Keresztlányom szülei folyton hozzánk akarják passzolni a kislányukat?
Figyelt kérdés
Férjem barátja meg a felesége felkért minket tavaly hogy legyünk a kislányuk keresztszülei. Akkor még távolabb laktunk tőlük. Idén sikerült beköltöznünk a házunkba amit felújítottunk, alig 3km távolságra van tőlük. A keresztlányunk 2 éves, van a férjemmel egy nem közös 8 éves nevelt lányom. Mindketten dolgozunk, én 3 műszakban és ha nálunk van a férjem kislánya ahogy tudjuk megoldjuk hogy elvigyük iskolába, elmenjünk érte, délután valamelyikünk tanuljon vele, időt szánjon rá, ellássa. Mindez fárasztó, de természetesen megoldjuk. Idővel közös babát is szeretnénk 3 éven belül. Most hogy ide költöztünk a keresztlányom anyja aki még gyesen van folyamat át akart jönni hozzánk a kislánnyal, mert a férje dolgozik és unja magát otthon. Persze mondtuk hogy nem vagyunk mindig otthon és nem mindig alkalmas sajnos mert mi is dolgozunk és meg kell oldanunk a mi dolgainkat is. Aztán kitalálja folyamatosan hogy a keresztlányom had aludhasson nálunk hogy a férjével el tudjon menni randizni. De ezt havi szinten kb és már eltervezte hogy majd nyáron elmennek nyaralni 5 napra és jó lenne ha itt tudnák addig hagyni a kislányukat. Persze pár órára elvigyázunk rá egy délelőttöt vagy egy délutánt vagy valami de már rendszeresen elvárná hogy itt aludhasson. Mert ők a férjével mennének ide oda amoda. Egyszer osztottuk meg velük hogy elmegyünk a férjemmel kettesben egy hosszúhétvégére azt vágta hozzám ha majd lesz gyerekem akkor majd sehova nem megyek. Mondtam neki dehát ti is mentek azt mondta az már mert a lányuk már 2 éves és rá lehet másokra hagyni. Meg ha mondom hogy most nem tudom vállalni hogy nálunk aludjon mindig ezt hozza fel mi lesz ha meglesz a gyerekünk azt is majd kicsukom hogy most nem alkalmas? Én 24 vagyok, ő meg 42 és teljesen lenéz hogy majd megtanít főzni meg sütni. Mondom neki nem kell mert tudok de akkoris okoskodik hogy ő jobban tud. Meg kiszámolja mikor vagyok szabados neki nincs jogsija és felhív meg ír hogy vigyem már be a városba ide meg oda és ha nemet mondok bepukkad. Teljesen rám van szállva. Ahol laktunk anyósommal laktunk pokol volt. Most végre van saját családi fészkünk de úgy érzem nem teljes a privát szféránk. Szerintetek ha komolyabban elbeszélgetnénk velük meg lehet úszni a cirkuszt meg a sértődést?2023. jan. 31. 04:16
1/44 anonim válasza:
Miért akarod megúszni a cirkuszt és a sértődést? Nektek a saját életeteket kell élnetek, nem kullancshoz alkalmazkodni.
A dzívességkérésre bármikor nemet lehet mondani. Ha valaki ezután lelki terrort alkalmat, az egyértelmű jel, hogy hagyni kell ámokfutni mással, de nem veletek.
Már van gyereke, úgyhogy megtudja. Merj nemet mondani. Megsértődik? És? Akkor mi lesz? Mástól kell kuncsorognia, vagy nem megy sehova.
2/44 anonim válasza:
Ha havonta egyszer rátok akarja bízni a keresztlányodat, az nem tűnik azért olyan durvának.
3/44 A kérdező kommentje:
A munkám miatt van hogy csak havi 1 teljes hétvégém van amikor sem szombaton sem vasárnap nem dolgozok. Azt nem szeretném minden alkalommal erre áldozni. Nekünk is van életünk.
2023. jan. 31. 04:32
4/44 A kérdező kommentje:
De pár órát még akkor is beáldoznék de az már nekünk sok hogy elhozzák szombaton délelőtt 11-kor és jönnek érte vasárnap délután négy fele.
2023. jan. 31. 04:33
5/44 anonim válasza:
Igen, az ilyen szivességekre is lehet nemet mondani, ha cirkusz van akkor ezt a kapcsolatot szépen le kell építeni (én legalábbis ezt tenném). Nektek is van életetek, nem ti saját gyereketek, vigye el a nagyszülőkhöz. Nektek is lehet más programotok és mehetnétek ide-oda.
7/44 anonim válasza:
Manipulal, zsarol. Ne vedd fel a telefont, ne nyisd ki az ajtót. A legmocskosabb zsarolás, hogy "majd a saját gyerekekre sem lesz idod?". Az O gyerekerol van szó, akit folyamatosan lepasszol. Én minden kapcsolatot megszakitanek vele. Te tudod mi a tures hatarod. Én nem viselem el a kullancs embereket.
8/44 anonim válasza:
Mikor gyerekként a rokonoknál időztünk, akkor kaptak érte pénzt, amiért “közös programokat” csináltunk, az unokatestvérem azt magára költötte el, ebből nem lett gond, nem is hozta fel ezt senki. Felnőttként sokat otthon van, mert nem dolgozik, aztán jobban él, jobb megbecsülést biztosít magának, mint aki az életét építi családtagként.
9/44 anonim válasza:
Miért mondtatok igent a keresztszülőségre?
10/44 anonim válasza:
Egy határozott nem és pont általában elég szokott lenni, aztán hagyni kell emgsértődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!