségeiket. Tipikus mindet is tudó, mindenben okos család, aki kéretlenül oszt észt mindenben. Múltkor 10 perces előadást hallgattam a sógornőmtől arról, hogy az én gyerekem ugyan nem kötőhártyás, mert ő ezt is tudja; aztán ma megállapította az orvos, hogy kötőhártya gyulladása van. Nem sorolom tovább... szóval a párom kedvéért időnként ott vagyok, de abszolút nincs igényem a társaságukra.

2023. jún. 29. 10:10
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
99%
Van, de hozzá teszem, nem mindet.
2023. jún. 29. 10:22
 2/22 A kérdező kommentje:
Én amúgy ezt az egész rokonosdit sokszor totál feleslegesnek, egy kényszer pofa vizitnek érzem. Nálunk a páromon azt látom, hogy teljesen különböznek a húgával, a 12 éves ismeretségünk alatt egyszer sem hallottam őket semmiről, tartalmasan elbeszélgetni. Ezért gondolom, hogy tényleg szerencsés az, akinek olyan rokonai is vannak, akiket tényleg kedvel, és vannak bennük közös dolgok, vagy közös hullámhossz.
2023. jún. 29. 10:25
 3/22 anonim ***** válasza:
94%

Nagybátyámékat bírom, de nem találkozom velük gyakran, a szüleimmel jó a kapcsolatom, velük majdnem napi szinten beszélgetünk telefonon, a tesómmal is. A két nagymamámat is, de velük is ritkán beszélek.

Több rokonom meg nem nagyon van, vagy legalábbis aki van, a nevüket sem tudom.

2023. jún. 29. 10:26
 4/22 anonim ***** válasza:
90%
Van, akit jobban, van, akit kevésbé, de szerencsések vagyunk a férjemmel, mert kölcsönösen kedveljük/szeretjük egymás közeli rokonait, és ez bőőőőőven több, mint amit remélhet az ember. Gondolj bele, még a férjed, akit te választottál, sem hiba nélküli, hát az legyen a legnagyobb baj, hogy pl. a nagynénédnek vannak dolgai, amik nagy dózisban idegesítőek. Szerencsére pont csak kis dózisban kell elviselned. Koncentrálj azokra a dolgokra, amiket kedvelsz benne. :)
2023. jún. 29. 10:31
 5/22 anonim ***** válasza:
99%

A férjem rokonságát kifejezetten szeretem. Apósom már előttem meghalt, anyósom is korán, de egy finom kis tündér volt. A férjemék 4-en voltak testvérek, 3 nővére volt, ő kései gyerekként, egyetlen fiúként a lányok kedvence volt. Érdekes, hogy csak az egyik sógornőmnek lettek gyerekei.

Mindegyik sógornőm olyan mint az anyjuk, csupaszív kedvesek, vendégszeretők, jól neveltek. Úgy gondolom 20 év után, hogy engem nagyon szeretnek és jelét is adják. Én is nagyon szeretem mindegyiket, szeretek is náluk, velük lenni, ragaszkodunk egymáshoz.

A saját rokonságom is kulturált, de alig találkozunk, mert szinte mindegyik külföldön él, vagy az idősebbek már meghaltak. De az élőkkel tartjuk a kapcsolatot, beszélünk skype-on, megemlékezünk egymás születésnapjáról, üdvözöljük egymást az ünnepeken és 3-5 évente látogatjuk egymást vagy itt, vagy ott. A kapcsolat a távolságok miatt nem olyan szoros, mint a férjem családjával és más jellegű is, de rosszat nem mondhatok róla.

Az a helyzet, hogy a férjem is és én is nagyon békés emberek vagyunk, a rokonaink is ilyenek, tehát szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Nem keressük senkiben a hibákat, mert mi sem vagyunk hibátlanok, így aztán béke van.

2023. jún. 29. 10:31
 6/22 A kérdező kommentje:

4. és 5. válaszoló, akkor ti tényleg szerencsések vagytok. 4. válaszoló, fontos dolgokat írsz szerintem. Akivel nincs nagy gondom, ott igyekszem is a pozitív oldalára koncentrálni, mert ez tényleg fontos lehet.

5. válaszoló, a békesség nekem is fontos lenne. Anyósom nekem egy iszonyat kötekedő ember. Pl. a családi együttlétek alatt rendszeresen veszekedett, kiabált valakivel, amikor megismertem. Nekem ez sok volt. Kb. 3 év után jutottam odáig, hogy ezért már csak akkor találkozom vele, ha "muszáj". Na ő pl. sem nem békés, se nem kulturált.

2023. jún. 29. 10:37
 7/22 A kérdező kommentje:
A kis dózisról még az jut az eszembe, hogy a párom családjában sok ember van, sok gyerek. Nyakra-főre köszöntgetnek minden családtagot külön-külön, így aztán kb. 3-4 hetente összejövetel van. Viszont az látom- hosszú évek óta - hogy a köszönésen és 1-2 minimális mondaton kívül abszolút semmit nem beszélnek egymással, mindenki csak elvan magának, és iszonyú döglött a hangulat. Nekem ez kívülről nagyon furcsa volt. Ezért érzem azt, hogy ami nem megy, azt nagyobb mennyiségben nem kell kényszerből erőltetni.
2023. jún. 29. 10:42
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Vannak.
2023. jún. 29. 10:55
 9/22 anonim ***** válasza:
94%

A párom szülei és testvére kifejezetten jó fejek, velük rendszeresen van közös program. Évente néhány alkalommal az unokatestvérei családjával és nagymamájával is van közös program, és akkor az is jó. Viszont az én családomban mindig megvolt a viszály, velük már kevésbé szeretek lenni.

Az a baj a rokonsággal, hogy sokszor fiatalon is megy egymás között a kivételezés és a verseny, és mi gyerekként már ebbe születünk bele, ezáltal kellemetlenné válik az egész kapcsolat. Valamint ugye ez nem választott dolog, hanem kötelező, hiszen csak a vér köt össze.

Mivel nekem gyerekkoromban sosem volt jó a családi kapcsolódásom a rokonokkal, így én ezzel nőttem fel, és nekem fura is, ha valaki annyira ragaszkodik a rokonokhoz... Pedig páromékat látva ilyen is létezik.

2023. jún. 29. 10:59
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szeretem a rokonaimat, nem is tartom egyikkel sem a kapcsolatot, beleértve a szüleimet. Viszont vannak barátaim akik összetartó, szerető családban nőttek fel, nekik nincsenek családdal kapcsolatos traumáik és a mai napig jó viszont ápolnak a rokonaikkal. El se hittem, hogy van ilyen, amíg nem ismertem meg őket.
2023. jún. 29. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!