Édesanyám keresztlánya nekem kicsodám?
Zalában Unokatestvér. Vagy Keresztségben Unokatestvér, ha magyarázni kell. Mifelénk így hívjuk a szüleink keresztgyerekét, és a keresztszüleink gyerekeit is. Ha felnőve megmarad köztük a jó kapcsolat, az ily módon unokatestvérek gyerekei szintén unokatestvérei lesznek egymásnak. Kicsit egyszerűbb egy gyereknek kifejezni, hogy most a Zsolti nekem kicsodám is, és nem a családfát boncolgatni. Pl. öreganyám az ő anyukájának keresztanyja, ráadásul az én szüleim a testvérének keresztszülei, és még ráadásul (vér szerint) harmadik unokatestvérek is vagyunk. Vagy a Peti, akinek apja az én keresztapám első unokatestvére, és az ő testvérének az én szüleim keresztszülei. Mivel a keresztapám a nagynénémet vette el, az ő gyerekei, akik nekem első unokatestvéreim, a Petinek második unokatestvérei.
Egyik keresztlányom az unokatestvérem unokája. 3 év van köztük, de az én kisfiamnak ő természetesen az unokatestvére. Ahogy a másik keresztlányom is, az meg már mellékes hogy vér szerint negyedik unokatestvérek...
Ezt egy 6-8 éves nem érti meg, amikor arra kérdez rá, miért járunk össze épp ezekkel a családokkal, miért ajándékoznak a szülők egymás gyerekeinek? Nem igazán érti a családfát, (első) unokatestvér, nagybácsi/nagynéni, nagyszülő vagy keresztszülő még megy, az oldalágak vagy a távolabbi rokonság (pl. második/harmadik unokatestvér) megértése már komoly agytornát igényel.
Unokatestvér, és kész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!